Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020
Tο 2019 ήταν μια ακόμη χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Πλέον, η πρωτεύουσα συνδέεται αεροπορικών με 55 χώρες, σε 172 προορισμούς, ενώ επιχειρούν 66 αεροπορικές εταιρείες με 2.170 αναχωρήσεις την εβδομάδα.
Ανάμεσα σε αυτό το μίγμα, υπάρχει και η Κύπρος, η οποία για πολλούς λόγους παρουσιάζει με σταθερή ταξιδιωτική κίνηση. Επισημαίνω ότι το 2019 η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που επιχειρούν από την Κύπρο, έκλεισε με περίπου 1.107.000 επιβάτες, έχοντας μια μικρή πτώση της τάξης του 2%, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένες εταιρείες. Πάντως, από το 2013 η τάση είναι αυξητική και εντυπωσιακή.
Περισσότεροι Κύπριοι ταξίδεψαν στην Αθήνα – νέα σύνδεση με Πάφο η Cyprus
Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κίνηση των Κυπρίων πολιτών, από την Κύπρο προς την Αθήνα, καθώς είναι στην 6η θέση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Μάλιστα, η κίνηση αυξήθηκε κατά 6%, ενώ αν εξαιρέσουμε Αυστραλούς, Ρώσους και Ρουμάνους, όλοι οι άλλοι πολίτες των σημαντικότερων χωρών – αγορών, εμφάνισαν σημαντική αύξηση το 2019, έναντι το 2018, πάντα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Επίσης, το 23% της ταξιδιωτικής κίνησης μεταξύ Αθηνών και Κύπρου είναι για επαγγελματικούς λόγους, το 39% για αναψυχή και 32% για οικογενειακούς λόγους (φοιτητές κ.ά.). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 77% εξ αυτών, κάνει κράτηση εισιτηρίου μέσω των ιστοτόπων των αεροπορικών εταιρειών. Ένα ακόμα στοιχείο, είναι ότι οι Κύπριες έρχονται στην Αθήνα για διακοπές, με μέσο όρο διαμονής 8 ημέρες, ενώ κάνουν περίπου 4 ταξίδια τον χρόνο.
Το 2020 αναμένεται να είναι μια καλύτερη ταξιδιωτική χρονιά, μεταξύ Αθήνας και Κύπρου και εν γένει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Το επισημαίνουμε αυτό, καθώς η Cyprus Airways, η οποία αναγεννήθηκε το 2016 με ξένους επενδυτές (κυρίως Ρώσους), επιχειρεί ήδη από το 2017 στην Αθήνα, από τη Λάρνακα, έχοντας δρομολόγια και προς Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Συνολικά, μετέφερε 185.000 ταξιδιώτες από και προς Ελλάδα (112.000 προς και από Αθήνα). Για το 2020, η κυπριακή αεροπορική εταιρεία, ήδη έχει ξεκινήσει νέο δρομολόγιο Πάφος – Αθήνα τρεις φορές την εβδομάδα (από 29 Δεκεμβρίου 2019), ενώ στο θερινό της πρόγραμμα θα προσθέσει συνδέσεις από Λάρνακα προς: Ρόδο, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Σαντορίνη και Σκιάθο, πέραν των συνδέσεων με Αθήνα (καθημερινώς, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο).
Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή επιχειρεί με 2 αεροσκάφη AirbusA319, 144 θέσεων, ενώ τον Μάρτιο θα αποκτήσει ένα ακόμα.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επανασυνδέσαμε την Αθήνα με την Πάφο με την εισαγωγή του δρομολογίου, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους Έλληνες ταξιδιώτες.», δήλωσε η Κική Χάιδα, PR & MarketingManager της Cyprus Airways, ενή η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, επισημαίνει ότι: «η νέα σύνδεση της Αθήνας, ενισχύει ακόμη περισσότερο την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Κύπρου, με την οποία βέβαια μας ενώνουν ιδιαίτεροι δεσμοί».
Σχετικά
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.