Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019
Θα πήγαινες να δουλέψεις στην Ανταρκτική; Η γρήγορη απάντηση είναι μάλλον όχι. Όμως αν έβλεπες πρώτα τα δεδομένα, ίσως αλλάξεις γνώμη.
Αν άκουγες και τα οικονομικά στοιχεία, ενδεχομένως να έκανε δεύτερες σκέψεις και να έμπαινε στην διαδικασία να δει αν θα μπορούσε να αντέξει για μία σεζόν σε αυτές τις extreme καιρικές συνθήκες.
Το Αυστραλιανό Τμήμα Ανταρκτικής ψάχνει eργαζόμενους για διάφορες ειδικότητες, έχοντας να καλύψει περίπου 150 θέσεις στο κομμάτι αυτό, η χρονική διάρκεια των οποίων ξεκινάει από τους 4 μήνες και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 15. Κάτι που σημαίνει οτι οι... τυχεροί θα περάσουν εκεί τον δύσκολο χειμώνα.
Όσον αφορά τις ειδικότητες τώρα, αναζητούνται σεφ, ξυλουργοί, υπεύθυνοι υλικοτεχνικής προμήθειας, γιατροί, αξιωματούχοι πληροφορικής, συγκολλητές, μηχανικοί, ειδικοί στα σκυροδέματα, υδραυλικοί κ.α.
Όπως θα φαντάζεστε η διαμονή εκεί είναι εξασφαλισμένη και δωρεάν, όπως και η διατροφή. Φυσικά δεν μιλάμε για κανένα εκλεκτό φαγητό, αλλά όταν τελειώνεις από την δουλειά σου δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για το ποιος θα το φτιάξει. Εκτός βέβαια και αν είσαι ο σεφ.
Εκτός από αυτά λοιπόν, οι τυχεροί ανεξάρτητα από τον μισθό τους, θα λάβουν για κάθε χρόνο ένα μπόνους της τάξεως των 60,974 δολαρίων Αυστραλία που αντιστοιχούν περίπου σε 37.500 ευρώ.
Όσον αφορά τώρα το καθαρά μισθολογικό κομμάτι, αυτό εξαρτάται από την δουλειά που θα κάνεις. Ο μισθός ενός γιατρούς ξεκινάει περίπου από τα 100.000 ευρώ, ενώ αυτές των θέσεων εργασίας που έχουν τον χαμηλότερο μισθό, ξεκινούν από τις 33.000 ευρώ.
Άρα, το μίνιμουμ που μπορεί να βγάλει κάποιος που θα πάει εκεί, είναι 70.000 τον χρόνο.
Αρκεί βέβαια να την παλέψει με τις extreme καιρικές συνθήκες, την απομόνωση και την έλλειψη κοινωνικότητας.
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»