Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2019
Το Nicosia Mall, φιλοξενεί από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου στους χώρους του, για πρώτη φορά στην Κύπρο, τη δημοφιλή διαδραστική εμπειρία CERN. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2019.
To CERN, ο Ευρωπαϊκός δηλαδή Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, αποτελεί το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Οι επισκέπτες στο Nicosia Mall, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν δωρεάν στη σήραγγα που σηματοδοτεί την αφετηρία της έκθεσης. Με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, θα κατανοήσουν τα πειράματα που γίνονται, θα παίξουν, και θα αλληλοεπιδράσουν με τον εαυτό τους βυθιζόμενοι σε δύο διαφορετικά σύμπαντα, με την εφαρμογή Higgnite.
Πρόκειται για ένα εργαλείο μάθησης από το μέλλον, μέσα στο οποίο παρουσιάζεται με τρόπο κατανοητό τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN. Η διαδραστική έκθεση, έρχεται στην Κύπρο στο Nicosia Mall, κάνοντας το γύρο ολόκληρης της Ευρώπης, με στόχο να γίνει κατανοητό το έργο που επιτελεί, στους πολίτες αλλά κυρίως στους νέους των κρατών μελών της.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν με διασκεδαστικό και φουτουριστικό τρόπο, κοντά στην καρδιά του μεγάλου πειράματος, το οποίο φιλοδοξεί να απαντήσει σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα και αναπάντητα ακόμη ερωτήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Ανάμεσα σε άλλα οι επισκέπτες στο Nicosia Mall θα έχουν την ευκαιρία εντός της σήραγγας να παίξουν ποδόσφαιρο με πρωτόνια. Με ποιο τρόπο; Μόνο όσοι το επισκεφθούν θα μπορούν να μάθουν.
Το CERN, έχει ιδρυθεί το 1954 στη Γενεύη, από 12 Ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότεροι από 9,500 επιστήμονες απασχολούνται ή δουλεύουν σε πειράματα που διεξάγονται στις μοναδικές στον κόσμο εγκαταστάσεις του.
Η έκθεση είναι μια αξέχαστη εμπειρία και ένα μοναδικό εργαλείο εξερεύνησης του μυστηριώδη κόσμου της πυρηνικής φυσικής. Ζήστε την μόνο στο Nicosia Mall.
Διάρκεια έκθεσης: 25/05 μέχρι 02/06
Ωράριο έκθεσης: 11:00-14:00, 16:00-18:00 www.nicosiamall.com
Σχετικά
Το Πάρκο Ακρόπολης, στη Λευκωσία, θα γεμίσει και φέτος βιβλία και παιδιά!
To Nicosia Book Fest 2026 επιστρέφει στις 10 Οκτωβρίου
H (δημοφιλής) Οδός Χριστουγέννων ετοιμάζεται και φέτος να επιστρέψει
Έρχεται ανανεωμένη και έτοιμη να μας χαρίσει ακόμη περισσότερες όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές
Περπάτα την πόλη μας τζιαι δες την αλλιώς!
Την Τρίτη, μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού για μια νυχτερινή περιδιάβαση στην εντός των τειχών πόλη, με αφετηρία το Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας.
Αυτές είναι οι επόμενες μεγάλες εκδηλώσεις που έρχονται στο γραφικό Όμοδος
Η καρδιά της κυπριακής υπαίθρου συνεχίζει να χτυπά δυνατά στην ορεινή Λεμεσό
Στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας θα στηθεί μία όμορφη γιορτή με παιχνίδια, φαγητό, μουσική και διασκέδαση
Η Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς που διοργανώνει το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου επιστρέφει και φέτος
Μαμάδες θηλάζουν ταυτόχρονα στη Μαρίνα Λεμεσού
Μια συμβολική δράση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού
Το Open House Festival επιστρέφει στη Λεμεσό με σύγχρονο χορό και περφόρμανς
3 μέρες, 7 καλλιτεχνικές προτάσεις με το σώμα και την κίνηση στο επίκεντρο
Η Χριστουγεννιάτικη Λυμπιανούπολη ανακοίνωσε ημερομηνίες
Eτοιμάσου για ένα διήμερο γεμάτο αστερόσκονη!
European Researchers’ Night 2026: 20 χρόνια επιστήμης, έρευνας και έμπνευσης!
Εντυπωσιακά πειράματα, εργαστήρια, παιχνίδια, κουίζ, προσομοιώσεις, παρουσιάσεις και διαγωνισμοί περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ ειδικές δράσεις έχουν σχεδιαστεί για παιδιά και οικογένειες
To Halloween επιστρέφει στο πάρκο με τους λαβύρινθους
Ένα spooky Σαββατοκύριακο γεμάτο κολοκύθες, μαγεία και τρόμο
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγάλη «Γιορτή της Γειτονιάς»
Μια βραδιά γεμάτη μουσική και κέφι, που ενισχύουν το αίσθημα της κοινότητας στην πόλη της Λεμεσού!