News , Guide

Αγία Νάπα: 2.200 θέσεων αμφιθέατρο με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα

Έτοιμο το 2021 το 2.200 θέσεων αμφιθέατρο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2019

Την πρόθεση του Δήμου Αγίας Νάπας κατά τα επόμενα λίγα χρόνια να καταστεί κοιτίδα παραγωγής σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων στο νησί, τα οποία να στοχεύουν και στην προσέλκυση ξένων τουριστών, τόνισε σε δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο» ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος.
 
Με αφορμή το γεγονός ότι σε τρεις περίπου μήνες αναμένεται να αρχίσουν στην ημιορεινή περιοχή της Αγίας Νάπας οι εργασίες κατασκευής του υπαίθριου αμφιθεάτρου του δήμου, ο Γ. Καρούσος επισήμανε ότι «μια επένδυση 4 εκατ. ευρώ για ένα αμφιθέατρο 2.200 θέσεων, θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο· και αυτό στοχεύει ο δήμος».

Το εντυπωσιακό αυτό κτηριακό συγκρότημα, πρόσθεσε, θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις για αυτής της κατηγορίας οικοδομήματα. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο 2.200 θέσεων με υπαίθρια σκηνή, χώρο εκθέσεων, κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και καφετέρια με εντυπωσιακή θέα τόσο προς τη σκηνή όσο και προς τη θάλασσα.

Το αμφιθέατρο, συνέχισε, αναμένεται να αποτελέσει ένα χώρο πολιτισμού υπερ-τοπικής σημασίας και θα ικανοποιήσει τη ζήτηση για ποιοτικούς χώρους τέλεσης εκδηλώσεων που λείπουν τόσο από την επαρχία Αμμοχώστου αλλά και της Κύπρου ολόκληρης. Θα είναι πολύτιμο στοιχείο για την υλοποίηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Δήμου με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τουρισμού. Εντάσσοντας την Κύπρο στον τουριστικό χάρτη και σε αυτή την κατηγορία τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο και της γνωστής προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος εδώ και κάποια χρόνια να πετύχει κάποια στιγμή άνοδο βαθμίδας στην παγκόσμια κλίμακα τουριστικών προορισμών. Στόχος ο οποίος για να υλοποιηθεί, σύμφωνα με έρευνα-μελέτη του δήμου, επιβάλλεται να γίνουν κάποια σημαντικά έργα. Όπως π.χ. το Αμφιθέατρο, το Πάρκο Γλυπτών που ήδη υλοποιείται στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, αλλά και το υποβρύχιο πάρκο γλυπτών, έργο το οποίο επίσης ωριμάζει για να υλοποιηθεί.

Χαρακτηρίζοντας το υπό προώθηση για υλοποίηση αμφιθέατρο Αγίας Νάπας ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το πιο μεγάλο στο νησί, ο κ. Καρούσος πρόσθεσε ότι οι διεργασίες χρονολογούνται από το 1990, όταν ξεκίνησε η μελέτη για χωροθέτηση υπαίθριου αμφιθεάτρου στην Αγία Νάπα. Αφού εξετάστηκε η καταλληλότητα διαφόρων τοποθεσιών, επιλέγηκε η χωροθέτησή του αρχικά στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Ωστόσο, επί δικής του θητείας το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αλλάξει την τοποθεσία, να προχωρήσει αποφασιστικά στη διεξαγωγή ολοκληρωμένης μελέτης για το έργο και να προτείνει στην Κυβέρνηση τη δημιουργία του στην περιοχή Κόκκινες, δίπλα στο Υφιστάμενο Δημοτικό Στάδιο, όπου μελλοντικά θα ανεγερθεί το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας. Εισήγηση που έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια υπουργεία και την Κυβέρνηση, που θα χρηματοδοτήσουν το έργο.

Ο χώρος αυτός, τόνισε ο κ. Καρούσος, έχει πολλά φυσικά πλεονεκτήματα, με την έντονη φυσική του κλίση, την εγγύτητα με το κέντρο και την οικιστική ζώνη Κόκκινων, αλλά και την πανοραμική θέα προς τη θάλασσα που προσφέρει. Με την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου, οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν σε συνέργεια, έχοντας κοινές βοηθητικές εγκαταστάσεις και υποδομές.

Έτοιμο το υπαίθριο θέατρο το 2021

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, τόνισε επίσης πως με την καθιέρωση και καταξίωση των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στον δήμο, (το Ετήσιο Φεστιβάλ, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Νεολαίας), η αναγκαιότητα ανέγερσης του υπαίθριου Αμφιθεάτρου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και αποτελεί βασική προϋπόθεση προσέλκυσης πολιτιστικού τουρισμού. Με την άνοδο της ποιότητας και της μεγάλης επισκεψιμότητας των εκδηλώσεων του δήμου, εντάθηκε η ανάγκη για ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο που να τις φιλοξενεί, ανέφερε ακόμη ο Γ. Καρούσος.
Κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, κατέληξε, τέθηκε σε προτεραιότητα η αισθητική και η ποιότητα του χώρου, η αρμονική ένταξη στο περιβάλλον, η συνέργεια με τη μελλοντική οικοδόμηση του Αθλητικού Κέντρου και η καθολική πρόσβαση του χώρου. Κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η πανοραμική θέα, ώστε το έργο «να αποτελέσει ένα κομψοτέχνημα χωρίς προηγούμενο στην Κύπρο».

Το έργο αναμένεται να φιλοξενήσει τα πρώτα φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Νάπας μέχρι το καλοκαίρι του 2021, είπε επίσης ο Γ. Καρούσος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close