Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019
Σε ισχύ βρίσκεται πορτοκαλί προειδοποίηση την οποία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα υψηλότερα ορεινά.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο καύσωνας είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, το οποίο αποτελείται από υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλό πεδίο έντασης ανέμου και υψηλότερη της κανονικής υγρασία.
Αυτές τις μέρες έχουμε και τα τρία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ξηρασία ιδιαίτερα στα βουνά και αυτό είναι επικίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών.
Το πρόβλημα στην Κύπρο, είπε, είναι ότι το κοινωνικό σύνολο εκτίθεται για ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες.
Η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Κύπρο ήταν τον Αύγουστο του 2010, με το θερμόμετρο να δείχνει 45,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το 1942 είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία Ιουνίου, με το θερμόμετρο να δείχνει 43,9 βαθμούς.
Από αύριο, ανέφερε, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Με τη σειρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου ανέφερε ότι ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδα «Κόκκινου Συναγερμού» με βάση τη σημερινή πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου.
Τον Ιούνιο, είπε, η βλάστηση είναι τόσο ξηρή που ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος.
Σε μέρες όπως η σημερινή, σημείωσε, εφαρμόζεται σχέδιο δράσης με περιπολία από έμφορτο αεροπλάνο, έκτακτες περιπολίες γενικότερα, διακοπή δασικών εργασιών ούτως ώστε το προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα, ενώ λειτουργοί βρίσκονται σε επιφυλακή.
Πηγή: Sigmalive
Σχετικά
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Το Σαββατοκύριακο που η πόλη έκανε “check-in” στη Lidl Food Academy
Lidl Christmas Days από τη Lidl Κύπρου: ένα διήμερο γεύσης, δημιουργίας και χριστουγεννιάτικης θαλπωρής, ανοιχτό για όλους
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον... βυθό του Πρωταρά (Βίντεο)
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο SCUBA Dive Cyprus
Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι του μέλιτος το 2026
Ταξίδι του μέλιτος 2026: Όταν ο ρομαντισμός συναντά την εμπειρία και την αυθεντικότητα
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από τη Λαπωνία το ταξίδι των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παραδοσιακό εορταστικό ταξίδι ξεκίνησε και φέτος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους
Χριστούγεννα στο χιόνι: 4 προορισμοί στην Ευρώπη με μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα
Χιονισμένες πλαγιές, παγωμένες λίμνες, ζεστή σοκολάτα και το Βόρειο Σέλας να χρωματίζει τον ουρανό.
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένα ησυχαστήριο, σε ένα ιωνόβιο σπίτι, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, για ξεχωριστή διαμονή
Μοναδική εναρμόνιση παράδοσης με πολυτέλεια, στο RedBlue Door Traditional Listed Houses
Δωρεά της Πετρολίνα στην Παιδιατρική Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Παράδοση εξοπλισμού και προσφορά δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται