Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019
Στη συνεργασία των ομίλων Core Construction και CHAPO ανατέθηκε η κατασκευή του Εκπτωτικού Χωριού και Ψυχαγωγικού Πάρκου Neo Plaza, που θα ανεγερθεί στη Λευκωσία. Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει άμεσα και η λειτουργία του αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του 2020.
Ο Όμιλος CORΕ Construction είναι ένας πολυεθνικός κατασκευαστικός όμιλος με δραστηριότητα σε 15 χώρες στην Ευρώπη και με εταιρίες στην Αθήνα, στη Λευκωσία, στο Λονδίνο, στη Θεσσαλονίκη, στη Σόφια, στο Βουκουρέστι και στη Βαρσοβία.
Το πεδίο δραστηριότητας του ομίλου CORE Construction είναι η κατασκευή εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πολυκαταστημάτων και δικτύων καταστημάτων, κτιρίων γραφείων και κατοικιών, εστιατορίων και λοιπών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, ξενοδοχείων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Ήδη από το 2012 ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην Κύπρο εκτελώντας μια σειρά από οικοδομικά έργα στους τομείς των καταστημάτων, γραφείων και κατοικιών. Το 2016 ο Όμιλος αποφάσισε να ιδρύσει μία εξειδικευμένη οντότητα που θα δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην αγορά της Κύπρου.
Η Χαρίλαος Αποστολίδης Δημόσια ΛΤΔ,(CHAPO), ιδρύθηκε το 1949. Σε όλα αυτά τα χρόνια, η πορεία του Ομίλου στιγμάτισε σε μεγάλο βαθμό την κυπριακή οικονομία με σημαντικά έργα που έχει εκτελέσει όπως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Αεροδρόμιο Λάρνακας, Anassa Hotel, Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και πολλά άλλα.
Η CHAPO, είναι μέτοχος στην εταιρεία Hermes Airports Ltd, διαχειρίστρια εταιρεία των Αεροδρομίων Κύπρου, ως επίσης και ιδιοκτήτρια εταιρείας έτοιμου σκυροδέματος και δυο Λατομικών Μονάδων.
Η Εταιρεία, μόλις έχει παραδώσει κτήριο 15 ορόφων στη Λεμεσό (Cedars Oasis), ενώ ολοκληρώνει εντός των επόμενων 12 μηνών ακόμη δυο σημαντικά έργα, επίσης εις Λεμεσό. Επίσης, έχει αναλάβει στη Λεμεσό, σε κοινοπραξία με ξένο εργολάβο έργο 29 ορόφων (Dream Tower) αξίας πέραν των 40.000.000 ευρώ.
Σχετικά

Προτού ξεκινήσεις για εκδρομή στα ορεινά, διάβασε αυτό
Αυξημένη η κίνηση στους ορεινούς δρόμους λόγω Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά

Το παλαιό ΓΣΠ στην καρδιά της Λευκωσίας, μετατράπηκε σε ένα υπέροχο πάρκο
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παλαιού ΓΣΠ, ενός έργου-ορόσημο για την πρωτεύουσα

Αίθριος με απογευματινές βροχές ο καιρός - Έρχεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κάτι άλλαξε αυτές τις μέρες στην εξωτική παραλία Ζαπάλο
Τοποθετήθηκαν κάγκελα που εμποδίζουν τη διέλευση

Καλοκαίρι στον Πρωταρά: Μία ξεχωριστή εμπειρία
O Πρωταράς είναι -ίσως ο πιο δημοφιλής προορισμός στο νησί μας, η περιοχή που κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο επίκεντρο


Ελληνικό νησί στις τοποθεσίες με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη
Η Άνδρος ξεχωρίζει στη λίστα γαλλικού ιστοτόπου με εντυπωσιακούς φάρους παγκοσμίως

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη σε ηλικία 87 ετών
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Κατερίνα Γιουλάκη.


Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές με τα παιδιά
Οι πιο όμορφοι ελληνικοί προορισμοί για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές με όλη την οικογένεια.

Ζήσε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, σε ένα υπέροχο θέρετρο
Αυτό το καλοκαίρι, μένουμε Κύπρο και επισκεπτόμαστε ένα μοναδικό θέρετρο 5 αστέρων στην Πάφο

18 παραλίες στον Πρωταρά για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού
Όταν η καθημερινότητα είναι έντονη, πολλοί επιλέγουν τις παραλίες για απόδραση και κολύμπι τα σαββατοκύριακα