Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2018
Γύρω στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020 αναμένεται να ανοίξει τελικά το νέο κατάστημα McDonald’s στην Ανθούπολη.
Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς της Family Restaurants Andreou Co. Ltd για άνοιγμα του εν λόγω καταστήματος εντός του 2018 κατόπιν αναβάθμισης υφιστάμενου κτηρίου, στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν υπεραγορά «Ορφανίδης», τα πλάνα άλλαξαν εντελώς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του InBusinessNews, πλέον, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε κατεδάφιση του εν λόγω υποστατικού και να προχωρήσει σε ανέγερση νέου κτηρίου, στα πρότυπα των καταστημάτων της McDonald’s.
Μιλώντας στην ίδια πηγή, ο Γενικός Διευθυντής της Family Restaurants Andreou Co, Ρένος Ανδρέου, εξήγησε ότι η καθυστέρηση του συγκεκριμένου project οφείλεται ακριβώς στις σκέψεις που γίνονταν για την αξιοποίηση ή όχι του κτηρίου της πρώην υπεραγοράς, ακίνητο το οποίο η εταιρεία αγόρασε από την Τράπεζα Κύπρου. Ωστόσο, κατόπιν συζητήσεων και με την μητρική εταιρεία, αποφασίστηκε η ανέγερση καινούριου.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχεδιασμού του κτηρίου, το κόστος κατασκευής του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει τα €2 εκατ.
Αναφορικά με τους λόγους επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως η Λακατάμια/Ανθούπολη είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από νεαρά ζευγάρια με παιδιά, ηλικίες οι οποίες γνωρίζουν τα McDonald’s και τα προτιμούν. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο θα είναι ένα πολύ επιτυχημένο εστιατόριο.
Αρχές Ιουλίου το νέο McDonald’s Λατσιών
Αναφορικά με το νέο κατάστημα της αλυσίδας στα Λατσιά, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουλίου. Το καινούριο εστιατόριο της αλυσίδας στα Λατσιά έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δίπλα από την υπεραγορά Σκλαβενίτης. Το κόστος κατασκευής του ξεπερνά το €1,5 εκατ, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός τεσσάρων μηνών. Το υφιστάμενο κατάστημα McDonald’s στα Λατσιά θα σταματήσει να λειτουργεί με την έναρξη του καινούριου, και οι κτηριακές του εγκαταστάσεις θα επιστραφούν στο Δήμο Λατσιών, από τον οποίο και ενοικιαζόταν.
Και 4ο κατάστημα στη Λάρνακα
Την ίδια ώρα, η εταιρεία σχεδιάζει και την ανέγερση του τέταρτου καταστήματος της στη Λάρνακα. Το νέο McDonald’s της πόλης θα κατασκευαστεί στο δρόμο Δεκέλειας, και αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο.
Σκέψεις για Λεμεσό και Κίτι
Εξάλλου, η Family Restaurants Andreou Co βρίσκεται σε συζητήσεις και για το ενδεχόεμενο ανοίγματος ακόμη ενός καταστήματος στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στον Μόλο. Η όλη διαδικασία βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο. Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, περιλαμβάνεται εξάλλου και το άνοιγμα ακόμα ενός καταστήματος στο Κίτι, όπου έχει αγοραστεί συγκεκριμένο ακίνητο.
Στόχος τα 25 καταστήματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμή η αλυσίδα διαθέτει συνολικά 18 εστιατόρια παγκύπρια, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στόχος είναι ο αριθμός τους να σφάσει τα 25 μέσα στα επόμενα οκτώ με 10 χρόνια.
Σχετικά
Η βασιλόπιτα βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου
Σύμφωνα με το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα