Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2019
Ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή της κυπριακής γαστρονομίας.
To πολυαναμενόμενο 43o Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας στις 19.00.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τη Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού και το 2017 συγκέντρωσε περισσότερους από 7 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ το πρόγραμμα έντυσε μουσικά η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου.
Κατά τη φετινή χρονιά το "Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας" έρχεται ανανεωμένο για να προσφέρει στους επισκέπτες του μία ξεχωριστή διασκέδαση, δίδοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από παραδοσιακές αλλά και φρέσκες συνταγές το πιστοποιημένο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Κολοκάσι Σωτήρας και Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας.
Πιστοποίηση για το "Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας®"
Στην εγγραφή της φράσης "ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΟΚΑΣΙΟΥ® στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε το 2017 ο Δήμος Σωτήρας. Η φράση "ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΟΚΑΣΙΟΥ®" έχει εγγραφεί ως Εμπορικό Σήμα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό εγγραφής καθώς και σχετική δημοσίευση στην έκδοση Δελτίου Εμπορικών Σημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Trade mark Bulettin) με αρ. 2017/098.
Την πιστοποίηση ολοκλήρωσε το Δικηγορικό Γραφείο Σταύρου Π. Χρυσταλλένου για λογαριασμό του Δήμου Σωτήρας.
Η πιστοποίηση του "ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΟΚΑΣΙΟΥ®" δίνει την δυνατότητα στον Δήμο Σωτήρας για αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της φράσης και τα ανάλογα δικαιώματα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Η εγγραφή του εμπορικού σήματος έγινε μετά από ένα σχεδόν χρόνο από την πιστοποίηση τον Αύγουστο του 2016 των τοπικών προϊόντων της Σωτήρας "Κολοκάσι Σωτήρας" και "Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας" ως Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης.
Σχετικά

Η Οδός Χριστουγέννων επιστρέφει στη Λεμεσό για 7η χρονιά!
Διήμερο γεμάτο παζαράκι, μουσική, παιχνίδια, φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Έρχεται το 2ο Κυριακάτικο μπουφέ σε μία υπέροχη φάρμα για όλη την οικογένεια
Αυτή την Κυριακή, με ξενάγηση, παιχνίδι γνώσεων και φαγητό

Ετοιμάσου για την «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στη Λευκωσία, περπατάμε με κεντρικό μήνυμα “Από τη σιωπή ΣΤΗ ΦΩΝΗ. Διεκδικούμε”

Όλες οι πληροφορίες για τον 10ο αγώνα δρόμου "Run as One 2025"
Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε για τα παιδιά μας

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείς

Τα Λεύκαρα γεμίζουν ξανά με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου μάς προσκαλεί και φέτος τις γιορτές

Δωρεάν παλουζές, τραχανάς, ρέσι και χαλούμι με παραδοσιακή μουσική στις "Γεύσεις Παράδοσης"
Μία ημέρα αφιερωμένη στην παρασκευή πιάτων και εδεσμάτων

10+1 παραστάσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις δυνατά το φετινό φθινόπωρο
Βραδιές γέλιου στην Κύπρο: Θέατρο, φεστιβάλ και αγαπημένοι κωμικοί από εξωτερικό και Κύπρο

Όλα όσα θα δούμε στον Δήμο Αγίας Νάπας τον Σεπτέμβριο
Φεστιβάλ, θέατρο, κεραμική και άλλες εκπλήξεις

Η Ειρήνη Πελαγία μας ταξιδεύει στην παράδοση και τις γεύσεις της Κύπρου
Εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού με μουσική, παραδοσιακά προϊόντα και λαϊκή τέχνη

Το European Researchers’ Night ετοιμάζεται για ακόμη ένα «Mission Possible» τον Σεπτέμβριο
Λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, παρακολουθείστε πειράματα και συνομιλήστε με τον αγαπημένο σας επιστήμονα στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης

Η γειτονιά των Αγίων Ομολογητών μεταμορφώνεται σε ζώνη χωρίς αυτοκίνητα
Δραστηριότητες, ποδηλατάδες, τέχνη, μουσική και δημιουργία γεμίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας