News , Guide

Αυτό είναι το σήμα του 100% κυπριακού μελιού

Αν αγοράσεις μέλι με αυτό το σήμα, τότε να ξέρεις ότιπρόκειται για 100% κυπριακό μέλι.

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2019

Αγοράζοντας μέλι, το οποίο φέρει το συγκεκριμένο σήμα, ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος ότι αγοράζει 100% κυπριακό μέλι.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων και η Παγκύπρια Κίνηση Επαγγελματιών Μελισσοκόμων, έχουν κατοχυρώσει το συγκεκριμένο σήμα, το οποίο θα υπάρχει πάνω στις συσκευασίες μελιών – ετικέτες για την εύκολη αναγνώριση από τον καταναλωτή, ώστε να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για 100% κυπριακό μέλι.

Το σήμα βρίσκεται στις ετικέτες επιλεγμένων κυπριακών μελιών τα οποία βρίσκονται στα ράφια των υπεραγορών και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και συνιστά ένδειξη για την υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα του κυπριακού μελιού.

Το 100% κυπριακό μέλι, προέρχεται αποκλειστικά από νέκταρ κυπριακών λουλουδιών, και αυτό εξασφαλίζεται κάτω από τους αυστηρούς ελέγχους αυθεντικότητας που διενεργεί το κρατικό χημείο (μέθοδος καθορισμού γεωγραφικής προέλευσης).

Το μέλι έχει παραχθεί από παραγωγούς της Κύπρου οι οποίοι μέσα από συνεχή σεμινάρια σε Κύπρο και εξωτερικό, έμαθαν να τηρούν όλες τις ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, που προβλέπουν οι κανονισμοί στη μελισσοκομία, καθώς και τις αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτως ώστε τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμφιάλωση να εξασφαλίζουν την πιο ψηλή ποιότητα και η θρεπτική αξία του μελιού να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα, δηλαδή το μέλι να παραμένει αναλλοίωτο και αγνό φυσικό προϊόν.

Το σήμα υποδεικνύει επίσης ότι τα μέλια που το φέρουν εκτός του ότι είναι 100% κυπριακά, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή παστερίωση και διατηρούν αναλλοίωτα τα φυσικά συστατικά τους.

Το κυπριακό μέλι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και τιμηθεί με βραβεία άριστης ποιότητας, είναι απαλλαγμένο από αντιβιοτικά, καθαρό προϊόν, υψηλής ποιότητας, φυσικό αναλλοίωτο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close