Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2019
Στο Marbré είχα πάει από τις πρώτες μέρες που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του αρχές φθινοπώρου.
Οι πρώτες εντυπώσεις, αν και στο ξεκίνημα, άκρως ικανοποιητικές σε όλους τους τομείς, μάς ώθησαν, ένα χειμωνιάτικο Σάββατο να ανακαλέσουμε διά ζώσης τις γαστρονομικές εμπειρίες -κι όχι μόνο- της πρώτης μας επίσκεψης.
Το τραπεζάκι για δυο, στην κλειστή με γυάλινους, μετακινούμενουςτοίχους βεράντα του εστιατορίου, έγραφε το όνομά μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που πετύχαμε μια θέση στο κατάμεστο, αδιαπραγμάτευτο hot spot της πόλης του Ζήνωνα και συγκεκριμένα στους ισόγειους χώρους του γκλαμουράτου Q Blu Plaza.
Oι αργεντίνικου τύπου ανοιχτές σχάρες, η open plan κουζίνα με τη στρατιά των αεικίνητων chef και η εύκολη στην πλοήγηση κάρτα φαγητών, μας άνοιξαν την όρεξη.
Δημιουργικές σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, μια μεγάλη γκάμα από κρεατικά ποικίλων κοπών και προελεύσεων και τρεις προτάσεις σε ψαρικά, συνέθεταν το μενού του βραβευμένου εξ Ελλάδος chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη.
Από την ανάγνωση και μόνο του μενού δεν αντιστεκόμαστε διόλου, στα ορεκτικά mini τάκος -στην τελική αποδείχθηκαν large- που εγκιβώτιζαν πλούσιο σε μπαχαρικά, σιγοψημένο γύρο από χοιρινό λαιμό, ενυδατωμένο με γιαούρτι και ψητή ντομάτα.
Ο γαλλικός Syrah οίνος Saint Cosme (2016-Côtes du Rhône) εντυπωσίασε με το βαθύ ρουμπινί του χρώμα και τις μαλακές τανίνες του από τις πρώτες κιόλας γουλιές κι έγινε ένα με τις υπέροχες στο στόμα παπαρδέλες που ακολούθησαν.
Ένα μοναδικό πιάτο απίστευτης ισορροπίας, δομημένο με ορθά σοταρισμένο ραγού μανιταριών, ζουλιέν φιλετάκια μοσχαριού, έχοντας ως επιστέγασμα τη βουτυράδα και τον γευστικό πλούτο από τα ουκ ολίγα τεμάχια από foie gras.
Η ομάδα των ευγενέστατων σερβιτόρων και του διευθυντικού προσωπικού απέσπασε τα θετικότερα σχόλιά μας, αφού έκαναν το παν, έτσι ώστε ο καθένας από μας να έχει μια αξέχαστη εμπειρία. Απονέμουμε τα εύσημά μας για το σχαροψημένο, ιρλανδέζικο βοδινό φιλέτο, που έφτασε ψημένο σύμφωνα με τα δικά μας γούστα, πλαισιωμένο από λαχανικά σχάρας (επιλογή πελάτη με επιπλέον χρέωση) και σος μπερνέζ.
Η πρόταση του υπεύθυνου σερβιτόρου για τη ναμελάκα (παρόμοια με γκανάζ) σοκολάτας Valrhona, με αλμυρή καραμέλα, κόκκινα φρούτα και παγωτό κερασιού άφησε μια υπέροχη επίγευση στο στόμα, που μας συντρόφευε κατά την επιστροφή μας.
INFO (24505821) Ατλαντίδων 2, Λάρνακα. Δ-Κ 12.00-23.00.
Έντυπη έκδοδη Check In Cyprus, Μάρτιος 2019
Σχετικά


Πασχαλινό τριήμερο γλέντι, μουσικές και γιορτινά τραπεζώματα σε μία ιστορική ταβέρνα της Κύπρου
Τσουγκρίζουμε ποτήρια και μοιραζόμαστε ευχές σε μία εμβληματική ταβέρνα της ελ. επ. Αμμοχώστου

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Σεφ Anton Gschwendtner μαγειρεύει στην Κύπρο
Επιστρέφει στο Cap St Georges Hotel & Resort τον Απρίλιο

Γνωστό εστιατόριο της Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία bar-restaurants της Ευρώπης
Στα περίφημα Spirited Awards 2025 του οργανισμού Tales of the Cocktail

Το νέο seaside spot της Αγίας Νάπας, τα σπάει
Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, σε ένα μέρος όπου η πολυτέλεια, η γαστρονομία και η διασκέδαση γίνονται ένα

Νέο μενού και όψη για τον γευστικό, καλοκαιρινό προορισμό του Πρωταρά
Επέστρεψε δυναμικά με νέο αέρα

All you can eat βραδιά με sushi και άλλα ασιάτικα πιάτα, μόνο με €27.50
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Πάσχα χωρίς τον φούρνο του Κύπρου... εν γίνεται!
Ο φούρνος που θα φτιάξει και φέτος τα πιο νόστιμα πασχαλινά γλυκά κι εδέσματα

Ένα νέο εστιατόριο άνοιξε και μας περιμένει στο Mall of Engomi
Αγαπημένες γεύσεις από Ασία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΦΛΑΟΥΝΕΣ: Πόσο κοστίζουν και πού θα βρεις φέτος τις καλύτερες
Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα στην Κύπρο έχει την τιμητική του

Το απόλυτο γευστικό tour: Τα καλύτερα πασχαλινά τσουρέκια στην Κύπρο από 30+1 καταστήματα
Από κλασικές συνταγές με μαχλέπι και μαστίχα μέχρι μοντέρνες εκδοχές με σοκολάτα και πραλίνα

Πάσχα σε 10 ταβέρνες και εστιατόρια στο χωριό, με πλούσιο μπουφέ
Το Πάσχα στο βουνό έχει... άλλο αέρα