Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2019
Το πολυβραβευμένο εστιατόριο με ψάρια και θαλασσινά Πυξίδα που μετρά μία επιτυχημένη πορεία χρόνων σε Λευκωσία και Λεμεσό άνοιξε πρόσφατα το τρίτο της εστιατόριο στη Λάρνακα. Ο νέος χώρος του Pyxida Sefront είναι μαγευτικός αφού έχει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα της Λάρνακας.
Η εξωτερική του βεράντα διαθέτει άνετα ψηλά και χαμηλά τραπέζια ενώ ένα μεγάλο μπαρ σερβίρει μία σειρά από δροσερά κοκτέιλ. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου με τους κρυφούς φωτισμούς, τις προθήκες στους τοίχους, σε γήινες αποχρώσεις με το λευκό να υπερισχύει δημιουργεί μία εκλεπτυσμένη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Εμείς επιλέξαμε ένα από τα ψηλά τραπέζια της εξωτερικής βεράντας του εστιατορίου, δίπλα στη θάλασσα. Η βραδιά ήταν μαγευτική, η θάλασσα ήρεμη ενώ το κατακόκκινο φεγγάρι δημιουργούσε μία μαγευτική ατμόσφαιρα.
Επιλέξαμε λευκό κρασί για αρχή και φυσικά τον πασίγνωστο νοστιμότατο μεζέ της Πυξίδας (€25.50) που παραμένει ο ίδιος με τα εστιατόρια της Λευκωσίας και της Λάρνακας όπως ακριβώς και ολόκληρο το μενού. Στο τραπέζι μας έφτασαν το φρυγανισμένο ψωμί, οι νοστιμότατες αλοιφές με τον ταραμά να κλέβει τις εντυπώσεις και η φρεσκότατη σαλάτα με εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Απολαύσαμε ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μεζέ της Πυξίδας, τον παναρισμένο, τηγανητό μπακαλιάρο με σως ταρτάρ αλλά και τα φρέσκα μπαρμπούνια και μαρίδα, τις γαρίδες, τη νοστιμότατη σουπιά, τα τηγανητά καλαμαράκια, την ιδιαίτερη ψαροκροκέτα και την πολύ σωστά ψημένη τσιπούρα.
Στο τέλος γλυκαθήκαμε με παγωτό μαστίχας, τυλιχτό σιροπιαστό και μυρωδάτο μαχαλεπί. Η νέα Πύξιδα της Λάρνακας είναι πανέμορφη, το μενού της κρατά ψηλά τον πήχη και σίγουρα θα ξαναβρεθούμε εκεί κάποιο από τα επόμενα βράδια του καλοκαιριού.
Σχετικά

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πολυαναμενόμενο εστιατόριο με την υπογραφή Αθηναγόρα Κωστάκου και The Clumsies στην Κύπρο
Το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ‘ORIS Fire Kitchen & Bar’

Εσύ δοκίμασες κούπες με γέμιση οφτό, κυπριακό λουκάνικο-χαλλούμι, σοκολάτα ή πιστάτσιο;
Αν όχι ήρθε η στιγμή να το πράξεις και να βιώσεις μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία και να φας την κούπα αλλιώς

5 εστιατόρια για τα οποία ίσως αξίζει να ταξιδέψεις στην Ευρώπη φέτος
Παλιά και νέα γαστρονομικά ινστιτούτα και γευστικά σποτ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που αποτελούν από μόνα τους αφορμές για ταξίδι

H viral λάβα φιστικιού και το gelli van επιστρέφουν στην Κύπρο για λαχταριστές-ξανά-στιγμές
Ο διάσημος ΤικΤικερ και ιδιοκτήτης του Gellissimo Biscoto ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για το νησί μαζί με το διάσημο γλυκό του

Αυτό είναι το νέο cookie spot στο νησί για εκπληκτικά μπισκότα
Τα διάσημα My Cookie Dough μόλις άνοιξαν το νέο τους κατάστημα

Κάτω από έναν αιωνόβιο τρέμιθο κρύβεται ο "παράδεισος" του κρεατοφάγου
Αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως η απόλαυση κρύβεται στα απλά, τότε βάλε στο GPS σου αυτόν τον προορισμό και φύγαμε

Μία νέα ταβέρνα έρχεται για να ανεβάσει τον Καλοπαναγιώτη σε άλλα επίπεδα
Ένας νέος χώρος στο βουνό για κυπριακή κουζίνα με όμορφη θέα

Στον διάσημο Σουκρή θα πας για το θρυλικό του σουβλάκι, τη μοναδική του πανσέτα και άλλες νοστιμιές
Ο Σουκρής σε περιμένει καθημερινά στο Παραλίμνι αλλά και στον Πρωταρα

Ένα στέκι με αυλή στη Λευκωσία για μεζέ και οφτό, που πρέπει να ξέρεις
Εδώ θα απολαύσεις καθημερινά μεζεδάκια και οφτό, κρασί και φιλοξενία

Το Rocas Experience επιστρέφει στον Πρωταρά με νέες γεύσεις, νέο look και ισχυρό line-up για το καλοκαίρι 2025
Το Rocas Experience ξεκίνησε και επίσημα την τρίτη του καλοκαιρινή σεζόν με ανανεωμένο μενού, νέα αισθητική και δυναμικό πρόγραμμα διασκέδασης.

Kohili Beach Bar: Το απόλυτο καλοκαιρινό spot στον Πρωταρά με brunch που κλέβει την παράσταση
Brunch με θέα το απέραντο γαλάζιο: Το Kohili Beach Bar στον Πρωταρά σε καλεί να ζήσεις το απόλυτο καλοκαιρινό πρωινό