Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2020
Και επισήμως στην αναζήτηση εταιρείας που θα διεξάγει πτήσεις προς και από το Παρίσι βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι σε δύο βδομάδες θα οδηγήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετική πρόταση ώστε να κηρύξει και επίσημα ως άγονη γραμμή τη συγκεκριμένη αεροπορική διαδρομή και να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό.
Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να δώσει το πράσινο φως σε αυτή την πρόταση προκειμένου να βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών να πραγματοποιούν, χωρίς κρατική στήριξη, το δρομολόγιο αυτό. Αν σε περίοδο 60 ημερών από την ημέρα δημοσίευσης στην ευρωπαϊκή εφημερίδα καμία αεροπορική εταιρεία δεν επιδείξει ενδιαφέρον, τότε ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλλουν προσφορές. Έτσι, το κράτος θα επιδοτεί το δρομολόγιο για κάποιο χρονικό διάστημα.
Πάντως, έγιναν προσπάθειες και δοκιμές από αεροπορικές εταιρείες για τη διενέργεια του συγκεκριμένου δρομολογίου, μετά και το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Τον Δεκέμβριο 2016, μετά και την άφιξη του τρίτου αεροσκάφους της, τύπου Airbus 319, η Cobalt εγκαινίασε το δρομολόγιό της προς το Παρίσι.
Οι πτήσεις της εταιρείας από τη Λάρνακα προς το Παρίσι πραγματοποιούνταν δυο φορές τη βδομάδα, μέχρι και το κλείσιμο της εταιρείας τον Οκτώβριο 2018. Επίσης, και η Aegean εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τον Απρίλη του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σχετικά
H Aegean επαναρχίζει τις πτήσεις προς έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό
Eπαναρχίζει το Πάφος-Αθήνα από την Aegean
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό
Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Από τις βακχικές γιορτές στο καρναβάλι της Λεμεσού
Μετά τη δεκαετία του 1950, η Τσικνοπέμπτη καθιερώθηκε πανκυπρίως ως ημέρα συλλογικής διασκέδασης
11 πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα του Πρωταρά, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Ο ολοκαίνουριος boutique παραθαλάσσιος προορισμός στον Πρωταρά, είναι άκρως εντυπωσιακός
Αυτή είναι η νέα αεροπορική που θα συνδέει την Κύπρο με έναν νέο προορισμό
H Kύπρος από τον ερχόμενο Ιούνιο συνδέεται με τη μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας
Κλείνουν δρόμοι (την Πέμπτη) στην Πάφο για το Καρναβάλι
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Μουντιάλ… παίζει ΣΙΓΜΑ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA World Cup 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην τηλεόραση SIGMA
Limassol Greens: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον lifestyle προορισμό της Λεμεσού
Σε πλήρη λειτουργία και νέα φάση επέκτασης το 2026
4 υπέροχα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας και μοναδικές γεύσεις σε Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.