Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2020
Τις αποσκευές του για ένα γευστικό ταξίδι στην Κίνα ετοίμασε ο σεφ της Lidl Food Academy, το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020. Το σπίτι της Lidl Κύπρου πλημμύρισε με αρώματα από Ασία που ανέδυαν κατευθείαν από τα γοκ, καθώς οι παρευρισκόμενοι απολάμβαναν γλυκόξινες γεύσεις και εξωτικούς συνδυασμούς που έκρυβε η κάθε συνταγή.
Το μάθημα ξεκίνησε με μια παραδοσιακή συνταγή που ήταν ότι έπρεπε για τον χειμωνιάτικο καιρό του Ιανουαρίου. Για τη σούπα με dumplings (κινέζικα ραβιόλια) σε φρέσκο ζωμό γαρίδας, η κάθε ομάδα μαγειρικής ακολούθησε τρία βήματα για τη συνταγή. Αρχικά έπλασαν τη ζύμη από αλεύρι Beldbake, φυτικό λάδι Vita d’ or και αλάτι Ιμαλαΐων Deluxe. Για τη γέμιση, χρειάστηκαν καθαρισμένες και ψιλοκομμένες γαρίδες Ocean Sea, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο Kania, φρέσκο κρεμμυδάκι, ένα κομμάτι ρίζα τζίντζερ και σάλτσα σόγιας Vitasia. Στη συνέχεια, μέσα σε μια μέτρια κατσαρόλα ετοίμασαν τον ζωμό από κέλυφη γαρίδας, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και ανάμεικτα μπαχαρικά για ψάρι Deluxe.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο, να μάθουν τα μυστικά της πιο διάσημης συνταγής της κινέζικης κουζίνας, που δεν είναι άλλη από το κοτόπουλο «sweet and sour». Για μια τέλεια πετυχημένη σάλτσα, χρειάστηκαν υλικά, όπως σησαμέλαιο Vitasia, καστανή ζάχαρη Beldbake, κόκκινο ξίδι Pason, κέτσαπ Kania, λεμόνι και πορτοκάλι. Φυσικά, υπάρχει ακόμα πιο απλός τρόπος για την παρασκευή της σάλτσας χρησιμοποιώντας προϊόντα της Lidl, όπως η έτοιμη πεντανόστιμη σάλτσα sweet and sour Vitasia! Το τηγανιτό ρύζι με αυγό αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για το πιάτο μας, το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε με λευκό μακρύκκοκο ρύζι μπασμάτι Golden Sun.
Και για το κλείσιμο του γεύματος, οι ομάδες μας έφτιαξαν «Fortune Cookies» -όπως είναι ευρέως γνωστά - μέσα στα οποία, σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, κρύβεται όλη η αλήθεια για το μέλλον! Τα υλικά που χρησιμοποίησαν ήταν λευκή κρυσταλλική ζάχαρη Beldbake, αλεύρι για όλες τις χρήσεις Beldbake, βούτυρο Milbona και … μερικά χαρτάκια για να γράψουν την ευχή τους!
Τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται στη Lidl Food Academy χαρίζουν συνεχώς σε όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο, και δημιουργικό πρωινό, γεμάτο νόστιμες και απολαυστικές συνταγές φτιαγμένες ειδικά για αυτούς, από τον σεφ της Ακαδημίας. Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.lidlfoodacademy.com.cy
Σχετικά


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο