Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2019
Ύστερα από νέα απόφαση του Facebook, εταιρία στην οποία ανήκει το Instagram και τo WhatsApp, οι δύο πλατφόρμες βρίσκονται σε μια διαδικασία rebranding στο πλαίσιο της οποίας το Instagram αναμένεται να μετονομαστεί σε «Instagram from Facebook» και το WhatsApp σε «WhatsApp from Facebook».
Στόχος, μέσα από αυτές τις αλλαγές, είναι φυσικά να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εφαρμογών για λόγους μάρκετινγκ.
Σύμφωνα με το The Information, το οποίο δημοσίευσε πρώτο τη συγκεκριμένη είδηση, το Facebook αναμένεται να εφαρμόσει τις αλλαγές αυτές τόσο στο Google Play όσο και στο App Store, όμως τα ονόματα των εφαρμογών στην οθόνη του κινητού των χρηστών θα παραμείνουν προς το παρόν ως έχουν.
Προς τι αυτές οι αλλαγές;
Το Facebook απαντά ότι θέλει να είναι «ξεκάθαρο όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του» και με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στο να τα "συνδέσει" καλύτερα μεταξύ τους. Για τον ίδιο λόγο, πριν λίγους μήνες, ο Mark Zuckerberg είχε αναφέρει ότι σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν ένα dm από το Instagram σε μια συνομιλία του WhatsApp. «Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους την επιλογή να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσα από τα συγκεκριμένα δίκτυα ανεξάρτητα από το ποιο προτιμούν περισσότερο», είχε γράψει ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού σε μια εκτενή δημοσίευσή του.
Ωστόσο, παρά τις όποιες ανακοινώσεις του Facebook ότι οι αλλαγές αυτές πρόκειται να είναι υπέρ της καλύτερης επικοινωνίας των χρηστών, ο ουσιαστικός του στόχος δεν είναι άλλος πέρα από το να μεταβληθεί η άποψη των χρηστών για την πλατφόρμα, ύστερα από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να συνδεθεί το όνομα του κοινωνικού δικτύου με τα fake news και την έλλειψη ιδιωτικότητας. Μάλιστα, ο Zuckerberg έχει επίσης ισχυριστεί ότι η μετονομασία του Instagram και του WhatsApp αποτελούν μέρος της προσπάθειας που κάνει η εταιρία για να θεωρηθεί εκ νέου ότι σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών της.
Δεδομένου ότι οι νεότεροι χρήστες έχουν εγκαταλείψει πλέον το Facebook, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Instagram και το WhatsApp, η αλλαγή στα ονόματα των δύο εφαρμογών μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ως μια ενέργεια μάρκετινγκ από πλευράς του Facebook, θέλοντας να αναδειχθεί και το ίδιο ως μια πλατφόρμα που έχει νεανικό κοινό και επομένως εξακολουθεί να θεωρείται κουλ.
Πηγή: Lifo / με στοιχεία από Dazed
Σχετικά
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες