Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2020
Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 35 χιλιοστόμετρα και οι ριπές ανέμου να φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Αναλυτικά ο καιρός:
Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο τη Ρόδο, επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ από αύριο Σάββατο αναµένεται ψυχρή αέρια µάζα και σταδιακά ψηλή πίεση.
Σήµερα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Το απόγευµα, σταδιακά, θα καταστούν πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά.
Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους είναι 52 εκατοστά.
Απόψε, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην τρείς βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.
To Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ορεινά. Τοπικά θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεµοι, ενώ το βράδυ πιθανό να σηµειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά και στα ηµιορεινά.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ορεινά και τα ηµιορεινά. Σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο.
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναµένεται παγετός, κατά το τριήµερο, στα ορεινά, τα ηµιορεινά αλλά και τοπικά στο εσωτερικό ή και στα παράλια.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σάββατο και περαιτέρω πτώση την Κυριακή, για να κυµανθεί αισθητά κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Τη Δευτέρα αναµένεται µικρή άνοδος.
Σχετικά

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»