Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019
Συμφωνία του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Hermes Airports με την γερμανική αερογραμμή Condor για την έναρξη οχτώ νέων πτήσεων προς την Πάφο κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020.
Όπως ήδη έχει αναφερθεί, το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα την Hermes Airports, εργάζεται από την αρχή του χρόνου εντατικά και μεθοδικά προκειμένου να διευρύνει τις ροές τουριστών προς την Κύπρο από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.
Προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγει επαφές με κυβερνήσεις άλλων χωρών, τουριστικούς πράκτορες και οργανωτές ταξιδίων διαφόρων χωρών, ανώτατα στελέχη αεροπορικών εταιρειών και πολλά άλλα.
Ένα μόνο δείγμα των αποτελεσμάτων των πιο πάνω προσπαθειών θεωρείται η ολοκλήρωση της συμφωνίας, στην οποία έχει καταλήξει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, για την έναρξη οχτώ εβδομαδιαίων πτήσεων από τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, από το επόμενο έτος. Τα δρομολόγια θα αφορούν, συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020.
Ειδικότερα, η γερμανική αερογραμμή πρόκειται να προσθέσει στο πρόγραμμά της για την εν λόγω περίοδο οχτώ πτήσεις τη βδομάδα από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Λειψία προς την Πάφο, αυξάνοντας κατά 100.000 περίπου τις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
Το Υφυπουργείο θεωρεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες αυξάνουν τις εισροές τουριστών και, ταυτόχρονα, περιορίζουν την εξάρτηση της χώρας μας από συγκεκριμένες αγορές και μικρό αριθμό Οργανωτών Ταξιδίων. Επίσης, δύνανται να συνδράμουν στη μείωση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού καλύπτουν και μήνες μη αιχμής.
Σημαντικό κρίνεται, ακόμα, το γεγονός ότι τέτοιου είδους πτήσεις θα αντικαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό δρομολόγια που έχουν χαθεί ειδικά προς το αεροδρόμιο Πάφου, λόγω του τερματισμού των εργασιών διαφόρων αεροπορικών εταιρειών τους προηγούμενους μήνες.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, με την ευκαιρία αυτή, επιθυμεί να ευχαριστήσει τη Hermes Airports για την αγαστή της συνεργασία και, ταυτόχρονα, να καλέσει όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των πολυσχιδών ενεργειών του Υφυπουργείου και της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και την ευημερία του πληθυσμού της χώρας μας.
Από την πλευρά της, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, κ. Ελένη Καλογήρου θεωρεί ότι: «Η Πάφος είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για διακοπές στην Κύπρο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Γερμανούς να επισκεφθούν την Κύπρο και είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια των τελευταίων μηνών να αποδίδει καρπούς με την προσθήκη οχτώ νέων δρομολογίων από τέσσερις πόλεις της Γερμανίας».
Πηγή: economytoday
Σχετικά
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.
Στον Κάππαρη θα βρεις ένα μοναδικό σημείο φωτογράφισης, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα
Το Instagram Spot του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας στην περιοχή του Κάππαρη αναδεικνύει την παραλιακή ζώνη
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σήμερα και η «πρεμιέρα» του καλοκαιριού
Το θερινό ηλιοστάσιο μάς προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτός μέρα για ολόκληρο το έτος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ώρες
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών