Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2020
Ο Δημήτρη Λογοθέτης, ο οποίος ολοκλήρωσε την ταινία «Jiu Jitsu», την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στην Κύπρο κάτω από το σχέδιο κινήτρων για την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, έχει εξασφαλίσει κεφάλαιο που ανέρχεται σε περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια από νέο κινηματογραφικό ταμείο, το οποίο επιδιώκει να μεταφέρει μέρος αυτού, ύψους $125 εκατ. για την παραγωγή ταινιών στην Κύπρο.
Ο κ. Λογοθέτης, βρέθηκε στην Κύπρο πριν μερικές εβδομάδες με σκοπό την πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), για συζήτηση του νέου κεφαλαίου που έχει εξασφαλιστεί και τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να συντελέσουν έτσι ώστε να μεταφερθεί μια τόσο μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή στην Κύπρο.

Η ταινία «Man of War» που έχει ήδη εγκριθεί από την επιτροπή του Invest Cyprus πέρσι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προετοιμασίας παραγωγής (pre-production) και αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της στα τέλη Μαρτίου ή Απριλίου 2020. Την ταινία θα διανέμει το Highland Film Group, που έχει αναλάβει και την ταινία «Jiu Jitsu», καθώς και άλλες γνωστές ταινίες όπως το «Escape Plan» με πρωταγωνιστές τους Sylvester Stallone και Arnold Schwarzenegger, το «Axis Sally» με τον Al Pacino, το «Braven» με τον Jason Momoa, το «Machine Gun Preacher» με τον Gerard Butler, και πολλές άλλες.
Το σενάριο της ταινίας «Man of War» είναι του Gary Scott Thompson, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του franchise ταινιών «Fast and Furious», ύψους $5 δισ. Την σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο κ. Λογοθέτης, ενώ την παραγωγή ο Todd Garner, πρώην πρόεδρος της Disney και παραγωγός του νέου «Mortal Kombat», καθώς και ταινιών όπως το «xXx» με τον Vin Diesel, το «Knight and Day» με τον Tom Cruise και το «Paul Blart: Mall Cop» με τον Kevin James. Παραγωγός της ταινία «Man of War» είναι επίσης και ο κ. Chris Economides.
Οι κύριοι Garner και Λογοθέτης βρίσκονται σε συνομιλίες με παγκοσμίου φήμης ηθοποιό ταινιών δράσης, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.
Σχετικά
Η Frida Kahlo και ο Diego Rivera γίνονται σειρά στο Netflix
Η νέα παραγωγή του Netflix θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Claire Berest και θα εστιάζει στη σχέση, τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Frida Kahlo και του Diego Rivera
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του σίκουελ
«Συνήλθε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε και με το "εμείς", εννοώ εσένα», λέει η θρυλική Miranda Priestly – Μέριλ Στριπ.
Η νέα κατηγορία που μπαίνει στα φετινά Όσκαρ και τι σημαίνει
Γιατί η Ακαδημία αποφάσισε να αναγνωρίσει θεσμικά το κάστινγκ και ποιοι διεκδικούν το πρώτο βραβείο
Η Κέιτ Γουίνσλετ στον νέο «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2027 από τη Warner Bros
Όσκαρ 2026: Ανώνυμες ψήφοι αποκαλύπτουν το φαβορί για «ταινία της χρονιάς»
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος εφαρμόστηκε μια νέα διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Ελάιτζα Γουντ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στον ρόλο του Φρόντο
Ο αγαπημένος ηθοποιός δηλώνει πως δεν θα ήθελε κανέναν άλλο να υποδυθεί τον Φρόντο και αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να επιστρέψει στο επερχόμενο πρίκουελ «The Hunt for Gollum».
«Πολύ πιθανό» θεωρεί ο Τζέιμς Κάμερον το 4ο «Avatar»
Η 3η ταινία σημείωσε υπολογίσιμη πτώση στα ταμεία καθιστώντας τα άλλα δύο κεφάλαια ευάλωτα στην διάθεση του στούντιο, αλλά και του ίδιου του Κάμερον.
Η Μάιλι Σάιρους επιστρέφει για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Χάνα Μοντάνα, δείτε το τρέιλερ για το επετειακό αφιέρωμα
Το επεισόδιο θα γυριστεί μπροστά σε ζωντανό κοινό στο στούντιο
Η μαγεία της Τίνκερ Μπελ «ζωντανεύει» ξανά σε μία νέα σειρά
Η αγαπημένη νεράιδα έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ ετοιμάζει επιστροφή στα «Predator», «Conan» και «Commando»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι συζητά ήδη την επιστροφή του σε τρία από τα πιο εμβληματικά franchises της καριέρας του.
Τι λένε τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2026
Η φετινή σεζόν των βραβείων έχει ήδη καταγράψει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκπλήξεων και στην τελική απονομή των Όσκαρ