Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Happy Sundays: Λευκωσία μεριά

Έχεις πολλές επιλογές για να 'ανέβει' το κέφι σου ακόμα και την Κυριακή!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013

Magic Day Fun Park, Λευκωσία

Οργανωμένος παιδότοπος

Αν χρειάζεσαι ένα χώρο που θα μαγέψει κυριολεκτικά τη μέρα σου και θα ενθουσιάσει τα παιδιά σου παρέχοντάς τους πλήρη ψυχαγωγία με ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ξεκουράσει και σένα στη σύγχρονη καφετέριά του, τότε το Magic Day Fun Park είναι ο ιδανικός προορισμός. Στεγάζεται σ’ ένα μοντέρνο κτίριο με υψηλής ποιότητας συστήματα ηχομόνωσης και όμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σχεδιασμένους για ασφαλή  απόλαυση και χαλάρωση. Βρίσκεται στο Δάλι, λίγα λεπτά έξω από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους και των δύο περιοχών να ευχαριστηθούν ένα πραγματικά όμορφο και προχωρημένο περιβάλλον, μακριά από τη βαβούρα της πόλης, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν για πολύ, απολαμβάνοντας συνάμα εύγευστα φαγητά από ένα ολοκληρωμένο και ανανεωμένο μενού, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ αυτά που συναντάς σε μία οργανωμένη καφετέρια. Υπάρχει, επίσης, ειδικό μενού για πάρτι.

 

Πάντα την Κυριακή: Για μία μαγευτική κυριακάτικη μέρα, όπου μπορείς να περάσεις πανέμορφα με τα παιδιά σου χωρίς να ανησυχείς για τίποτα!

Για τα παιδιά: Ο εσωτερικός του χώρος συμπεριλαμβάνει το δωμάτιο παιχνιδιών, μία τριώροφη παιχνιδοκατασκευή με θέμα μία αρχαία πόλη χαμένη στο βυθό της θάλασσας. Οι εξωτερικοί χώροι διαθέτουν παιχνίδια δραστηριότητας, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν ‘πόλεμο’ με τα κανονάκια που ρίχνουν μαλακές μπαλίτσες, να αναρριχηθούν με ασφάλεια στο φουσκωτό βουνό ύψους 7 μέτρων, να πηδήσουν στο τραμπολίνο, να μπουν στο φουσκωτό κάστρο με τις μεγάλες τσουλήθρες ή ακόμα να καθίσουν στα πλοκάμια του μεγάλου χταποδιού και να τους στριφογυρίσει. Υπάρχει, επίσης, εσωτερικός χώρος παιχνιδιών για παιδιά 1-3 χρόνων και στο έξω μέρος ένα καραβάκι με μπάλες και μία παιχνιδοκατασκευή με πάτωμα ασφαλείας ειδικά για τους πολύ μικρούς φίλους. 

Και άλλα… Ο παιδότοπος στεγάζει το πολύχρωμο Party Room, δύο εσωτερικά και εξωτερικά καθιστικά, όπου οι γονείς μπορούν να απολαύσουν καφέ, γλυκό ή διάφορα φαγητά, σερφάροντας στο διαδίκτυο, παρακολουθώντας τα παιδιά τους, παίζοντας τάβλι ή επιτραπέζια παιχνίδια, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό ή παρακολουθώντας ποδοσφαιρικά παιχνίδια από τις δύο γιγαντοοθόνες.

Nice Price: €6 η είσοδος για παιδιά 2-12 χρόνων και δωρεάν για τους μεγάλους. Ειδικό πακέτο €9.50 για είσοδο και παιδική μερίδα φαγητού.

Το ήξερες αυτό; Υπάρχει cinema room όπου γίνονται προβολές τρισδιάστατων ταινιών κινουμένων σχεδίων. Επίσης, προσωπικό που προσέχει τα παιδιά σε κάθε παιχνίδι.

Μυστικό: Διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με τις μασκότ τού Magic Day, το ‘Γυαλάκια’ και την ‘Καβουρίτσα’, όπως κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, διαγωνισμό αναρρίχησης και face painting.

(70006070, www.magicday.com.cy) Αδωνίδος 44, Δάλι, Τρ-Κ 16.30-23.00.

 

 

El Clasico

Καφεστιατόριο

Είναι ευρύχωρο, χωρητικότητας 180-200 ατόμων, διακοσμημένο φινετσάτα με ξεκούραστα γήινα χρώματα και paper prints, ενώ παράλληλα διαθέτει μία στεγασμένη βεράντα που κλείνει το χειμώνα. Θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί το μοναδικό ίσως καφεστιατόριο στην πρωτεύουσα που άνοιξε τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να ανήκει στη καθιερωμένη φιλοσοφία καφεστιατορίων αλυσίδας και self-service. Αντιθέτως, είναι αυτόνομο, προσφέρει ποιοτική διεθνή κουζίνα (με ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις) και τα φαγητά παρασκευάζονται από έμπειρους σεφ και σερβίρονται από εξυπηρετικότατο προσωπικό, το οποίο απαρτίζεται μόνο από Κύπριους και Ελλαδίτες. Το μενού είναι πολύ πλούσιο. Συμπεριλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, κυρίως πιάτα από φιλέτα, κοτόπουλο και ψάρι, ενώ θα ανακαλύψεις, επίσης, διάφορα platters και γλυκά, όλα σε πολύ καλές τιμές. Ο κατάλογος των ποτών είναι και αυτός πολύ περιεκτικός για να ικανοποιεί όλα τα γούστα και τις ποικίλες απαιτήσεις των πελατών.

 

Πάντα την Κυριακή: Ιδανικό καφεστιατόριο για όλη την οικογένεια, στον κεντρικότερο δρόμο της Μακεδονίτισσας, όπου μπορείς να απολαύσεις στις Κυριακές σου, μεσημέρι και βράδυ, και οποιαδήποτε άλλη αργία ή καθημερινή μέρα της εβδομάδας, ποιοτικό φαγητό, ποτό και γλυκά.

Για τα παιδιά: Το μενού φιλοξενεί πολλές λαχταριστές λιχουδιές όπως burgers, ζυμαρικά και σάντουιτς που αρέσουν στα παιδιά.

Και άλλα… Υπάρχει ειδικός ξεχωριστός χώρος στον πάνω όροφο, με τρία τραπεζάκια, καρέκλες και μία τηλεόραση, ιδανικός για προσωπική χρήση ή private συναντήσεις από 1-20 άτομα.

Nice Price: Τα platters του κυμαίνονται από €6.50-€13.20 και μπορούν άνετα να ικανοποιήσουν 2-3 ενήλικες.

Το ήξερες αυτό; Έχει wi-fi, ενώ υπάρχουν έξι τηλεοράσεις μέσα και οκτώ έξω, που μεταδίδουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια και άλλα αθλητικά ή άλλα ψυχαγωγικά events.

Μυστικό: Διαθέτει κλιματιζόμενο χώρο για καπνιστές.

(22590066) 28ης Οκτωβρίου 13, Δ-Κ 08.30-01.30 (κουζίνα 12.00-23.00).

 

 

Καρβουνομαγειρεμάτα

Ταβέρνα

Περπατάς στην οδό Λήδρας και ξαφνικά αισθάνεσαι… μία λιγουρίτσα. Τι κάνεις; Απλώς μπαίνεις στα ‘Καρβουνομαγειρέματα’, γιατί ξέρεις ότι θα φας καλά, νόστιμα, ποιοτικά και τα άτομα που θα σε εξυπηρετήσουν θα είναι τόσο χαμογελαστά που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου. Στη φιλόξενη εξωτερική αυλή, που πραγματικά μεταμορφώνεται για όλες τις καιρικές συνθήκες, μπορείς να απολαύσεις ελληνική ή για να ακριβολογώ κρητική κουζίνα με πινελιές κυπριακές. Τα πιάτα δεν είναι απλές συνταγές, αλλά δημιουργικές, πρωτότυπες και παρασκευασμένες με μεράκι. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα ‘Καρβουνομαγειρέματα’ επενδύουν τόσο στα ντόπια προϊόντα όσο και στη γνώση της παράδοσης. Σπάνιο πράγμα στις μέρες μας! Δοκίμασε τους υπέροχους λαχταριστούς μεζέδες αλλά και τα πιάτα του μενού. Ζήτησε να απολαύσεις κυπριακό κρασί ή τσικουδιά και συνδύασέ το με πιάτα που αποπνέουν φαντασία, όρεξη και μεράκι.

 

Πάντα την Κυριακή: Οι Κυριακές σου πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις παραδοσιακά κεφάτες μέρες! Γιατί τώρα στα ‘Καρβουνομαγειρέματα’ κάθε Κυριακή γίνεται… της Τρίτης! Δηλαδή κάθε Κυριακή υπάρχει ζωντανή μουσική με γνώμονα την κρητική παράδοση. Το γλέντι ξεκινά στις 13.00 και όσο για το πότε τελειώνει, αυτό εξαρτάται από το κέφι.

Για τα παιδιά: Αν θέλεις προσεγμένο παιδικό μενού, τότε δεν θα πεις όχι στα σπιτικά nuggets, που είναι στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες και τηγανισμένο σε ελαιόλαδο, ή στο χειροποίητο μπιφτέκι ή στα σουβλάκια κοτόπουλου/χοιρινού. Όλα συνοδεύονται με φρεσκοκομμένη σαλατούλα, φρέσκιες τηγανητές πατάτες, χυμό και πιτούλα -τη γνωστή που ξέρεις να απολαμβάνεις στα ‘Καρβουνομαγειρέματα’.

Και άλλα… Ενημέρωσε την ατζέντα σου και σημείωσε κάθε Παρασκευή έντεχνη μουσική βραδιά με τη Χριστίνα Σαράντη και κάθε Τρίτη κρητική βραδιά με ζωντανή μουσική. Επίσης ο μεζές είναι ο ίδιος για κάθε μέρα ανεξαιρέτως και αν θέλεις δοκιμάζεις τα πιάτα α λα καρτ. Μη φύγεις χωρίς να ‘τιμήσεις’ το βοδινό συκώτι στα κάρβουνα με λαδολέμονο και θυμάρι, ψαρονέφρι όνειρο, μπιφτέκι που το φτιάχνουν με τα χεράκια τους, κοντοσούβλι και χοιρινά παϊδάκια ολόκληρα στην πιατέλα. Τέλος, μην ξεχάσεις τη διάσημη πλέον μπριζόλα τους!

Το ήξερες αυτό; Πήγαινε στα ‘Καρβουνομαγειρέματα’ από το πρωί και απόλαυσε για πρωινό τυρόπιτα και σπανακόπιτα!

Μυστικό: Από τον Οκτώβριο ετοιμάζονται πολλές εκπλήξεις! Με ακόμα περισσότερη γεύση και γαστρονομική απόλαυση.

 

 

 

 


 

 



 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close