Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019
Όταν ο Γιώργος μαζί με τον αδερφό του Χρήστο, άρχισαν να φτιάχνουν στέικ στη σχάρα και να το σερβίρουν στους φίλους τους, στο μικρό εστιατόριο τους στο χωριό, που δημιούργησαν στην αυλή του σπιτιού τους, δεν πίστευαν ότι έναν περίπου χρόνο μετά, θα είχαν λίστα αναμονής.
Ο λόγος για το Salt & Fire, το μαγαζί που λειτούργησε πρόσφατα στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, ένα χωριουδάκι λίγο έξω από τη Λευκωσία και το οποίο ήρθε για να μας διδάξει πως το ψήσιμο του στέικ έχει τη δική του τέχνη και ιεροτελεστία.
Από την Αυστρία στην Κύπρο
Όλα άρχισαν σε ένα ταξίδι τους στην Αυστρία (για σκι), όπου ένας ντόπιος τούς μύησε στα μυστικά της καλής σχάρας, φτιάχνοντάς τους ένα νόστιμο στέικ! Έχοντας λοιπόν στις αποσκευές τους μία καλή σχάρα καύσης ξύλων, επέστρεψαν στην Κύπρο, και άρχισαν να ψήνουν και να προσκαλούν τους φίλους τους να δοκιμάσουν την εμπειρία. Έκτοτε, στο μαγαζί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από το κρέας που διαλέγουν μέχρι τον τρόπο που το ψήνουν.
Έψαξαν λοιπόν και βρήκαν το καλύτερο κρέας Black Angus, το οποίο εισάγουν από την Αυστραλία, από έναν μάλιστα παραγωγό ο οποίος αναδείχθηκε ως ο καλύτερος (Jack's Creek, αν έχεις ακουστά) και το σερβίρουν σε όλους τους κρεολάγνους -που εγγυημένα πλέον κάθονται στα τραπέζια τους ξανά και ξανά.
Αυτήν την εμπειρία λοιπόν σήμερα, έχουμε την ευκαιρία, να τη ζήσουμε όλοι, κλείνοντας μία θέση στο λιτό χώρο του Salt & Fire.
Στο μενού τους θα βρεις σαλάτες (burrata και με μαρούλι), ορεκτικά όπως φουα γκρα, ταρτάρ, πατέ που φτιάχνουν οι ίδιοι κ.ά.
Όσον αφορά τα στέικ, μπορείς να βρεις Rib Eye των 300 γρ. και φιλέτο των 250 γρ. Ωστόσο συχνά θα ανακοινώνεται κι ένα special πιάτο, όπως για παράδειγμα το Australian Wagyu Rib Eye Steak που ανακοινώθηκε ήδη.
Το πιάτο σου θα συνοδευτεί εξαιρετικά με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά που εισάγονται στο μαγαζί (20 στο σύνολο, εκ των οποίων 1 κυπριακό και τα υπόλοιπα από το εξωτερικό). Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις και το γλυκό, με επιλογές που αλλάζουν συχνά (όπως πιστάτσιο, σοκολάτα).
Άλλωστε η φιλοσοφία του Salt & Fire στηρίζεται στην απλότητα και τα καλύτερα συστατικά.
Το μαγαζί λειτουργεί Τετ-Σ 20.00-αργά. Η κράτηση στο 99 999585 επιβάλλεται.
Σχετικά

Ένα street festival αφιερωμένο στην μπίρα, στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα μοναδικό σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην μπύρα

Μια βραδιά με ναπολιτάνικη πίτσα (και μουσική) στο χωριό!
Αυτή τη βραδιά δεν πρέπει να τη χάσεις

Ανακαλύψαμε ένα ταβερνάκι στο κέντρο ενός σχεδόν άγνωστου χωριού
Εδώ θα απολαύσεις παραδοσιακή κουζίνα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει παράδοση και φιλοξενία

30+1 στέκια για εκδρομή και νόστιμο brunch στο χωριό!
Τα στέκια που πρέπει να επισκεφθείς

Το νέο καφέ του Στροβόλου σε ξυπνάει με... Κικιρίκου!
Ένας χώρος με industrial design, χαρμάνι αποκλειστικά δικό του και σύντομα burgers που μοιάζουν βγαλμένα από άλλο πλανήτη

Βρήκαμε το επόμενο απάχικο στέκι (με πολύ καλό ψάρι) που θα θέλεις να επισκεφθείς
Ένα νέο στέκι που κερδίζει γρήγορα τους φίλους της ψαροφαγίας, χάρη στη φρεσκάδα, την απλότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα

Κυριακάτικη απόδραση με γεύση σε 25 ταβερνάκια και εστιατόρια στο βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, σπιτικές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία σε ορεινά χωριά της Κύπρου

Το ταβερνάκι που έγινε λόγος εκδρομής στο βουνό
Αυθεντικές γεύσεις, σπιτικό κλέφτικο και μια εμπειρία που αξίζει την διαδρομή

20 νέες αφίξεις που αλλάζουν το σκηνικό στην Κύπρο
Από γεύσεις και εμπειρίες, μέχρι νέους χώρους διασκέδασης – οι πιο φρέσκες επιλογές που αξίζει να ανακαλύψεις

Γνωστή ελληνική αλυσίδα επεκτείνεται κι ανοίγει νέο μαγαζί στην Αγλαντζιά
Ένα franchise που κατακτά και την Κύπρο με τον νόστιμο σουβλάκι και τα μπέργκερ του

Ο Αλέξανδρος μαζί με τη θεία Κούλλα σερβίρουν brunch και φαγητό στην αυλή ενός παλιού σχολείου
Το Οκτατάξιον στην Πάχνα, σε περιμένει για καφέ, brunch και φαγητό στην αίθουσα και στην αυλή του!

Αθηναγόρας Κωστάκος: "Στόχος μου είναι να κάνω την ελληνική κουζίνα διάσημη σε όλο τον κόσμο"
Ο σεφ που υποφράφει τα μενού σε τρία από τα πιο νόστιμα εστιατόρια της Λεμεσού, αφηγείται τη διαδρομή του από την παραδοσιακή ταβέρνα στην υψηλή γαστρονομία ανά τον κόσμο