Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2020
Με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά εξασθένιση των ανέμων, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κύπρο, μέχρι και την Παρασκευή κατά την οποία, όπως προβλέπεται, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος.
Σημείωσε ότι τα φαινόμενα αυτή τη στιγμή είναι καθολικής φύσεως και επηρεάζουν ολόκληρη την Κύπρο.
Χαρακτηριστικό του καιρού είναι η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. «Ο αέρας έχει εξασθενήσει και από τα 6-7-8 μποφόρ που είχαμε, σήμερα είμαστε στα 6 μέχρι 7. Ο άνεμος προοδευτικά μειώνεται», ανέφερε.
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και απόψε, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ κατά διαστήματα θα πέφτουν χιόνια στο Τρόοδος και στα ορεινά σε υψόμετρο 1300 μέτρων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 στα παράλια και 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 στα παράλια και -1 στα ψηλότερα ορεινά.
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον κ. Τύμβιο, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά.
Την Πέμπτη θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά.
«Την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε μια σύντομη διαταραχή που θα φέρει βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες», σημείωσε. Ο κ. Τύμβιος εξήγησε ότι «όταν λέμε έντονα καιρικά φαινόμενα αναφερόμαστε στα ποσά της βροχής κι όχι στην έντονη βροχόπτωση ούτε στον άνεμο».
Νέα κιτρινη προειδοποίση
Νέα κιτρινη προειδοποίση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, η οποία θα ισχύσει από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι και τις 22.00.

Σχετικά
Η Πρεσβεία του Ισραήλ παρουσιάζει την ψηφιακή έκδοση «Όταν η Αφροδίτη συνάντησε τον βασιλιά Δαυίδ»
Η εκδήλωση σηματοδότησε τόσο την επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης όσο και την κυκλοφορία της σε νέα ψηφιακή μορφή
Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» φωτίζει τον ουρανό
Πότε κορυφώνεται η εντυπωσιακή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου
Το PlayPlanet άλλαξε επίπεδο: Η νέα cosmic εποχή του απόλυτου προορισμού διασκέδασης
Ο Γενικός Διευθυντής του PlayPlanet, Ραφαήλ Χατζημιτσής, μιλά για την εξέλιξη του χώρου, τη νέα εμπειρία που προσφέρει και τα σχέδια για το μέλλον.
To σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος – Βροχερό σκηνικό από την Κυριακή
Μόλις ανακοινώθηκε ο Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού για το 2027
Άνθρωπος με βαθιά αγάπη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι και ενεργή παρουσία στον θεσμό εδώ και χρόνια, ο Σπύρος αποτελεί μέλος της μεγάλης καρναβαλίστικης οικογένειας της πόλης
Ποια είναι τα 3 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτώ στο Λονδίνο;
Τρεις διαφορετικές γαστρονομικές στάσεις αποκαλύπτουν το Λονδίνο μέσα από γεύσεις, γειτονιές και ιστορίες.
Ξεκίνησαν οι πτήσεις Λάρνακας-Μαδρίτης με τη Wizz Air
Επιπλέον, η Wizz Air άνοιξε φέτος τις πόρτες της Ακαδημίας Πιλότων της (WAPA) στους Κύπριους
Αυτή είναι η πιο «ευτυχισμένη» πόλη για διακοπές στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Εννέα ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στο top 10 των πιο ευτυχισμένων πόλεων για διακοπές στον κόσμο, ανάμεσά τους και η Αθήνα.
Η Lidl Κύπρου επενδύει στους ανθρώπους της και δημιουργεί την πρώτη γενιά Stores Co-Managers
Είκοσι δύο μέλη του #teamlidl ολοκλήρωσαν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης για να αναλάβουν έναν νέο, κομβικό ρόλο στα καταστήματα της εταιρείας.
Στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε 9 επιστημονικά πεδία
Στις θέσεις 76 –100 παγκοσμίως στο πεδίο Αυτοματισμού και Ελέγχου, άνοδος στη Φυσική, παρουσία της Κλινικής Ιατρικής και σταθερά ισχυρές επιδόσεις σε σειρά επιστημονικών πεδίων
Άγιος Σωζόμενος: Το ερειπωμένο χωριό στη Λευκωσία και η θρυλική ιστορία του
Το εγκαταλελειμμένο χωριό του Αγίου Σωζόμενου, κοντά στη Λευκωσία, έχει ερειπωθεί από το 1964 και μεγάλο μέρος του βρίσκεται στη Νεκρή Ζώνη.
Βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυροί άνεμοι - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: