Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2020
Στην απόφαση για μία «μεταβατική περίοδο» κατά την οποία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα περνούν χρόνο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον Καναδά, κατέληξε η βασιλική σύσκεψη κορυφής στο Σάντριγχαμ, σύμφωνα με την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Η 93χρονη μονάρχης εξέδωσε γραπτή δήλωση αμέσως μετά από τη λήξη της διάρκειας δυόμισι ωρών σύσκεψης, με τη συμμετοχή του πρίγκιπα Χάρι, του αδερφού του Γουίλιαμ και του πατέρα του Καρόλου.
Η δήλωση χαρακτηρίζει τη συνάντηση «πολύ εποικοδομητική» και τονίζει ότι η ίδια η βασίλισσα και όλη η οικογένεια «στηρίζουν πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νεαρή οικογένεια».
«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο μέρος της οικογένειάς μου», συνεχίζει η βασίλισσα.
Τονίζεις επίσης ότι «ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσια κονδύλια στις νέες τους ζωές. Για αυτό έχει συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Η δήλωση της Ελισάβετ καταλήγει επαναλαμβάνοντας την αρχική αντίδραση του Παλατιού την περασμένη εβδομάδα ότι «αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα» που πρέπει να επιλύσει η βασιλική οικογένεια και ότι «απομένει ακόμα κάποια περισσότερη δουλειά να γίνει».
Αλλά, συμπληρώνει εν κατακλείδι η βασίλισσα, η ίδια έχει ζητήσει να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.
Σχετικά

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»