Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2013
Συνήθως το καλοκαίρι δαγκώνουμε τη λαμαρίνα. Το έχουν αυτό οι καλοκαιρινοί έρωτες. Για να έρθεις στα ίσια σου, χρειάζεσαι έναν καλό σιδερά. Τι γίνεται όμως όταν με τον καλοκαιρινό σου έρωτα πας στο σιδεράδικο; Αυτό σημαίνει ότι οι λαμαρίνες θα ισιώσουν και θα προετοιμαστείτε για το χειμώνα. Αυτά τα χαζά σκέφτομαι την ώρα που καθίσαμε στο "Σιεράδικο". Αρχικά, βρήκαμε τραπέζι μόνο στον εσωτερικό χώρο. Ζέστη, εκνευρισμός και μια καταραμένη αμηχανία που δεν έλεγε να φύγει. Ευτυχώς πάνω στο δεύτερο αποτυχημένο μου ανέκδοτο, βρέθηκε τραπέζι έξω. Εκείνο το βράδυ είχε πολύ ζεστή και αυξημένη υγρασία. Ξέρεις τώρα, μαλλί γλίτσα, να μη στέκεται με τίποτα, το ρούχο να κολλάει πάνω σου, το μακιγιάζ να λιώνει αργά και με ρυθμό μη ελεγχόμενο και συν τοις άλλοις να περνά και ο "ρόδα, τσάντα και κοπάνα" μοτοσικλετιστής, κλώνος του Σταμάτη Γαρδέλη από τη δεκαετία που προσπαθείς απεγνωσμένα να ξεχάσεις! Παρόλα αυτά η παραγγελία μας ήρθε αρκετά γρήγορα. Πήραμε το μεζέ με €9 το άτομο και μια ζιβανία για να εκμηδενίσει την απόσταση. Ξεκίνημα κάναμε με μια πλούσια σαλάτα με πολύ λάχανο (θα προτιμούσα κάτι πιο δροσερό, καθώς το λάχανο το έχω για χειμωνιάτικο), ένα υπέροχο πραγματικά ταχίνι και ένα ταπεινό τζατζίκι, που συντρόφευσε ωστόσο υπέροχα τα κρεατικά. Μαζί ψημένο ψωμάκι στα κάρβουνα, έτοιμο να γίνει μπουκίτσα με αλοιφές. Αμέσως μετά χαλούμι και λούντζα, κεφτεδάκια με πατάτες προκάτ (δυστυχώς), ενώ ακολούθησαν κολοκυθάκια με τα αβγά, κριθαράκι και αφέλια. Πάνω στη δεύτερη ζιβανία, η χαμογελαστή σερβιτόρα έφερε 2 κομμάτια κοτόπουλο στα κάρβουνα και 2 κομμάτια χοιρινό, εξαιρετικά ψημένα, ενώ το δείπνο μας έκλεισε με ένα πιάτο τύπου μπουγιουρντί με πιπεριά, ντομάτα και λίγη φέτα αλλά και λαδάκι αρκετό για αυτούς που προτιμούν να κάνουν και τη βουτηχτή τους, ένα άθλημα που προσωπικά δεν μου αρέσει. Για να γλυκαθούμε, είπαμε να δοκιμάσουμε μια αναρόπιτα, η οποία είχε όλες τις περγαμηνές για να αποτελέσει την καλύτερη που δοκιμάσαμε. Δυστυχώς όμως δεν ήταν, μπορεί απλώς να έφταιγε η διάθεσή μου που επηρέασε την κρίση μου... Γενικά στο "Σιεράδικο" μπορείς να πας από το πρωί, να πιεις τον καφέ σου και να συνεχίσεις σε μια εναλλακτική all day διασκέδαση που πρέπει να υπάρχει στην Κύπρο. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, αλλιώς θα μας ρουφήξει η χοάνη της μεϊνστριμιάς και τότε ζήτω που καήκαμε!
Σχετικά

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Η εμπειρία Starbucks, τώρα και στη Σταυρού – σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας.

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.

Βγαίνουμε για ασιατικό σε ένα διάσημο μαγαζί που μετακόμισε στην πλατεία!
Το μαγαζί που για χρόνια μάς υποδεχόταν στο κέντρο, μας περιμένει πλέον σε μία ήσυχη πλατεία

Νέα παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ κάτω από την υπέροχη κληματαριά
Παραδοσιακή κουζίνα, κυπριακή ψυχή και μια αυλή που σε ταξιδεύει

Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε All You Can Eat δίπλα στο κύμα
Σε ένα υπέροχο εστιατόριο που συνδυάζει μοναδική τοποθεσία, εκλεκτή ψαροφαγία, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές
