Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2020
Βαρομετρικό χαμηλό, με επίκεντρο βόρεια της Κύπρου, επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται από αύριο.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά, στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι πολύ κυματώδης.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Αργότερα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Παροδικά, στα δυτικά, θα πνέουν μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης αλλά, στα δυτικά και τα βόρεια, κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί, κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν, το απόγευμα, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά το πρωί, στα δυτικά και τα βόρεια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Τρίτη, για να κυμανθεί πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 39 εκατοστά.
Σχετικά
10 εμπειρίες στο εμβληματικό The Landmark Nicosia, που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις
Το Check in Cyprus έμεινε στο πιο πολυσυζητημένο ξενοδοχειακό opening της χρονιάς στην πρωτεύουσα και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία του
ChatGPT: Αναβάλλεται η κυκλοφορία του adult mode – Τι εξηγεί η OpenAI
Η OpenAI καθυστερεί την κυκλοφορία της λειτουργίας «adult mode» στο ChatGPT.
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026 σύμφωνα με διεθνή έρευνα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Η λίστα βασίζεται σε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 24.000 κατοίκων πόλεων σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε αξιολόγηση ειδικών
Η Cyprus Airways ανακοίνωσε ταξίδια σε υπέροχους ανοιξιάτικους προορισμούς, με €82
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Παρίσι, Αθήνα, Μιλάνο και ελληνικά νησιά
Με τη Wizz Air μπορείς να "κλειδώσεις" τις τιμές πτήσεων για 12 μήνες
Το WIZZ MultiPass επιτρέπει στους επιβάτες να εξασφαλίσουν μια σταθερή μηνιαία τιμή πτήσης, ανεξάρτητα από την εποχικότητα ή τη ζήτηση της τελευταίας στιγμής.
Αυτά τα μέρη ανοίγουν για το κοινό με δωρεάν είσοδο για τη Διεθνή Ημέρα Δασών
Για τρεις ολόκληρες μέρες
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
Με την αυθεντικότητά του και τις μοναδικές παραλίες του κυριαρχεί στις λίστες σε γνωστές ελβετικές και γερμανικές ιστοσελίδες
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (για 48 ώρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα