Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019
"Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες τα θερινά τα σινεμά νύχτες που περνούν που δε θα ξαναρθούν μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά", λένε οι στίχοι του πασίγνωστου τραγουδιού "Τα θερινά σινεμά" σε μουσική και στίχους του Λουκιανού Κηλαηδόνη που πρωτοτραγουδήθηκε το 1978. Με αυτό το τραγούδι κάθε καλοκαίρι αναζητούμε θερινές προβολές ταινιών σε όλη την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λευκωσία αφού έχουν μία άλλη πιο νοσταλγική και ρομαντική σιάσταση. Η αίσθηση της προβολής κάτω από τον έναστρο ουρανό κάποιο δροσερό βράδυ του καλοκαιριού είναι το κάτω άλλο. Για άλλη μία χρονιά θα δούμε πλήθος ταινιών από ελληνικές μέχρι ευρωπαϊκές, animation, βραβευμένες αλλά και ταινίες του Χόλιγουντ παλαιότερες και πρόσφατες.
Φέτος δεν πρέπει να παραπονιόμαστε αφού οι Δήμοι της Λευκωσίας έχουν οργανωθεί και μας προσφέρουν υπέροχες θερινές προβολές κάτω από τ' αστέρια. Το Check In Cyprus έψαξε, βρήκε και έμαθε όλες τις λεπτομέρειες για τις θερινές προβολές που θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι στη Λευκωσία.
Θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών
Αυλή του Δ΄ Δημοτικού σχολείου Λατσιών
Μέχρι 4 Ιουλίου
Ο Δήμος Λατσιών, οπως κάθε χρόνο, διοργανώνει το καλοκαιρινό σινεμά και μας προσκαλεί να δούμε ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. Έτσι λοιπόν μεταμορφώνει και φέτος την αυλή του Δ΄ Δημοτικού σχολείου Λατσιών, και μας καλεί να απολαύσουμε 4 παιδικές κινηματογραφικές ταινίες, κατάλληλες για όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας. Ολες οι ταινίες είναι μεταγλωτισμένες και κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους μικρούς και μεγάλους.
Μάθε τις ταινίες ΕΔΩ
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νεολαίας Δήμου Λακατάμειας
Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας
26 Ιουνίου-7 Ιουλίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λακατάμειας συνδιοργανώνει με τον Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, καλοκαιρινές προβολές ταινιών στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας.Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Όλο το πρόγραμμα προβολών ΕΔΩ
Μαραθώνιος Θερινών Προβολών
Κινηματοθέατρο Κωνστάντια
10 Ιουλίου-8 Σεπτεμβρίου
Αρχίζει το μήνα Ιούλιο ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών που πραγματοποιείται στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια». Συγκεκριμένα οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρείται η 15η Αυγούστου). Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, 20 χρόνια μετά την έναρξή του, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τόσο στον τομέα του κινηματογράφου, όσο και στον τομέα της αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Ταυτόχρονα με τον Μαραθώνιο αναβιώνει, προς μεγάλη ικανοποίηση των κινηματογραφόφιλων, ο καλοκαιρινός κινηματογράφος «Κωνστάντια», ένα από τα ωραιότερα παλιά «σινεμά» της πρωτεύουσας.
Μάθε το πρόγραμμα προβολών ΕΔΩ
Φανερωμένη 19
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
11 Ιουλίου-29 Αυγούστου
Για άλλη μία χρονιά το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου ανοίγει την μεγάλη του αυλή στη Φανερωμένη στην Παλιά Λευκωσία διοργανώνοντας το φεστιβάλ Φανερωμένη 19. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν και ταινίες με δωρεάν είσοδο.
Μάθε τις ταινίες ΕΔΩ
Σχετικά

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο