Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2013
Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Καμινάρια, της επαρχίας Λεμεσού, από την Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 28 Ιουλίου και απευθύνεται σε νέους 15-18 ετών. Κύριος άξονας του Crossroads είναι το θέατρο, που χρησιμοποιείται ως εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας καθώς και διαπολιτισμικής διαπαιδαγώγησης των νέων που ζουν στην Κύπρο. Η ομάδα των εμψυχωτών αποτελείται από καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μέσα από εργαστήρια θεατρικών τεχνικών, δημιουργία ομάδας (team building) και διαλόγου που δημιουργούνται ειδικά για την κατασκήνωση. Επίσης, τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορες μορφές εκφραστικών τεχνών που πλαισιώνουν το θέατρο μέσα από μικρά εργαστήρια (σχεδιασμός κοστουμιών, δημιουργία μασκών, κουκλοθέατρο και παντομίμα, φωτογραφία, μουσική, χορός και κίνηση). Εκτός από τις θεατρικές δραστηριότητες, στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνεται και περπάτημα σε μονοπάτι της φύσης και αγώνας orienteering καθώς και η ευκαιρία παρακολούθησης μιας παράστασης στα πλαίσια του "Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος" και συζήτηση με το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Η κατασκήνωση, κλείνει με μια παράσταση που δημιουργείται καθημερινά από τα παιδιά, σε συνδυασμό με τις άλλες δραστηριότητες τους, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.
Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads IV διοργανώνεται από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό TheatrEtc και για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Culture in Action.
Η συμμετοχή στην κατασκήνωση είναι δωρεάν.
Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013
Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπο συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.theatretc.com, στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com ή στο τηλέφωνο 99790848.
Σχετικά

10ο Handmade in Cyprus Market: Διήμερο με 40 τοπικούς καλλιτέχνες χειροποίητων προϊόντων
Γλυκά, αρτοσκευάσματα, εργαστήρια τέχνης-χειροτεχνίας, φαγητό και ποτά

Έρχεται και φέτος το πιο μαγικό «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», στη Δερύνεια!
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2025 – 2026» έρχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

Livadia Night Run 2025: Ένας μοναδικός νυχτερινός αγώνας δρόμου
Με πολύχρωμα φώτα, δυνατή μουσική και αθλητική ενέργεια

Την Κυριακή θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ, στο Φοινί
Φθινόπωρο χωρίς φοινιώτικο παλουζέ δεν γίνεται!

Pillows of the Sky: Χορός σε δημόσιους χώρους, σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το νέο χορογραφικό έργο της Ελεάνας Χαραλάμπους, μετατρέπει τον ουρανό σε σκηνή και τα σύννεφα σε πρωταγωνιστές μιας βιωματικής εμπειρίας

Παιδικό Πανηγυράκι του ΠΑΣΥΚΑΦ με παιχνίδια, τραγούδια, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη χαρά, προσφορά και αγάπη

Νέο μενού για το πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού με το Fork Food Market
Μάθε όλα όσα χρειάζεται για το φαγητό, ποτό αλλά και τη διασκέδαση

αντΕΙχήσεις: Απόκρυφες ιστορίες της εντός των τειχών Λευκωσίας
Περίπατοι, συζητήσεις και εργαστήρια που εστιάζουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των ενετικών τειχών της Λευκωσίας μέσα μία σειρά δράσεων!

30+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με αγαπημένους καλλιτέχνες, θερινό σινεμα και πολλές άλλες εκπλήξεις

Η Οδός Χριστουγέννων επιστρέφει στη Λεμεσό για 7η χρονιά!
Διήμερο γεμάτο παζαράκι, μουσική, παιχνίδια, φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Έρχεται το 2ο Κυριακάτικο μπουφέ σε μία υπέροχη φάρμα για όλη την οικογένεια
Αυτή την Κυριακή, με ξενάγηση, παιχνίδι γνώσεων και φαγητό

Ετοιμάσου για την «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στη Λευκωσία, περπατάμε με κεντρικό μήνυμα “Από τη σιωπή ΣΤΗ ΦΩΝΗ. Διεκδικούμε”