Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020
Μήπως ο μουντός καιρός και η σκοτεινή ατμόσφαιρα σας ανοίγει την όρεξη; Δεν λέμε, καλές οι σούπες, αλλά όταν το στομάχι στέλνει σήματα sos, λίγο κρεατάκι βοηθά καλύτερα την κατάσταση.
Αρκεί να είναι ψημένο σωστά. Πού θα το βρείτε;
Λάρνακα

Marbré
Μοντέρνο και πολύ προσεγμένο εστιατόριο στο ισόγειο του ξενοδοχείου Radisson Blu. Διαθέτει ένα πλούσιο μενού, με μία μικρή αλλά αξιόλογη επιλογή με φιλέτα Ιρλανδίας, Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ουρουγουάης ψημένα σε ανοικτή κουζίνα.
Δοκίμασε: Picanha Black Angus Ουρουγουάης (€39/650 γρ. & €75/1250 γρ.) ή Flap Bavette Wagyu steak Αυστραλίας (€35/220 γρ.).
Συνοδευτικά: Από κυπριακές τηγανητές πατάτες, wedges, πουρέ, λαχανικά σχάρας, σαλάτα μέχρι άγρια μανιτάρια και κινόα με σπανάκι (€3.60-€5.50).
(24505821) Ατλαντίδος 2. Δ-Κ 12.00-23.00.

Hobos Steak House
Ανακαινισμένο με μοντέρνα άποψη και με νέο μενού σερβίρει φιλέτα Αμερικής, Νέας Ζηλανδίας και Wagyu steak Ιαπωνίας.
Δοκίμασε: Chateaubriand Νέας Ζηλανδίας για δύο άτομα, σερβιρισμένο με σάλτσα béarnaise και λαχανικά σχάρας (€55/500 γρ.) και Wagyu Striploin ψημένο στη σχάρα σερβιρισμένο με λαχανικά (€75/300 γρ.). Από τα φλαμπέ, το Southern Comfort με
μέλι, βαλσάμικο, ουίσκι και φρέσκια κρέμα κάνει τη διαφορά (€29).
Συνοδευτικά: Διάφορα είδη πατάτας και ρύζι. Αν είναι ψημένο στη σχάρα με λαχανικά σχάρας και τα φλαμπέ με λαχανικά στον ατμό. Σημείωσε ότι αν επιθυμείς, μπορείς και να τα αλλάξεις.
(24652584) Λεωφ. Αθηνών 14, Φοινικούδες. Δ-Σ 16.00-24.00 & Κ 12.00-24.00.
Διάβασε ακόμα: Σ’ αυτά τα μαγαζιά της Λεμεσού θα φας πολύ καλό στέικ
Panos Steak House
Προσφέρει μια περιποιημένη γκάμα από Fillet steak, Rib Eye και Aberdeen Black Angus από Σκωτία και Ιρλανδία ψημένα σε ειδικό φούρνο, ενώ μερικά άλλα σερβίρονται φλαμπέ.
Δοκίμασε: Panos Steak Diane με καλοφτιαγμένη σάλτσα και τα συνοδευτικά του (€25.95) και δύο μισά steak με δύο διαφορετικές σάλτσες του chef με πουρέ, ρύζι και λαχανικά (€25.50).
Συνοδευτικά: Ρύζι, λαχανικά ατμού και διάφορα είδη πατάτας.
(24653704) Αγκύρας 7, τέρμα Φοινικούδων. Δ-Κ 10.00-23.00.
Cambanellas
Πρόκειται για ένα διαχρονικό steak house στη Λάρνακα, το οποίο σερβίρει διάφορα φαγητά και μπουφέ κάθε Κυριακή. Τα φιλέτα του είναι Νέας Ζηλανδίας και Αργεντινής.
Δοκίμασε: Φιλέτο βοδινό Αργεντινής Black Angus (€29) και φιλέτο Νέας Ζηλανδίας (€23).
Συνοδευτικά: Λαχανικά σχάρας, πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πατάτες jacket. Υπάρχουν γύρω στα 17 sauce, όπως πατέ, blue cheese, Dijon, μανιταριών κ.ά. (€2-€2.50).
(24647877) Αμμοχώστου 2, Πύλα. Δ-Σ 18.30-24.00 & K 12.30-16.00 (μόνο μπουφέ).
Cambanario
Διαθέτει Fillet steak, Rib Eye και T-Bone από Νέα Ζηλανδία και Αμερική, τα οποία ψήνονται στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Δοκίμασε: Φέτες φιλέτου βοδινού με σάλτσα από γλυκό κρασί Port (€19.50), φιλέτο με πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης (€19.50), Beef Wellington με πατέ και μανιτάρια σε κρούστα σφολιάτας (€20).
Συνοδευτικά: Διάφορες πατάτες ή ρύζι και λαχανικά σχάρας.
(24626110) Νικοδήμου Μυλωνά 10. Δ-Σ 18.30-23.00.
ΠΑΦΟΣ

The Lodge
Σερβίρει γνήσια, επιλεγμένα steak και θαλασσινά με νοτιοαφρικάνικη γαστρονομική προσέγγιση. Θα βρεις T-Bone, Rib Eye, Fillet Sirloin και Dry Aged από Αυστραλία, Αμερική και Γαλλία, σε διάφορα μεγέθη.
Δοκίμασε: Prime Rib, που ψήνεται για εφτά ώρες σε sous vide και μετά στη φωτιά (€6/100 γρ) ή surf and turf με φτερούγες και γαρίδες και piri-piri sauce (€30).
Συνοδευτικά: Έχεις να επιλέξεις από πατάτες τηγανητές, πουρέ και ρύζι με επιπρόσθετες σάλτσες, όπως μάνγκο, chutney, rib glaze κ.ά μέχρι κρεμώδεις σάλτσες, όπως μανιταριών, πιπεριών, blue cheese και βουτύρου με σκόρδο (€4 επιπλέον).
(96677288) Λεωφ. Ποσειδώνος 52. Δ-Σ 17.00-23.00 & Κ 12.00-23.00.
Leonidas Steak House
Διαθέτει Black Angus, Rib Eye steak, Black Angus Sirloin, Fillet steak, T-Bone, Tomahawk - κανονικά και ώριμα από Αυστραλία.
Δοκίμασε: T-Bone steak με πατάτες τηγανητές και σαλάτα (€15.95 & €20.95/dry aged) και Fillet steak με πουρέ και λαχανικά (€24.95).
Συνοδευτικά: Πουρές και λαχανικά. Υπάρχει και επιπλέον επιλογή από σάλτσες, όπως Jack Daniel’s, Diane, barbecue, πιπεριών, σκόρδου, μανιταριών και gravy (€2.50).
(26935816) Λεωφ. Ποσειδώνος 3-4, Κάτω Πάφος. Δ-Κ 09.00-23.00.
Μινώταυρος Steak House
Όλα τα φιλέτα τους είναι prime και ΑΑ ποιότητας και θα βρεις από Black Angus από Ουρουγουάη τύπου Rib Eye μέχρι T-Bone.
Δοκίμασε: Black Angus fillet (€27) και Rib Eye (€25).
Συνοδευτικά: Πατάτες, λαχανικά εποχής και διάφορες σάλτσες, όπως pepper, Diane, Jack Daniel’s, σκόρδου κ.ά.
(26220099) Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων 96. Δ-Κ 12.00-23.00.
Grazie
Διαθέτουν διάφορα φιλέτα τα περισσότερα από Αυστραλία, Αμερική και Ιρλανδία, τα οποία ωριμάζουν πάνω από 30 μέρες.
Δοκίμασε: Φιλέτο Angus με τυρί γκορκοντζόλα, μανιτάρια και σάλτσα κρασιού (€37), καυτερό φιλέτο Casanova με πιπεριές, ντομάτα και κρασί (€37).
Συνοδευτικά: Πατάτες και λαχανικά. Τα φλαμπέ έρχονται με τα δικά τους συνοδευτικά.
(26818298) Αγίας Αθανασίας 3-5, κοντά στην εκκλησία Θεοσκέπαστη, Κάτω Πάφος. Δ-Σ 11.00-23.00.
Διάβασε ακόμα: 7 μαγαζιά της Λευκωσίας για το τέλειο steak
Ελ. Επ. Αμμοχώστου
Flames
Διεθνές εστιατόριο με μία αξιόλογη σειρά από σιτεμένα φιλέτα Νέα Ζηλανδίας. Επίσης, κάποτε θα βρεις φιλέτα Ιρλανδίας και Αμερικής, όπως Black Angus, Rib Eye, Sirloin και ώριμα πάνω από έναν μήνα.
Δοκίμασε: Steak Diane (€27-€30), τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το House Special με σάλτσα από φρούτα (περίπου €29) και το Flame Special για δύο άτομα με σάλτσα μανιταριών (περίπου €60).
Συνοδευτικά: Σερβίρονται με λαχανικά και πατάτες πουρέ, jacket, φούρνου, τηγανητές ή ρύζι.
(99637122) Αγίας Μαύρης 58, Αγία Νάπα.
Δ-Σ 12.00-01.00 & Κ 14.00-01.00.
Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Φεβρουάριος 2020
Σχετικά
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.
Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη
Το Jamie’s Italian στη Λευκωσία παρουσιάζει: Wine Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Mια ευχάριστη συνάντηση με επίκεντρο το κυπριακό κρασί
Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς
Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails
Τον Πατρικό ξεσηκώνεται από την Τερσεφάνου και προσγειώνεται στη Λευκωσία
Για ένα μόνο βράδυ, στήνουν την κουζίνα τους στο δρομάκι της Τρικούπη και ετοιμάζουν 4 ξεχωριστά πιάτα
AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.