Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013
Αγωνίσου για την πρόκριση στην Κύπρο και ζήσε τον μύθο στην Ελλάδα μέσω του Διάπλου στον Ισθμό της Κορίνθου. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα παραγματοποιηθεί το 1o CYPRUS SUP RACE 2013 (όρθια σανιδοκωπηλασία), στην παραλία The Spot, στο Κίτι. Ο αγώνας που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας και εξοπλισμού, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή-επίδειξη του αθλήματος της όρθιας σανιδοκωπηλασίας, SUP. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες, Ανδρών, Γυναικών και Παιδιών και οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν δωρεάν και να λάβουν μέρος, στον τελευταίο αγώνα του 3ου Hellenic SUP CUP 2013, τον Διάπλου του μοναδικού Ισθμού της Κορίνθου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, δηλώσεις συμμετοχής, όρους και κανονισμούς του αγώνα θα βρεις στην ιστοσελίδα www.kitemed.com
Τι είναι το SUP (Stand Up Paddle Surfing – Όρθια Σανιδοκωπηλασία);
Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing έχει τις ρίζες τους αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαιές φυλές στην Αφρική και στην Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί για να ταξιδέψουν ή για να βρουν τροφή. Η μοντέρνα, όμως, έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη. Σήμερα το SUP είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο με αρκετούς επώνυμους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυμους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήματος, το οποίο ονομάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddleboards τους, να συνομιλούν μεταξύ τους, να γυμνάζονται περιμένοντας να πιάσουν το επόμενο κύμα.
Δες το βίντεο του περσινού αγώνα-διάπλου SUP στη Διώρυγα της Κορίνθου: http://vimeo.com/53114663#
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση