Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2019
Αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες.
Το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα ανακοινώνει ότι αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες.
Το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2019, με καλύτερη ημέρα παρακολούθησης τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων. Το ακτινοβόλο σημείο ευρίσκεται στο βραδινό ουρανό με κατεύθυνση ΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ, όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα.
Το ωραίο αυτό φαινόμενο συμβαίνει διότι η Γη αυτές τις μέρες διασχίζει την τροχιά του Κομήτη Swift-Tuttle που είναι γεμάτη από τα υπολείμματα που εγκαταλείπει στην τροχιά του, ενώ περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο. Τα υπολείμματα αυτά εγκαταλείπει κάθε φορά που ευρίσκεται στο περιήλιό του.
Οι φίλοι του Ουρανού φέτος θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με την βροχή των διαττόντων αστέρων , να παρακολουθήσουν και τους πλανήτες Δία , Κρόνο , τον Αστερισμό του Σκορπιού καθώς και την Σελήνη. Σημειώνουμε ότι φέτος η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα είναι στις 15 Αύγουστου ωσάν να θέλει και ο Ουρανός να γιορτάσει μαζί μας την μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστου. Ο κύκλος του Αυγουστιάτικου φεγγαριού ξεκίνησε ακριβώς την πρώτη Αυγούστου με την Νέα Σελήνη και θα κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου με την Πασέληνο.
Η εκδήλωσή μας φέτος θα είναι αφιερωμένη στην αδικοχαμένη μας Αστροφυσικό Ναταλία Χριστοφόρου.

Σχετικά
H Ανδρομάχη τραγουδά (για καλό σκοπό) στη Λευκωσία
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ που οργανώνει το House of Angels by Maria Gonata
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Χριστούγεννα στην Ορμήδεια 2025: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Αυτή την Κυριακή, το χωριό γεμίζει με φως, μουσική και γιορτινή διάθεση!
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!
Ο Κάθηκας, για ένα διήμερο, θα κερνά (τοπικό) κρασί στην πλατεία
Χριστουγεννιάτικη Κρασοκαζάνυξη στην Κάθηκα, με τη σύμπραξη τριών οινοποιείων
"Το Σπίτι των Ξωτικών" θα στηθεί στο Πραστείο Κελλακίου
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά