Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από το βράδυ της Τετάρτης.
Σήµερα, αρχικά ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος.
Σταδιακά όµως, ο καιρός θα καταστεί γενικά µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος. Τοπικά πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 µποφόρ και αργότερα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, που στα παράλια δυνατό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.
Την Τετάρτη, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένονται τοπικά ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα µε την Πέµπτη.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 46 εκατοστά.
Σχετικά
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels