Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2019
Το νέο τεύχος του Γαλάτη ήρωα «Αστερίξ», το 38ο, κυκλοφόρησε την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, με τον τίτλο, «Η κόρη του Βερσιγγετορίξ»
Είναι η πρώτη φορά στα 60 χρόνια κυκλοφορίας του, που ο Αστερίξ, θα χρειαστεί να κάνει ένα βήμα πίσω για μία «έφηβη» πρωταγωνίστρια. Το όνομα αυτής, «Αδρεναλίνη».
Οπως είναι γνωστό, οι γυναίκες, μέχρι τώρα είχαν δεύτερους ρόλους, με εξαίρεση βέβαια την βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα.
Με τα μακρά κόκκινα πλεκτά μαλλιά, τα μαύρα παντελόνια, τα χρυσά ακουστικά και την κακή εφηβική διάθεση, η Αδρεναλίνη κρατάει τον Αστερίξ και τον «ευτραφή» και επιστήθιο φίλο του Οβελίξ, να τρέχουν πίσω της κατά την διάρκεια της εφηβικής της εξέγερσης.
Δημιουργοί του 38ου τεύχους όπως και στα προηγούμενα τρία, ο σεναριογράφος, Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος, Ντιντιέ Κονρά.
Ωστόσο, η δημιουργία της «Αδρεναλίνης», είναι ένα μεγάλο βήμα μακριά από τις κλασσικές «φαμ - φατάλ» με τα ξανθά μαλλιά που συνήθως εμφανίζονται στα κόμικς του Αστερίξ.
«Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα που θα βασίζεται στη σαγηνευτική του πλευρά, όπως συνήθως συμβαίνει με τους θηλυκούς χαρακτήρες στα Αστερίξ.Τις περισσότερες φορές είναι νέες, ελκυστικές γυναίκες, που αποπλανούν τον Οβελίξ και ο ρόλος τους αναλώνεται σε αυτό και ολοκληρώνεται εκεί», είπε ο Κόνρα
Πρόσθεσε μάλιστα πως, «Μόλις έχει έχει μεγαλώσει ηλικιακά, χωρίς όμως να έχει αναπτυχθεί σε κανονική γυναίκα. Ετσι η γυναικεία της πλευρά είναι επικεντρωμένη στο πρόσωπο της και μόνο».
Ετσι οι δύο βασικοί ήρωες, Αστερίξ και Οβελίξ, στην νέα του περιπέτεια είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της Αδρεναλίνης από τους Ρωμαίους, οι οποίοι έχουν συλλάβει τον πατέρα της. Μόνο δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς το ατίθασο και επαναστατικό της πνεύμα διαταράσσει την καθημερινή ζωή του γαλατικού χωριού.
«Οσο για τους διαλόγους της Αδρεναλίνης, σε επίπεδο λεξιλογίου, ήταν πολύ διασκεδαστικό καθώς έπρεπε να δημιουργήσω ένα είδος εφηβικής γλώσσας που να είναι σε συνάρτηση με τον συγκεκριμένο χρόνο. Καθώς δεν έχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό, κατέληξα στην ιδέα να μιλάει την γλώσσα των σημερινών εφήβων», δήλωσε ο Φερί.
Σχολιάζοντας τις όποιες ομοιότητες ανάμεσα στην Αδρεναλίνη και την Γκρέτα Τούνμπεργκ αυτές δήλωσαν οι δύο δημιουργοί είναι απλά τυχαίες.
Τα κόμικς του Αστερίξ έχουν πουλήσει περισσότερα από 370 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, μεταφρασμένα σε εκατό γλώσσες,ενώ παράλληλα έχουν γυριστεί σε ταινίες καθώς και σε κινούμενα σχέδια.
Πηγή: The Guardian / huffingtonpost.gr
Σχετικά
Spider-Man: Brand New Day: Ο Τομ Χόλαντ επιστρέφει με νέα απειλή και ανανεωμένη στολή -δείτε το τρέιλερ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Spider-Man: Brand New Day κυκλοφόρησε, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το τέταρτο κεφάλαιο του διάσημου franchise, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 31 Ιουλίου
H Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 24 χρόνια
Δημοσιεύματα θέλουν τη διάσημη ηθοποιό να προστίθεται στο καστ της σειράς The Studio του Σεθ Ρόγκεν
Ο Timothee Chalamet επιστρέφει στο Dune: Part Three πιο σκοτεινός και πιο σκληρός
Το νέο υλικό κυκλοφόρησε ενόψει της σημερινής πρεμιέρας του teaser στο TikTok και σηματοδοτεί την έναρξη της καμπάνιας της ταινίας.
12 θρυλικές ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ αλλά έχασαν παταγωδώς. Οσκαρικά fail
Αν νομίζεις ότι η Ακαδημία είναι πάντα δίκαιη, ετοιμάσου να εκπλαγείς
Έρχεται το spin-off του «Family Guy» - Πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Stewie»
Ο Seth MacFarlane θα δανείσει τη φωνή του στον Stewie
Όσκαρ 2026: Το Χόλιγουντ τίμησε τη μνήμη του Ρομπ Ράινερ (video)
Τιμή στον Ρομπ Ράινερ του οποίου ο θάνατος συγκλόνισε το Χόλιγουντ
Όσκαρ 2026: Ποια είναι η ελληνικής καταγωγής Cassandra Kulukundis που κέρδισε το βραβείο καλύτερου κάστινγκ
Η νίκη της αφορούσε την ταινία «One Battle After Another»
Όσκαρ 2026: Οι μεγάλοι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Όλα όσα έγιναν στην 98η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων
Χρυσά Βατόμουρα 2026: Η ταινία που σάρωσε τα αντι-βραβεία της χρονιάς
Ανακοινώθηκαν οι “νικητές” των 46ων Χρυσών Βατόμουρων, των σατιρικών βραβείων που “τιμούν” τις χειρότερες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς
Όσκαρ 2026: Τα προγνωστικά πριν από τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ
Τι προβλέπουν για τη φετινή αμφίρροπη αναμέτρηση διεθνή ΜΜΕ όπως μεταξύ άλλων, το Variety, το Hollywood Reporter και το Associated Press.
Η Frida Kahlo και ο Diego Rivera γίνονται σειρά στο Netflix
Η νέα παραγωγή του Netflix θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Claire Berest και θα εστιάζει στη σχέση, τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Frida Kahlo και του Diego Rivera