News , Guide

Το καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο της Ευρώπης, βρίσκεται στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά βραβεύεται στην Ελλάδα ένα ιστορικό ξενοδοχείο από τον συγκεκριμένο οργανισμό

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2019

Το καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στα Χανιά και είναι το Domus Renier Boutique Hotel το οποίο βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και βραβεύτηκε από τα Historic Hotels Wordwide για το 2018.

Για πρώτη φορά βραβεύεται στην Ελλάδα ένα ιστορικό ξενοδοχείο από τον συγκεκριμένο οργανισμό ενώ οι  υποψηφιότητες ήταν πάνω από 200, και τελικά όπως ανακοινώθηκε σε τελετή στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών χθες 1η Νοεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων του διεθνούς τουρισμού, διεθνών Μέσων Ενημέρωσης και ιδιοκτήτων ιστορικών ξενοδοχείων από όλον τον κόσμο, το Domus Renier Boutique Hotel είναι το καλύτερο των ιστορικών ξενοδοχείων της ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Τα «Historic Hotels Worldwide» είναι μία παγκόσμια κοινότητα που εκπροσωπεί πάνω από 300 ιστορικά ξενοδοχεία σε περισσότερες από 43 χώρες και παράλληλα προωθεί τα πολιτιστικά ταξίδια σε ιστορικούς προορισμούς.

Τα κριτήρια αποδοχής ενός ξενοδοχείου στην κοινότητα είναι η ηλικία του κτιρίου όπου στεγάζεται, η ιστορική σημασία της τοποθεσίας και η εγγύτητά της στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τα κριτήρια του διαγωνισμού είναι η ποιότητα και η αισθητική της αναπαλαίωσης του κτιρίου, η απεικόνιση της ιστορικής διαδοχής στην σύγχρονη αρχιτεκτονική του, η συμμετοχή της ιστορίας στο "story telling", η παρουσίαση της ζωής των ανθρώπων που το κατοίκησαν στο παρελθόν, τα αναμνηστικά, τα κειμήλια και τα έργα τέχνης που το διακοσμούν.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από αρχιτέκτονες, ιστορικούς, συντηρητές έργων τέχνης, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιστορικών ξενοδοχείων οι οποίοι έχουν βραβευτεί στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close