Πάμε Ταξίδι , Guide

10 φθηνοί προορισμοί για ταξίδι το 2019

10 σαγηνευτικοί, απρόσμενα φθηνοί προορισμοίγια το 2019

Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018

Με φθηνότερα αεροπορικά από ποτέ και πρακτικές λύσεις για να περάσετε οικονομικά, το περιορισμένο budget δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να μην ταξιδέψετε φέτος. Η Skyscanner μας προτείνει 10 σαγηνευτικούς, απρόσμενα φθηνούς προορισμούς για το 2019 - και τα ταξίδια των ονείρων σας δεν ήταν ποτέ πιο κοντά.

Aπ’ τη μια βρίσκονται oι Βαλκάνιοι γείτονές μας, όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Κι απ’ την άλλη πιο περιπετειώδεις ανακαλύψεις, όπως οι Φιλιππίνες, που χάρη σε μια αβανταδόρικη συλλογή από νησιώτικες διαδρομές και καταλύματα σε τιμή ευκαιρίας θα σας έρθουν πολύ πιο φθηνά απ’ ότι περιμένατε – κι ας σας κοστίσει παραπάνω το εισιτήριο. Το ταξίδι εντός μπάτζετ είναι τέχνη, και για να την κατακτήσετε, η Skyscanner προτείνει 10 προορισμούς που κερδίζουν επάξια μια θέση στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο του 2019! 

1. Νεπάλ
H απάντηση στην απεραντοσύνη της γειτονικής Ινδίας είναι το αισθητά πιο «μαζεμένο» Νεπάλ – ένα απ’ τα πιο φθηνά ταξίδια περιπέτειας για το 2019. Αφετηρία των διακοπών σας δεν είναι άλλη απ’ τον τουριστικό πυρήνα του Κατμαντού  και την πληθωρική γειτονιά του Thamel. Ελαφρά χαοτική, μεν, αλλά σίγουρα έχει τη χάρη της! Εδώ 10€ είναι αρκετά για ένα διπλό δωμάτιο με δωρεάν WiFi σε ξενώνες όπως το “Trekkers Home”. Και η πολυτέλεια, όμως, θα σας έρθει πιο οικονομικά σε μπουτίκ ξενοδοχεία όπως το «Κumari», λίγα βήματα απ’ την ιστορική Πλατεία Durbar (ντελούξ δίκλινο περ. 40€). Θαυμάστε τους ναούς και το συγκρότημα των ανακτόρων στην πλατεία που, παρά τα έντονα σημάδια του πρόσφατου σεισμού, μαγεύουν με την μυστικιστική γοητεία τους. Ή απολαύστε το φουριόζικο πήγαινε-έλα από ψηλά, στα εστιατόρια που φωλιάζουν στις ταράτσες της πόλης. Ο απώτερος στόχος, όμως, στο Νεπάλ είναι το δάμασμα των επιβλητικών του οροσειρών. Μια-δυο μέρες επιβάλλονται στην πόλη της Pokhara για χαλάρωση, ή paragliding στις όχθες της λίμνης Phewa. Εδώ θα κάνετε κι ένα τελευταίο τσεκ ότι προμηθευτήκατε όλα τα απαραίτητα πριν τη μεγάλη ανάβαση. Οι βουνοκορφές των Ιμαλαϊων, εξάλλου, βρίσκονται μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά!  Μία απ’ τις πιο διάσημες διαδρομές είναι αυτή προς την οροσειρά Annapurna, που ξεκινά από εδώ. Εκτός υψηλής σεζόν θα ζήσετε την απόλυτη απόλαυση του να “βυθιστείτε” στο παρθένο, ατίθασο τοπίο χωρίς ν’ ακούγεται κιχ από τα περαστικά γκρουπ!

Tips: Γλιτώστε χρήματα κλείνοντας την ανάβαση με οδηγό τοπικά, και όχι διαδικτυακά. Αν, δε, έχετε μια μέση φυσική κατάσταση και καλή παρέα, τα έξοδα θα κοπούν περίπου στο μισό αν καλύψετε τη διαδρομή χωρίς οδηγό. Θα βρείτε λεπτομερείς χάρτες στα εξειδικευμένα μαγαζιά για trekking της Pokhara.

2. Σερβία
Το οικονομικό Βελιγράδι είναι μόνο η αρχή. Οι τιμές στο φαγητό και το ποτό πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά όσο αφήνετε τις trendy διευθύνσεις της πρωτεύουσας και κατευθύνεστε ανατολικά, προς το Εθνικό Πάρκο Đerdap, ή νότια, προς την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, τη Νις. Η Νις καταλαμβάνει περίοπτη θέση στα ιστορικά βιβλία ως η πατρίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Φημίζεται, όμως, και για την κουζίνα της. Μετά από μια μέρα σε επιβλητικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Κάστρο της Νις, πιάστε θέση σε εστιατόρια όπως το “Stara Srbija” (“Παλιά Σερβία” όνομα και πράμα, μια και κρατά απ’ το 1876) για να δοκιμάσετε γενναίες μερίδες από κρεατικά. Ανάμεσά τους, το αγαπημένο pljeskavica (βλέπε μπιφτέκι, ή σέρβικο μπέργκερ), που ξεκινά από 2€.

Πίσω στο Βελιγράδι, ποζάρετε με φόντο το φρούριο Kalemegdan, αγναντεύοντας το τοπίο στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, χαρείτε τον ήλιο στη “θάλασσα του Βελιγραδίου” στις όχθες της χερσονήσου Ada Ciganlija, επιδοθείτε στo window-shopping στον πεζόδρομο της Knez Mihailova, ή απολαύστε τη μποέμ ατμόσφαιρα στη συνοικία Skadarlija – και όλα, χωρίς να χαλάσετε ευρώ. Κλείστε την ημέρα σας με ένα ποτό στα μπαρ της ιστορικής Savamala, ή στα splavovi, τα κλαμπ πάνω στο ποτάμι. Σε ψαγμένα στέκια όπως το “20 / 44”, που πλέει στον Σάβο, το πάρτι συνεχίζεται ακούραστα μέχρι το πρωί!

Tip: Aν αγαπάτε τη μπίρα γραμμή για την παμπ “Samo Pivo” (“Μόνο Μπίρα”, αν είχατε αμφιβολίες). Εδώ θα βρείτε άφθονες σέρβικες – όπως η Kabinet – και διεθνείς επιλογές σε προνομιακές τιμές!

3. Πολωνία
Βαρσοβία, Κρακοβία, Κατοβίτσε, Πόζναν, Γκντανσκ, Λοντζ, Ζέσουφ ή Βρότσλαβ; Οι απευθείας πτήσεις από Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και Κέρκυρα και Κρήτη) προς Πολωνία, με εταιρείες όπως oι Ryanair, Wizz Αir και Aegean, ξεκινούν από 21€! Δείτε την υπέροχη Παλιά Πόλη ν’ ανοίγεται διάπλατα μπροστά σας στη Rynek Główny, τη σινεματική μεσαιωνική πλατεία της Κρακοβίας. Θαυμάστε το περίτεχνο αναγεννησιακό δημαρχείο και κτίρια-σκέτη ζωγραφιά, πριν αναζητήστε το ωραιότερο υπαίθριο καφέ για να “ρουφήξτε” τη νεανική ζωντάνια στο Πόζναν. Ή δώστε ραντεβού για βόλτες με νεοκλασικές και μοντερνιστικές νότες στο πάρκο Łazienki της Βαρσοβίας, που περιλαμβάνει αξιοθέατα όπως το χλιδάτο Παλάτι στο Νησί και το Αρ Νουβό Μνημείο του Σοπέν. 

Τα μουσεία που θ’ ανακαλύψετε ανά τη χώρα είναι, επιπλέον, πρώτης τάξεως. Επισκεφτείτε και τα τρία περίφημα κτίρια του Moυσείου Τέχνης του Λοντζ (Muzeum Sztuki), ένα από τα παλαιότερα μουσεία μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, με περ. 7€ (είσ. ελεύθερη τις Παρασκευές). Στο νοσταλγικό Μουσείο του Φαρμακείου της Κρακοβίας θα περιηγηθείτε σε 12 δωμάτια γεμάτα φιάλες, μπουκαλάκια και μαντζούνια βγαλμένα από άλλες εποχές (εισιτ. 3€). Τέλος, το προσεγμένο Μουσείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γκντανσκ δίνει μοναδικά μαθήματα ιστορίας (περ. 5€).  

Όσο για διαμονή, προσεγμένες επιλογές όπως το hostel “Oki Doki Old Town”, στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, προσφέρουν κρεβάτια από 11€!

Tip: Κάνατε τις οικονομίες σας και αναζητάτε μια έξτρα δόση άνεσης; Το “The Old Town View” της Κρακοβίας νοικιάζει μοντέρνα διαμερίσματα με μπαλκόνι και προνομιακή θέα στη Stare Miasto (Παλιά Πόλη) προς περίπου 54€.

4. Iνδονησία
Απ’ την αλλόκοσμη ηφαιστειακή γοητεία του Λομπόκ στους ινδουιστικούς ναούς και τις αμμουδιές του Μπαλί, η Ινδονησία είναι ταξίδι ζωής. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μαζεύετε χρήματα όλη σας τη ζωή για να πετάξετε μέχρι εκεί!  Παρά το προφανώς υψηλό κόστος των αεροπορικών, θα βρείτε απίστευτα φθηνές προσφορές σε διαμονή και φαγητό. Απ’ τις πιο αυθεντικές εμπειρίες στο Μπαλί είναι ένα χορταστικό πιάτο σ’ ένα ντόπιο warung (oικογενειακό φαγάδικο). Φάτε φρέσκο ψάρι απέναντι από ένα μεθυστικό ηλιοβασίλεμα στα καφέ πάνω στην άμμο που θα βρείτε στο ψαροχώρι Jimbaran. Ινδονησιακές σπεσιαλιτέ για να το συντροφεύσετε, όπως το nasi goreng (τηγανητό ρύζι) ξεκινούν από 0,60€.

Νοικιάστε μηχανάκι (3-9€/ημέρα) για να γυρίσετε τις παραλίες και τις αγορές του νησιού, όπως η Αγορά Τέχνης του Ubud. Και κλείστε μια κουραστική ημέρα εκδρομών με απολαύσεις όπως μασάζ στην αμμουδιά! Αν έχετε, ειδικά, ταλέντο στα παζαρέματα, το μασάζ εδώ θα σας κοστίσει κάπου 6€ την ώρα.

Για ταξιδιώτες με πιο περιπετειώδεις αναζητήσεις, το Εθνικό Πάρκο Komodo σάς περιμένει στο τέρμα μιας φθηνής απευθείας πτήση απ’ το Μπαλί (θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Λαμπουάν Μπάτζο). Εδώ είναι το σπίτι των “Δράκων του Komodo”, τεράστιες σαύρες που θα γνωρίσετε ανάμεσα σε βουτιές στη Ροζ Παραλία και πανοραμικές διαδρομές προς θεαματικά παρατηρητήρια όπως το Gili Lawa.

Tip: Σχεδιάστε το ταξίδι σας γύρω από εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Τεχνών του Μπαλί (μέσα Ιουνίου-μέσα Ιουλίου). Μια μοναδική ευκαιρία για να παρακολουθήσετε φαντασμαγορικές παρελάσεις και χοροθεάματα sendratari υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων, όπως το gamelan.

5. Καμπότζη
Αν και ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών με περιορισμένο μπάτζετ, η Καμπότζη διατηρεί ακόμα ανέγγιχτη τη μυστηριακή γοητεία της. Ακολουθήστε τα ίχνη των Χμερ κλείνοντας πτήση για Σιέμ Ριπ, 6-7 χλμ. απ’ το μεγαλοπρεπές σύμπλεγμα ναών της Άνγκορ Βατ. 

Oι εκδρομές στην περιοχή συνεχίζουν με περισσότερα κινηματογραφικά μνημεία και ειδυλλιακά τοπία που θα συναντήσετε στο Εθνικό Πάρκο Phnom Kulen. Ο τόπος όπου λένε ότι γεννήθηκε η αυτοκρατορία των Χμερ βρίσκεται μόνο μία-μιάμιση ώρα μακριά με αυτοκίνητο (αγοράστε όμως εισιτήρια απ’ την πόλη για να σας έρθει πιο φθηνά). Ο απίστευτος φυσικός πλούτος της Καμπότζης είναι εμφανής και νοτιότερα, στο Εθνικό Πάρκο Ream, μια σαγηνευτική φυσική συμφωνία από πυκνά δάση και βαθυγάλαζα νερά. Bάση σας εδώ θα είναι το Sihanoukville, και θα μείνετε σε μπανγκαλόους όπως αυτά του “Mangroves & More @ Cambodia”, μόλις 10 λεπτά από την τροπική παραλία Otres (δίκλινα από 11€).

Tip: Aπέναντι απ’ το πάρκο, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, το νησί Koh Rong Samloem χαρίζει πολυπόθητες αποδράσεις απ’ τον πολιτισμό. Με τα πόδια βυθισμένα στην άμμο θα φάτε φρέσκο ψάρι “σε στιλ Χμερ” προς 6€ στο εστιατόριο του «Huba Huba». Ή πιάστε θέση στις αιώρες για το happy hour (4-6 μ.μ.), όταν η μπίρα θα σας έρθει λιγότερο από 1€!

6. Κούβα
Πέρα απ’ την τιμή των αεροπορικών, η Κούβα είναι όσο φτηνή αποφασίσει να την κάνει κανείς. “Πολυτέλειες” για πολλούς Κουβανούς, όπως ο κλιματισμός και, συχνά, το WiFi είναι πιο πιθανό να σας λείψουν αν ταξιδεύετε με μπάτζετ, εκτός των μεγάλων resort. Aπ’ την άλλη, δεν θα φτάσετε ως εδώ για τις ανέσεις και την τεχνολογία. Ο ρυθμός της σάλσα στους δρόμους και οι ζωηρές συζητήσεις με τους Habaneros είναι τόσο μεθυστικά, όσο και το κουβανέζικο ρούμι! Πρόκειται επίσης για μια εποχή που η Κούβα αναγεννάται, με νέα καφέ και ιδιωτικές επιχειρήσεις να ξεπηδούν απρόσμενα – και αξίζει να γνωρίσετε.

Ακολουθήστε τους ντόπιους που κάνουν περαντζάδα, ψαρεύουν, ή βρίσκουν τη δική τους γωνιά για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα στο Malecón, την παραλιακή των 7 χλμ. Με φόντο τον σαγηνευτικό, φθαρμένο απ’ τον χρόνο καμβά της Habana Vieja (Παλιά Πόλη) και τα κλασικά αμάξια του ‘50 να κόβουν βόλτες γύρω σας, η καρδιά της Κούβας αποκαλύπτεται μοναδικά.

Πέρα απ’ την πρωτεύουσα κατευθυνθείτε προς το κεντρικό Τρινιδάδ για διαδοχικά ενσταντανέ παστέλ αποικιακών κτισμάτων με πυρήνα την πλατεία Plaza Mayor. Από την πόλη μπορείτε επίσης να πάρετε φτηνό λεωφορείο, ή να νοικιάσετε ποδήλατο για παραδεισένιες ακτές όπως η Playa Ancon.

Aφήστε πίσω τα γκράντε θέρετρα του Varadero και κλείστε ένα πολύχρωμο δωμάτιο με πανοραμική θέα στην πρωτεύουσα, όπως αυτό που θα βρείτε στο Casa Jose Ali (δίκλινο 16€). Καθώς τα casa particulares (σπίτια ντόπιων που νοικιάζουν δωμάτια σε επισκέπτες) είναι άφθονα ανά το νησί μπορείτε να διαπραγματευτείτε ακόμα καλύτερες τιμές, ανάλογα με το πού θα βρεθείτε. Ή… το πού θα σας στείλουν οι δικτυωμένοι νέοι σας φίλοι!

7. Φιλιππίνες
Τα πιο οικονομικά αεροπορικά θα τα βρείτε για Μανίλα ή Τσεμπού. Οι γνώστες, όμως, θα σας συμβουλέψουν μάλλον να πετάξετε προς τα νησιά το συντομότερο δυνατόν – κι εδώ έχετε πάνω από 7000 επιλογές! Aπ’ την πρωτεύουσα θα βρείτε φθηνές εσωτερικές πτήσεις για τη νήσο Palawan, που απλώνει μπροστά σας σα ζωγραφιά ό,τι ονειρευτήκατε ποτέ για τις διακοπές σας στη Νοτιοανατολική Ασία. Mε τη φύση γύρω να οργιάζει και χιλιόμετρα από χρυσαφιές αμμουδιές στεφανωμένες από φοινικόδεντρα – ανάμεσά τους οι La Cabanas, Nacpan και Long Beach – οι οικονομικές επιλογές στη διαμονή θα σας έρθουν κουτί.

Η Long Beach εκτείνεται για περίπου 14 χλμ. και περιλαμβάνει καταλύματα όπως το “Turublien Long Beach Inn and Beach Bar”, με δωμάτια που ξεκινούν από 13€. Με ένα επιπλέον ευρώ θα γευτείτε κι ένα αυθεντικό ασιατικό πρωινό, ενώ τα πιάτα εδώ περιλαμβάνουν επίσης φθηνό φρέσκο ψάρι στη σχάρα. Τη μέρα θα επιδοθείτε σε βαρκάδα από νησί σε νησί προς νέες εξωτικές αμμουδιές. Το βραδάκι θα κάνετε βουτιές με μάσκα για να θαυμάσετε τα σουρρεαλιστικά σχέδια του φυτοπλαγκτόν.

Απ’ το φασαριόζικο Τσεμπού, πάλι, θα αναχωρίσετε απευθείας για τα Νησιά Camotes. Εδώ μπορείτε να εναλλάξετε τις ειδυλλιακές ακτές με βουτιές σε καταρράκτες όπως οι Busay και σπηλιές όπως η Bukilat! 

Tip: Αν ταξιδεύετε με το αμόρε σας μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη Λίμνη Danao, γνωστή και ως “Λίμνη των Ερωτευμένων”. Συντροφιά θα επιδοθείτε σε δραστηριότητες όπως καγιάκ και ιππασία για λιγότερο από 3€.

8. Μαυροβούνιο
Δεν είναι τυχαίο το ότι γίνεται μεγάλος ντόρος για το Μαυροβούνιο. Παρ’ όλ’ αυτά, θα βρείτε πληθώρα από εγχώριους προορισμούς με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Πετάξτε απευθείας για την πρωτεύουσα Ποντκόριτσα, αλλά μην παραμείνετε εκεί. Χάρη στο μικρό μέγεθος της χώρας οι εκδρομές επιβάλλονται, με πρώτο το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Σκόδρα, 25 λεπτά απ’ την πρωτεύουσα, και άλλα 20 περίπου απ’ την Αδριατική Θάλασσα.

Kατευθυνθείτε βόρεια προς το Κότορ, με πυρήνα μια κομψή μεσαιωνική πόλη που ανοίγει ένα νοσταλγικό παράθυρο στο παρελθόν. Συνεχίζοντας τη διαδρομή κατά μήκος του κόλπου θα συναντήσετε κι άλλες γραφικές πόλεις, όπως η Herceg Novi. Από εδώ είναι πολυάριθμες οι εκδρομές στις γύρω σπηλιές και άλλες κρυφές γωνιές των δαντελωτών ακτών της Χερσονήσου Lustica για μπάνιο και καταδύσεις. Εκδρομές αναχωρούν καθημερινά Απρίλη-Οκτώβρη για τη Μπλε Σπηλιά, και θα σας κοστίσουν 6€-10€. Θα σας περάσουν παράλληλα κι απ’ το πρώην Φρούριο Mamula του 19ου αιώνα, χτισμένο σ’ ένα ακατοίκητο νησάκι της Αδριατικής.

Η rakija είναι το κατεξοχήν αλκοολούχο ποτό του Μαυροβουνίου – και δεν αποκλείεται να σας κεράσουν ένα ποτηράκι στις διάφορες ξεναγήσεις σας. Αν όμως επιμένετε στη μπίρα, θα σας κοστίσει γύρω στο 1.50€. Για κάτι ακόμα πιο σπέσιαλ βάλτε στα πλάνα σας μια επίσκεψη στο οινοποιείο Šipčanik, λίγα λεπτά έξω απ’ την Ποντγκόριτσα. Στο ατμοσφαιρικό και αχανές αυτό πρώην υπόστεγο για αεροσκάφη οι γευσιγνωστικές ξεναγήσεις ξεκινούν από 12€.

Tip: Προσγειωθείτε στο γειτονικό Ντουμπρόβνικ και συνεχίστε με αυτοκίνητο προς Μαυροβούνιο μέσω Βοσνίας για να δείτε μαζεμένα πολλαπλά best-of των Βαλκανίων!

9. Γεωργία
Με το ένα πόδι στις οροσειρές του Καυκάσου και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα, την Ευρώπη και στην Ασία, η Γεωργία είναι ένα μεθυστικό χαρμάνι μοντερνισμού και νοσταλγίας. Και θα το συνοδέψετε με λιγουρευτή ντόπια κουζίνα και καλό γεωργιανό κρασί. 

Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Τιφλίδας κρύβουν φρέσκες εκπλήξεις σε κάθε πέρασμα, υπό το άγρυπνο βλέμμα – απ’ τον 4ο αιώνα μ.Χ. – του Κάστρου Ναρικάλα. Μια κλασική γεωργιανή εμπειρία είναι μια επίσκεψη στα υπόγεια δημόσια λουτρά της συνοικίας Αbanotubani. Ένα απ’ αυτά είναι το “Gulo’s Thermal Spa”, όπου μπορείτε να νοικιάσετε δωμάτιο από 9€/ώρα. Υπολογίστε επιπλέον 3€ αν θέλετε να συμπεριλάβετε ένα παραδοσιακό μασάζ kisa για την τέλεια απολέπιση!

Mια και η σχέση της Γεωργίας με την οινοποιία κρατά κάπου 8000 χρόνια, μη χάσετε επίσης μία ξενάγηση στους αμπελώνες της χώρας. Απ’ τους πιο κοντινούς στην πρωτεύουσα είναι αυτός στο λευκό βασιλικό κάστρο Chateau Mukhrani. Θα ξεναγηθείτε στα κελάρια, τους κήπους και το οινοποιείο του (περ. 3€), προσθέτοντας αν θέλετε στο πρόγραμμα γευσιγνωσία κρασιού και επιλογή από σνακ, όπως τυριά και φρέσκο ψωμί (περ. 11€).

Tip: Συναρπαστικές περιπατητικές διαδρομές και ξεναγήσεις που κόβουν την ανάσα σας περιμένουν έξω απ’ την πόλη. Βάλτε στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στο μοναστήρι του 12ου αιώνα Vardzia, με πάνω από 300 διαμερίσματα σκαλισμένα περίτεχνα στο όρος Erusheti.

10. Aρμενία
Μπορείτε να συνδυάσετε την Αρμενία με τη γειτονική Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν για μια μνημειώδη περιπέτεια στις οροσειρές του Καυκάσου. Aλλα αμφότεροι ιστοριοδίφες και περιπατητές θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο για να γνωρίσουν σε βάθος τα πολυδιάστατα μνημεία της Αρμενίας, και να γυρίσουν τα επικά φαράγγια και τις κοιλάδες της. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανεξερεύνητη, η χώρα χαρίζει απλόχερα τους θησαυρούς της – κυριότερα χωρίς οχλαγωγία και χωρίς ουρές!

Θα βρείτε απευθείας πτήσεις για την πρωτεύουσα Γιερεβάν, όπου αξίζει ν’ αφιερώσετε χρόνο σε αξιοθέατα όπως το Κέντρο Τέχνης Cafesjian (εισιτ. 1.80€) και το Ιστορικό Μουσείο (3.50€). Επιβάλλεται όμως και μια στάση για ισκεντέρ κεμπάμπ και μπακλαβά στο «Anteb». Ταπεινό στο εσωτερικό του, αποτελεί κλασική αξία στο φαγητό!

Μεγάλη υπόθεση είναι όμως στην Αρμενία και τα μοναστήρια. Το πιο διάσημο απ’ αυτά, το Tatev, αγναντεύει από ψηλά ένα τεράστιο φαράγγι. Το μοναστήρι θα το φτάσετε με το τελεφερίκ, γνωστό και ως τα “Φτερά του Tatev”, σε μια διαδρομή που αγγίζει τα 6 χιλιόμετρα (εισιτ. από 4.50€). Σπουδαία μοναστήρια είναι επίσης το Geghard, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, και το Noravank, με ρίζες στον 13ο αιώνα.

Tip: Αν είστε φαν του χορού και της μουσικής αφιερώστε ένα βράδυ στην Όπερα του Γιερεβάν. Θα βρείτε εισιτήρια για ποιοτικές συναυλίες της Φιλαρμονικής και παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής και χορού προς 6€-12€.

Πηγή: gr.skyscanner.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close