Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2013
Το "Galatex Art Studio" στη Λεμεσό αποτελείται από μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών που κατασκευάζουν έργα εμπνευσμένα από τον εσωτερισμό τους. Σημαντικό συστατικό δημιουργίας τους, η αυτογνωσία. Απώτερος στόχος, να προωθήσουν μια δημιουργική ταυτότητα που θα ενδυναμώνει το ταλέντο και το αποτέλεσμα των έργων. Το "Galatex" δεν είναι απλώς ένα στούντιο, ούτε μια αυστηρά δομημένη Σχολή Καλών Τεχνών όπου ο κάθε μαθητευόμενος θα πρέπει να κινείται με συγκεκριμένες ταχύτητες για να ολοκληρώσει το σχολικό του έτος. Αντιθέτως, ο κάθε ένας από την ομάδα γίνεται περισσότερο καθοδηγητής ώστε το άτομο να βρει από μόνο του το προσωπικό του στυλ και την καλλιτεχνική του έκφραση όσο χρόνο και να του πάρει. Με αυτόν τον τρόπο ο εκπαιδευόμενος απελευθερώνεται, γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του, επικοινωνεί με τους γύρω του, περνά ευχάριστα την ώρα του στο στούντιο και αναπτύσσει την αυτοπεποίθησή του. Στην ομαδική έκθεση που διοργανώνουν, φιγουράρουν δημιουργήματα που αγγίζουν διαφόρων ειδών τεχνοτροπίες, από τη φιλοσοφημένη ρωσική έκφραση μέχρι τις μοντέρνες και πολύχρωμες δημιουργίες του paparazzi.
-
Dino Bistro-Cafe
15 Ιουλίου - 12 Αυγούστου 2013
Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική
Νέα προσωρινή έκθεση «Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το αρχείο που ήταν στην κατοχή Τουρκοκύπριου παραδόθηκε στον εικαστικό και συλλέκτη Χαράλαμπο Σεργίου.
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία