Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2020
Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για χαμηλές θερμοκρασίες.
Εκδόθηκε στις 1600 και έχει ισχύ από τις 11 απόψε ως αύριο στις 8 το πρωί.
Αναφέρει πως η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει γύρω στους μείον δέκα βαθμούς κελσίου στα ορεινά.
Καλείται το κοινό να είναι προετοιμασμένο γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε προβλήματα υγείας ανάμεσα στον ευάλωτο πληθυσμό όπως π.χ. ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, και άστεγοι. Επίσης το κοινό καλείται να ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Το τελευταίο Δελτίο Καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας, αναφέρει:
Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, που υποχωρεί την Τετάρτη, επηρεάζουν την περιοχή.
Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 66 εκατοστά.
Απόψε ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών ή χιονόνερου, στα πεδινά ή παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά, στα ανατολικά παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα ανατολικά παράλια, γύρω στον 1 βαθμό στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα υπάρχει παγετός, ενώ παγετός αναμένεται σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, καθώς και υπήνεμες περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και σταδιακά τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά ο παγετός θα επιμένει.
Το βράδυ ο καιρός θα κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα υπάρχει παγετός.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά, κυρίως ελαφρές, βροχές. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας όμως λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.
Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
| Μέγιστη Θερμοκρασία |
Ελάχιστη Θερμοκρασία |
Σχετική Υγρασία |
|
| Λευκωσία: | 8°C | 3°C | 45% |
| Αεροδρόμιο Λάρνακας: | 10°C | 1°C | 52% |
| Λεμεσός: | 11°C | 2°C | 39% |
| Αεροδρόμιο Πάφου: | 11°C | 2°C | 36% |
| Φρέναρος: | 10°C | 1°C | 55% |
| Πρόδρομος | 3°C | -9°C | 51% |
| Πόλις Χρυσοχούς | 11°C | 1°C | 41% |
Σχετικά
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της
Η Lidl Κύπρου υποδέχεται την άνοιξη με έναν νέο μεγάλο διαγωνισμό
Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, οι χρήστες της εφαρμογής Lidl Plus έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά δώρα.
Αυτός είναι ο Banksy σύμφωνα με το Reuters
Ο Banksy άλλαξε το πραγματικό του όνομα - Τι έδειξε νέα έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου
Η λειτουργία που η Google κατήργησε «αθόρυβα»
Η Τεχνητή Νοημοσύνη παραμένει «αγκάθι» σε θέματα που αφορούν την ενημέρωση μέσω του διαδικτύου
Τα πιο απρόσμενα ξενοδοχεία του κόσμου για σύγχρονους εξερευνητές
Σουίτες, κάψουλες κρεμασμένες πάνω από γκρεμούς, δενδρόσπιτα, δωμάτια με θέα παγετώνες και ηφαίστεια, αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα πιο αδιανόητα μέρη του πλανήτη
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 15 προορισμούς, με τιμές από €16 (για 2 μέρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Ο Πάρις Ερωτοκρίτου νέος Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ως Γενικός Διευθυντής, ο κ. Ερωτοκρίτου θα έχει την ευθύνη της συνολικής χάραξης και υλοποίησης της στρατηγικής του οργανισμού
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας 2026 - Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Η αλλαγή ώρας πλησιάζει και φέτος, με τα ρολόγια να γυρίζουν μία ώρα μπροστά στα τέλη Μαρτίου.
Co-Creators Assembly: Η μεγάλη συνάντηση των συνδημιουργών του Λάρνακα 2030
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα έργα που συγκροτούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Λάρνακα 2030