Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018
Τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα έκανε το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, πλησιάζοντας στην ώρα για την «παρθενική» του πτήση.
Η πρεμιέρα του, αναφέρει η γερμανική Die Welt σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, θα γίνει στην έρημο Μοτζάβε, στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.
Το γιγαντιαίο αεροσκάφος έχει έξι κινητήρες, 28 τροχούς και ένα άνοιγμα των πτερυγίων 117 μέτρα, ενώ ο στόχος είναι στο μέλλον να μπορεί να πετάξει και στο διάστημα.
Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν, ανήκει στην ομάδα των επιχειρηματιών που αγαπούν την τεχνολογία και οδηγούν την αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία προς τα εμπρός με οραματικές ιδέες.
Ακριβώς όπως ο Έλον Μασκ ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία SpaceX ή ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος, τη διαστημική εταιρεία Blue Origin, ο Πολ Άλεν δημιούργησε το 2011 την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems.
Το γιγαντιαίο αεροσκάφος Stratolaunch, με συνολικό βάρος μέχρι 590 τόνους, δεν προορίζεται να μεταφέρει επιβάτες, αλλά προορίζεται ως πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων. Στο τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία θέλει να ξεκινήσει τακτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Το αεροσκάφος μοιάζει με ένα καταμαράν του ουρανού, επειδή υπάρχουν δύο άτρακτοι τοποθετημένοι κάτω από μια τεράστια επιφάνεια μεταφοράς. Το τριμελές πλήρωμα αργότερα θα έχει θέσεις καθίσματος μόνο στη δεξιά άτρακτο για να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το αεροσκάφος.
Το μοντέλο βασίζεται σε δύο αεροσκάφη Boeing 747. Το μοναδικό αεροσκάφος Stratolaunch βασίζεται στις τεχνολογικές ιδέες του θρυλικού μηχανικού Paul Rutan, που χρηματοδοτήθηκε από τον Πολ Άλεν. Το αεροσκάφος πρόκειται να μεταφέρει τον πύραυλο στη μέση των φτερών μεταξύ των δύο ατράκτων σε ύψος περίπου δέκα χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκτόξευση του πυραύλου.
Σχετικά
Οι Times ξεχώρισαν τα 17 ελληνικά νησιά της «απόλυτης γαλήνης», δείτε την λίστα
Σε αφιέρωμά τους, οι βρετανικοί Times ξεχωρίζουν 17 «ήσυχους» παραδείσους της Ελλάδας, προορισμούς με γαλήνια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ιδανικούς για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από τα πλήθη
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.
Στον Κάππαρη θα βρεις ένα μοναδικό σημείο φωτογράφισης, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα
Το Instagram Spot του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας στην περιοχή του Κάππαρη αναδεικνύει την παραλιακή ζώνη
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σήμερα και η «πρεμιέρα» του καλοκαιριού
Το θερινό ηλιοστάσιο μάς προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτός μέρα για ολόκληρο το έτος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ώρες
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας