Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2013
Aphrodite II
Το πλοίο σαλπάρει από το Λιμάνι Αγίας Νάπας στις 11.15 και επιστρέφει στις 15.45. Συχνές στάσεις σε παραλίες όπως ο Κόννος και το Fig Tree Bay, αλλά και σημεία όπως οι Σπηλιές και το Κάβο Γκρέκο, σου επιτρέπουν να κολυμπήσεις και να κάνεις snorkeling (προσφέρεται δωρεάν ο εξοπλισμός). Μάλιστα, το trip φτάνει μέχρι και έξω από την Αμμόχωστο, όπου εκεί γίνεται μια σύντομη περιγραφή της επικρατούσας κατάστασης. Προαιρετικά, προσφέρεται φαγητό για όσους θέλουν, όπως επίσης σνακ, παγωτό και ποτά.
(23722596, 99621096/www.summerlinecruises.com) Λιμάνι Αγίας Νάπας, €20 ενήλικες & €12 παιδιά.
The Yellow Submarine
Μια διαφορετική εμπειρία, αφού το δημοφιλές submarine κάνει στάση στις θαλασσινές σπηλιές, ένα πανέμορφο σημείο όπου κανείς μπορεί να κολυμπήσει με τη συνοδεία επαγγελματιών, να κάνει snorkeling, να κάνει βουτιές από την τσουλήθρα, αλλά και να παρακολουθήσει το diving show!
(99658280, Γιώργης & 99596280, Lisa) Λιμάνι Αγίας Νάπας, €10 ενήλικες, €5 παιδιά (κάτω των 10).
The Black Pearl
Τόσο έντονη είναι η αίσθηση ότι είσαι σε πραγματικό πειρατικό, που από στιγμή σε στιγμή περιμένεις ότι θα σκάσει μύτη ο Jack Sparrow. Ξεκινά κάθε μέρα στις 11.30 και επιστρέφει στις 15.30, με ενδιάμεσες στάσεις για βουτιές, διασκεδαστικό πρόγραμμα αλλά και φαγητό.
(97758088/www.blackpearlayianapa.com) Λιμάνι Αγίας Νάπας.
fantasyboatparty.com
Ίσως το καλύτερο boat party στον κόσμο. Ξεκινάς στις 14.00 και μέχρι να επιστρέψεις, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ηλιοθεραπεία, να χορέψεις στους ρυθμούς των DJs, να κάνεις βουτιές, να πιεις τα ποτάκια σου από το μπαρ, ενώ φεύγοντας μπορείς να πάρεις μαζί σου και τις αναμνηστικές φωτογραφίες.
(96780296/ www.fantasyboatparty.com) Λιμάνι Αγίας Νάπας.
Nemo Submarine
Ιδανικό για ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα αλλά και παρατήρηση του βυθού μέσω των μεγάλων τζαμιών που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πλοιαρίου. Το εν λόγω πλοιάριο κάνει συχνές στάσεις για βουτιές, έχει πολύ δυνατό ηχοσύστημα, ενώ προσφέρεται και για ιδιωτικά πάρτι. Τα δύο trips αρχίζουν στις 11.30 και στις 14.30 αντίστοιχα.
(99286235, 99548340/www.agianapasubmarine.com) Λιμάνι Αγίας Νάπας.
Famagusta Napa Boat
Διαβάζοντας το σλόγκαν 'The biggest glass bottom boat', δεν μπορείς παρά να μπεις στο 'τρυπάκι' για μια βόλτα. Εκτός κι αν δεν έχεις περιέργεια να δεις το βυθό της Μεσογείου, ενίοτε τα δελφίνια, αλλά και να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής. Η τιμή για τα trips (1,5 ώρα) είναι στα €5 και αυτά ξεκινούν καθημερινά στις 12.00, στις 14.30 και στις 16.00.
(99637233, 99958814, Νίκος) Λιμάνι Αγίας Νάπας.
Parko Paliatso Luna Park
Αναμφισβήτητα πρόκειται για το μεγαλύτερο (στο είδος του) πάρκο στο νησί, κι αυτό... το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Σε έκταση 35.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενούνται γύρω στα 40 attractions (παιχνίδια), ανάμεσα στα οποία και το πολύ δημοφιλές Sling Shot. Ο λόγος για τη μεγαλύτερη εκτοξευτική μπάλα στην Ευρώπη (φτάνει τα 80 μέτρα από τη γη, σε μόνο 2 δευτερόλεπτα), η οποία διαθέτει μόλις 3 'αδερφάκια' ακόμα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό έδαφος. Εδώ βρίσκεται επίσης η 45 μέτρων ρόδα με τα matrix LED, που θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες μετακινούμενες ρόδες στον κόσμο -ίσως τη θυμάσαι από την 'Παραμυθούπολη' στη Λευκωσία-, το Formula 1 Booster, που επίσης διαφημίζεται ως ένα από τα πιο extreme παιχνίδια στον κόσμο, ένα 5D Cinema, αλλά και ο τεράστιος (1000 τ.μ.) indoor παιχνιδότοπος, όπου η είσοδος είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Το επιβλητικό λούνα παρκ που βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Νάπας εδώ και 14 χρόνια, διαθέτει, επίσης, τεράστιο χώρο στάθμευσης και 2 καφετέριες, ενώ εκτός από φαγητό και σνακ, προσφέρει και λιχουδιές όπως κρέπες, waffles κ.ά.
(23724744/ www.parkopaliatsocy.com, parkopaliatso@cytanet.com.cy) Λεωφόρος Nissi, Αγία Νάπα. Δ-Κ 18.00-01.00. €25 (με είσοδο σε όλα τα παιχνίδια και για απεριόριστο χρόνο) ή δωρεάν και χρήση παιχνιδιών με μάρκες ('φίσιες').
Σχετικά
Μια ολοήμερη «Κυπριακή Γιορτή» με μουσική, χορό και παραδοσιακά εδέσματα
Η Μαρία Κωφού και οι μουσικοί της δίνουν τον ρυθμό σε ένα αυθεντικό κυπριακό γλέντι στο Καλύφι
Το Santa Park Fest αναζητά συμμετοχές για τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του
Street food, Christmas Market, παιδικές δραστηριότητες και ζωντανά shows έρχονται για ένα γιορτινό τριήμερο στο Kolossi Park
Κοσμήματα, καφές και νέοι δημιουργοί συναντιούνται στην Πράσινη Πάπια
Το MnG Jewel του Αντρέα Αθανασίου έρχεται στη Λευκωσία για ένα ξεχωριστό ολοήμερο pop-up event
Weekend Agenda: 40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο, χορός, σινεμά και εκδηλώσεις για παιδιά γεμίζουν το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Το Προεδρικό Μέγαρο ανοίγει τις πόρτες του στους πολίτες
Η πρώτη οργανωμένη εικαστική ξενάγηση φέρνει το κοινό κοντά σε σημαντικά έργα Κυπρίων δημιουργών, σπάνιες αρχαιότητες και ένα ξεχωριστό ψηφιακό ταξίδι στον χρόνο
Η Μαριλένα Ζωδιάτου φέρνει το «The Very Normal Comedy Show» σε τρεις πόλεις
Η Κύπρια comedian σχολιάζει όσα θεωρούμε απολύτως φυσιολογικά, σε έξι βραδιές με stand-up, φαγητό, ποτό και meet & greet
Μια δωρεάν γιορτή για τα μεταναστευτικά πουλιά στο Πάρκο Αθαλάσσας
Παρατήρηση και δακτυλίωση πουλιών, τηλεσκόπια και κυνήγι θησαυρού στο δάσος για μικρούς και μεγάλους.
Fun Day στο Achna Lake Park με παιχνίδι, shows και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το Achna Lake Park μετατρέπεται σε έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο διασκέδασης, με shows, παιχνίδια, δραστηριότητες και φαγητό για μικρούς και μεγάλους
Η (παραδοσιακή) γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά θα στηθεί και φέτος στην πλατεία
Η παραδοσιακή Christmas Fayre επιστρέφει την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, και καλεί δημιουργούς, παραγωγούς και επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή
«Two Stories One Table»: Ελληνικές και Κυπριακές Γεύσεις Συναντιούνται στο Mare Paphos αυτό το Σάββατο
Μια βραδιά με ξεχωριστές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.
«Φως στη Ζωή»: Πορεία ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία στη Λευκωσία
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Δημαρχείο Λευκωσίας θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χρώμα ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία
Ο πιο «πλούσιος» Οκτώβριος θα συμβεί στo Θέατρο Ριάλτο
Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε