Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019
Στο 141% της κανονικής για τον μήνα ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Το 141% είναι άξιο σχολιασμού γιατί πριν την τελευταία διαταραχή ήμασταν κάτω από τις αναμενόμενες τιμές», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία.
Επίσης, πρόσθεσε, «η επόμενη διαταραχή αναμένεται να μας αφήσει και εκείνη αρκετές ποσότητες νερού». Αναμένουμε το ποσοστό να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του χρόνου, είπε ο κ. Τύμβιος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 1η Οκτωβρίου μέχρι το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2019, η μέση βροχόπτωση ανήλθε στα 229,1 χιλιοστά και αντιστοιχεί στο 120% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης για την ίδια περίοδο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Δεκεμβρίου 2019 μέχρι το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2019 ανήλθε στα 149,1 χιλιοστά ή 141% σε σχέση με την κανονική ποσότητα του μήνα, ενώ η μέση ποσότητα βροχόπτωσης των τελευταίων τεσσάρων ημερών ανήλθε στα 68,3 χιλιοστά.
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα σημειώθηκε στην περιοχή αεροδρομίου Λάρνακας με 196 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 228% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή. Ακολουθούν η Πάνω Παναγιά με 270,9 χιλιοστά βροχόπτωσης (169% της κανονικής), η Αθηένου με 98,4 χιλιοστά (165% της κανονικής) και η περιοχή Αθαλάσσας στη Λευκωσία με 92,5 χιλιοστά (159% της κανονικής).
Σχετικά
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Η περιοχή που κλέβει τις εντυπώσεις φέτος με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της
Συναρπαστικός ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς