Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019
Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης (14:00 ώρα Κύπρου), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU. Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοιχτή σε Δήμους και Κοινότητες της ΕΕ, θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης (18:00 ώρα Κύπρου).
Οι δήμοι και κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 1,780 κουπόνια, αξίας 15,000 ευρώ το καθένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.
Το πρόγραμμα WiFi4EU, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Αφότου οι Δήμοι και Κοινότητες εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ. Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους με σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία. Κατά την πρώτη και δεύτερη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU οι οποίες έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2018 και τον Απρίλιο του 2019 αντίστοιχα, προσφέρθηκαν συνολικά 6,200 κουπόνια.
Οι εγγεγραμμένοι Δήμοι και Κοινότητες θα πρέπει να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον κάνοντας κλικ στην διαδικτυακή πύλη του WiFi4EU μόλις αυτή ενεργοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 στις 13:00 θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης (14:00 ώρα Κύπρου).
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://wifi4eu.ec.europa.eu η οποία είναι διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.
Σχετικά

Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες