Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019
Ο χειμώνας είναι εδώ, κι αν έχουμε έστω έναν λόγο να χαιρόμαστε, αυτός είναι τα τζάκια που ανάβουν στα στέκια του νησιού και κυρίως στα βουνά!
Άλλωστε, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το αναμμένο τζάκι στη δημιουργία ατμόσφαιρας.
Γι' αυτό κι εμείς προτείνουμε να πάρεις την παρέα, να ανηφορίσεις για τα ορεινά και να αράξετε για κρασάκι δίπλα στο τζάκι, σε τέσσερα πανέμορφα wine bars στα βουνά.

Οίνου Στράτα Wine Bar
Σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, σε γραφικό δρομάκι στο χωριό Βουνί, ενώνεται το σύγχρονο και το κλασικό αρμονικά κάνοντας την έξοδο για κρασί επιτακτική. Η κάβα του διαθέτει 55 ετικέτες κρασιών, κυρίως από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, αλλά και κρασιά του νέου κόσμου. Αν θες, επίλεξε και κρασί by the glass (€6-€8). Το κρασί σου θα το συνοδεύσεις με ένα platter τυριών, αλλαντικών ή φρούτων (€28/4 άτομα) ή θα πάρεις το compo platter (€38).
Food Tip: Σου προτείνουμε να συνδυάσεις ένα λευκό Ξυνιστέρι με μία σαλάτα από κινόα (€12) ή ένα ροζέ αφρώδη οίνο με το salmon sandwich (€12).
(25944244) Οδός Ελλάδος 5, Βουνί, επ. Λεμεσού. Δ-Κ 18.00-02.00 (μόνο με κρατήσεις).

Αgrovino Wine Bar
Με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και το ξύλο, η Λόφου φιλοξενεί αυτό το εξαιρετικό wine bar, το οποίο συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Διαθέτει 100 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, αποκλειστικά και μόνο από την Κύπρο, ενώ θα βρεις και επιλογές by the glass (€4-€6.50), που θα συνοδεύσεις με πιατέλα με κυπριακά τυριά, αλλαντικά, σπιτικές μαρμελάδες και φρούτα (€12/2 άτομα). Από τα κυρίως, δοκίμασε το beef burger με φρέσκες πατάτες (€7.50), το οποίο θα συνοδεύσεις με ένα Μαραθεύτικο, ή την πίτσα με mozzarella και pesto (€10), η οποία ταιριάζει με ένα κυπριακό Ξυνιστέρι.
Food Tip: Για όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη θα στηθεί έξω από τον χώρο του ένα Christmas market, όπου θα σερβίρονται ζεστό κρασί, σούπες και άλλα προϊόντα που θα φτιάξουν κάτοικοι του χωριού. Το Christmas Market θα λειτουργεί και στις 25, 26, 30, 31 Δεκ και 1η Ιαν.
(25470002) Οδός Σταυρού, Λόφου, επ. Λεμεσού. Παρ-Δ 12.00-23.00 & Τρ-Πεμ 12.00-22.00.

1725 Cafe Bar
Με rustic διακόσμηση, ένας όμορφος ζεστός χώρος στην καρδιά της πλατείας Τροόδους (δίπλα στο Troodos Hotel), προσφέρει από νωρίς το πρωί ζεστά ροφήματα, συνεχίζει με μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών συνδυασμένων με υπέροχα τσιμπήματα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Με τη σόμπα να ανάβει και να ζεσταίνει τον χώρο, στο wine bar θα απολαύσεις μοναδική θέα προς την πευκόφυτη πλαγιά, από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες του.
(25 420000) Δίπλα στο Troodos Hotel, Τρόοδος.

ΚαφεΟίνος
Ένας πολύ ζεστός χώρος που συνδυάζει ιδανικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο, όπου ξεχωρίζει το στρογγυλό τζάκι στη μέση. Αυτό είναι ο "ΚαφεΟίνος"  που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια στο χωριό Καλοπαναγιώτης. Εδώ την ημέρα μπορείς να πιείς τον καφέ σου, ή να επιλέξεις ένα από τα ξεχωριστά ροφήματα που προσφέρει το πετρόκτιστο μαγαζάκι. Ανάμεσα στα ροφήματα που θα βρεις εκεί είναι η λεμονάδα, καφέδες κ.λπ..Το βράδυ ο «ΚαφεΟίνος» σερβίρει κρασί, το οποίο μπορείς να το συνδυάσεις με την πιατέλα του, αλλά και με ζωντανή μουσική.
(99 789331) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.
Σχετικά
 
            
        O Βίκτωρ σερβίρει ναπολιτάνικη πίτσα σε ένα όμορφο εστιατόριο στο κέντρο
Ο γνωστός Roussos Pizza που έστηνε το food truck του στην Αραδίππου, μόλις απέκτησε τον νέο του χώρο
 
            
        Το ιστορικό Panais bar της Πάφου ξαναγεννιέται με νέο όνομα, νέα αύρα και την ίδια ψυχή
Από το 1960 υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη. Σήμερα, το θρυλικό Panais bar μεταμορφώνεται σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη αισθητική, με επίκεντρο την ποιότητα, τη φιλοξενία και την αγνότητα των γεύσεων
 
            
        Ένα value for money εστιατόριο για μεσημεριανό, με απλά αλλά όχι συνηθισμένα πιάτα
Επισκεφθήκαμε το ελληνικό εστιατόριο που έγινε talk of the town προτού ακόμα ανοίξει τις πόρτες του κι έκανε προορισμό την οδό Βασιλέως Παύλου
 
            
        Αυτό είναι το νέο στέκι της Έγκωμης που κάνει τη Λευκωσία να μυρίζει φρεσκοψημένο και κανέλα
Από τα pop-ups του Χαρατσιού στη δική τους φωλιά στην Έγκωμη, η Ιωάννα και ο Αντρέας Μανώλη δίνουν νέα γεύση στο artisan baking της πόλης
 
            
        The Loop: Το εστιατόριο όπου το brunch γίνεται εμπειρία
Νόστιμο, φρέσκο φαγητό με όμορφη ατμόσφαιρα και προσωπική εξυπηρέτηση
 
            
        Στην καρδιά της Πάφου, θα βρεις το Éθος Vin Soirée
Ένα μέρος όπου το φαγητό, το κρασί, η μουσική και η φιλοξενία συναντιούνται για να δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα
 
            
        50 επλογές για φαγητό, καφέ, ποτό και γλυκό στον Πρωταρά τον Νοέμβριο
Τα σποτ που θα σε περιμένουν και τον φετινό χειμώνα
 
            
        To Barlic’s της Χλόης Σταύρου συμπράττει με τον Σ. Βλασίδη και τη Μ. Μασσούρα, για την πιο δυνατή οινική εμπειρία
Μια κορυφαία οινική βραδιά, με κρασιά που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει καθώς και επιλεγμένες παλαιότερες σοδειές από την προσωπική συλλογή του οινοποιού
 
            
        Μία υποτιμημένη ιταλική πόλη φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Το εστιατόριο που ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου για το 2025, δεν βρίσκεται ούτε στη Ρώμη, ούτε στη Φλωρεντία
 
            
        Η νέα ταβέρνα στο χωριό, θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την καλή, παραδοσιακή κουζίνα
Ο Πλάτανος της Μαλλιάς, είναι το νέο, ταβερνάκι που μόλις άνοιξε στο γραφικό χωριό
 
            
        Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στην πλατεία
Απολαμβάνουμε τα διάσημα ρολάκια κανέλας, δίπλα στη θάλασσα!
 
            
        Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
 
            
         
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
    
     
    
     
    
     
    
     
    
     
    
    