Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέµπτη αναµένεται ασθενής χαµηλή πίεση και κατά διαστήµατα σκόνη στην ατµόσφαιρα.
Σήµερα, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται παροδικά µε αυξηµένη συννεφιά ενώ αργότερα αναµένονται σε κάποιες περιοχές µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα, στα δυτικά, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και τοπικά, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά τοπικά και στα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.
Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και κυρίως µετά το µεσηµέρι αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη και µικρή πτώση την Παρασκευή, για να παραµείνει ωστόσο λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 56 εκατοστά στην Πλατεία Τροόδους.
Σχετικά
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels