Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018
Το Θέατρο Ριάλτο κλείνει σε λίγους μήνες 20 χρόνια μετά την εκτενή αποκατάσταση του ιστορικού κινηματογράφου από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού.
Έχοντας επαναλειτουργήσει το Μάιο του 1999, το Θέατρο Ριάλτο διοργάνωσε χιλιάδες γεγονότα από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών μέχρι σήμερα, τα οποία συγκέντρω-σαν πέραν του 1,5 εκατομμυρίου θεατές. Στα χρόνια που πέρασαν, το Θέατρο Ριάλτο καθιερώθηκε ως σύγχρονη Στέγη και ως ένας από τους σημαντικότερους Πολιτιστικούς Οργανισμούς της Κύπρου, διαχρονικός εταίρος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε σημαντικές κρατικές διοργανώσεις και φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Επιθυμώντας να γιορτάσει αυτή τη λαμπρή πορεία, αλλά και να τιμήσει δημιουργούς, φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς που ενεργοποιούνται στην παραγωγή πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει τον Μάιο του 2019 σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 20 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του.
Στόχος είναι να παρουσιασθεί στο πλαίσιο των εορτασμών, μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής αλλά και διεθνούς δημιουργίας. Για το σκοπό αυτό καλούνται ενδιαφερόμενοι φορείς, καλλιτέχνες και σχήματα όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν τη Δήλωση Ενδιαφέροντος μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@rialto.com.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη Δήλωση Ενδιαφέροντος από την ιστοσελίδα του θεάτρου Ριάλτο (www.rialto.com.cy)
Τρόποι συμμετοχής
1. Θα δοθεί προτεραιότητα σε Φορείς, Οργανισμούς και Δημιουργούς που παράγουν πρωτότυπη δουλειά.
2. Η ένταξη στις εκδηλώσεις μπορεί να υλοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους: κάλυψη ή συνεισφορά στο κόστος παραγωγής ή παράστασης, παραχώρηση θεάτρου, τεχνική ή άλλη κάλυψη. Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
3. Ο αριθμός των επιλεχθέντων εκδηλώσεων θα κυμανθεί ανάλογα με τις οικονομικές απαιτήσεις των συνεργατών και τα διαθέσιμα κονδύλια.
4. Το ενδιαφέρον συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί με το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, περιλαμβάνοντας περιγραφή εκδήλωσης, συντελεστές και προτεινόμενη περίοδο.
5. Οι εκδηλώσεις πιθανόν να μαγνητοσκοπούνται και φωτογραφίζονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Θεάτρου Ριάλτο και θα παραμένουν στο αρχείο του Οργανισμού
Οι Δηλώσεις Ενδιαφέροντος θα αξιολογηθούν από τους Διοργανωτές μέχρι τις 20/12/2018. Όσες επιλεγούν θα κληθούν σε συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα στάδια.
Σχετικά

Αυτοσχεδιάζουμε επί σκηνής μαζί με "Τα Κόζια" χωρίς σενάριο και όρια
Μια μοναδική εμπειρία, όπου οι ιδέες μεταμορφώνονται σε κωμωδία

«Στο Μπούστο Μας»: Μια stand up comedy παράσταση με τρεις αταίριαστες προσωπικότητες
Δύο παραστάσεις χωρίς ηθοποιούς

"40+Βγαίνω": Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση του Θανάση Αλευρά στην Κύπρο
Ο Θανάσης Αλευράς επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο πιο… ανώριμος αλλά και πιο σέξι από ποτέ!

Ματζιελλεμένες: Μία θεατρική παράσταση από την ομάδα ΜΠΟΕΜ σε καφενεία και πλατείες
Η παράσταση εκτυλίσσεται σε δύο παράλληλες χρονικές διαστάσεις, όπου ο πραγματικός και ο φανταστικός χρόνος εναλλάσσονται

Επιπλέον παραστάσεις για το θεατρικό έργο "Φάουστ" του Γκαίτε
Μετά τη συγκινητική υποδοχή του κοινού η παράσταση συνεχίζεται

Όλα όσα θα γίνουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου
Με πλούσιο πρόγραμμα και καλεσμένους διεθνούς εμβέλειας το φεστιβάλ επέστρεψε με στόχο να καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός

«Κορίτσια Ημερολογίου»: Η τρυφερή κωμωδία επιστρέφει μετά την μεγάλη επιτυχία
Ξεκίνησε ήδη η προπώληση εισιτηρίων

Δωρεάν παράσταση για το έργο "Εγώ κι εσύ" της Λώρεν Γκάντερσον
Στο πλαίσιο των δράσεων του ΘΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

"Η Ελεγκού η Σιεροκουτάλα", από το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου
Το έργο της Ρεβέκκας Αποστολουπούλου, σε σκηνοθεσία Ευθυμίας Λεμονιάτη

“Το Αμπελοπούλι βγήκε απ’ τον παράδεισο": Η νέα κωμωδία του Θεατρικού Όμιλου Παραλιμνίου
Σε σενάριο και σκηνοθεσία Νικόλα Τζιοβάνη

Θέατρο στην Κύπρο: 16 παραστάσεις που θα ζωντανέψουν στη Σκηνή τον Απρίλιο
Μοναδικές θεατρικές εμπειρίες, από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονες παραγωγές, που θα συναρπάσουν το κυπριακό κοινό

Η «Κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στην Λεμεσό
Ένα έργο γεμάτο εικόνες, μουσική και φυσικά χιούμορ