Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2018
Εκτεταµένο βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή, συνοδευόµενο από ισχυρό έως πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύµα αέρα.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται κατά τόπους µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί κυµατώδης για να καταστεί αργότερα στις περισσότερες περιοχές ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα, στα προσήνεµα παράλια, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη και την Πέµπτη, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε παροδικά αυξηµένη συννεφιά, η οποία ενδέχεται να δώσει κατά τόπους µεµονωµένη βροχή. Το βράδυ της Πέµπτης, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως τις αυγινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι, ενώ χιονόνερο ή χιόνι δεν αποκλείεται να πέσει και σε κάποιες ορεινές περιοχές. Οι άνεµοι, την Τετάρτη, θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 Μποφόρ.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται κατά τόπους µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως το πρωί. Αργότερα ο καιρός αναµένεται σταδιακά να βελτιωθεί.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Τετάρτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη, παραµένοντας λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει άνοδο για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Σχετικά

Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’