Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2019
Η συνεχής, ανοδική πορεία του πρωτευουσιάνικου bar resto, Patio, από ότι φαίνεται δεν έχει σταματημό. Η κάθοδος του διακεκριμένου και πολύπειρου σε Ελλάδα, Μονακό, Γαλλία και Ισπανία, μεριά, σεφ Θάνου Στασινού στις κουζίνες του Patio, άλλαξε άρδην τα γαστρονομικά δεδομένα της πόλης, που διψά για avant garde πιάτα, αγγιγμένα με fusion διάθεση, μα πρωτίστως με νότες παρθενογένεσης.

Η χαρά μας, σα μάθαμε ότι θα τρώγαμε από τα ίδια τα χέρια του Θάνου κατά τη γαστριμαργική μας έξοδο, ιδιαίτερα μεγάλη, όπως τεράστια ήταν και η χαρά μας, όταν πρωτοαντικρύσαμε την εδεσματολογική του κάρτα, η οποία απόπνεε πανταχόθεν γεύσεις και αρώματα από Nikkei κουζίνα (πάντρεμα περουβιανής και ιαπωνικής).

Ο σεφ Θάνος Στασινός στην κουζίνα του Patio επί το έργον
Μια κάρτα, με μοιρασιάρικες και για όλη την παρέα εκπλήξεις, που ενσωματώνει έξυπνα εξωτικές εκπλήξεις, ισπανικές, πρωτοκλασάτες πρώτες ύλες και όχι μόνο. Με το ισορροπημένο Pinot Noir του Gerard Bertrand, να αγγίζει πρώτο τους γευστικούς μας κάλυκες, λέμε τα πρώτα μας ‘’ναι’’ στην δροσερή σαλάτα μεσκλάν με στήθος πάπιας και σος από hoisin, passion fruit και σουσαμέλαιο (€12.50), μα και υποκλινόμαστε στην κορωνίδα της Nikkei κουζίνας, το θρυλικό σεβίτσε από μυλοκόπι, που ήρθε κι έδεσε υπέροχα στο στόμα με κρεμώδη γλυκοπατάτα, περουβιανό καλαμπόκι και lime (€11.50). Συγχαίρουμε δις το duo των ιδιοκτήτων, τον Γιάννη και τον Γιώργο για τις υπέροχες, ρετουσαριστικές προσθήκες στο χώρο, το ολοκαίνουριο πάτωμα και την όμορφη επίπλωση, μα στέλνουμε μέσω τους τα εύσημά μας στο Θάνο και την ομάδα του για τα αριστοτεχνικά Gyoza (παραλλαγή των dumplings) γεμιστά με Jamon Iberico (€9.50) και τις γαρίδες τεμπούρα με τσίλι που εγκιβωτίζονται σε ανάλαφρα steam buns (€8).

Η κάθοδος του διακεκριμένου και πολύπειρου σε Ελλάδα, Μονακό, Γαλλία και Ισπανία, μεριά, σεφ Θάνου Στασινού στις κουζίνες του Patio, άλλαξε άρδην τα γαστρονομικά δεδομένα της πόλης
To live βιολί με την υπέρλαμπρη βιολίστρια με την αυτοφωτιζόμενη ενδυμασία, πρόσθεσe αρκετούς πόντους στην όλη εμπειρία, η οποία ολοκληρώθηκε με δύο από τις κυρίως επιλογές, την εξαίρετη μπριζόλα Pata negra, συνδυασμένη με πουρέ τσορίθο (€17.00) και το φιλέτο σολομού με λατρεμένη, κριτσανιστή πέτσα, αγγιγμένο με τεριγιάκι (€17.00). Τα περί επιδορπίων, ταλανίζουν ακόμη ευχάριστα τον ουρανίσκο του γράφοντος, με την ναμελάκα από σοκολάτα valrhona, με cremeux από πιστάτσιο και αλμυρούτσικο παγωτό καραμέλας (€9) και το συγγενικό cremeux από τσάι μάτσα και γιουζού (€8.50), να έχουν καταγραφεί από τώρα στις γλυκοαλχημιστικές επιλογές και της επόμενής μου επίσκεψης.
Σχετικά
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές
Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των κέντρων εστίασης και διασκέδασης
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χώρων εστίασης και αναψυχής, στη λειτουργία και αδειοδότησή τους, καθώς και στα ωράρια λειτουργίας τους