Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2020
Στο Ισραήλ εντοπίστηκε η φάλαινα όρκα, η οποία είχε κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της Κύπρου.
Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα οι Αρχές του Ισραήλ είχαν ενημερωθεί από ψαρά για την σπάνια εμφάνιση στα νερά της Μεσογείου.
Στο ίδια μέσο αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την ίδια φάλαινα δολοφόνο που είχε εντοπιστεί ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ στο παρελθόν.
Η εν λόγω φάλαινα πιστεύεται ότι άρχισε το ταξίδι της από την Ισλανδία τον Ιούνιο του 2018. Πρόκειται για αρσενική φάλαινα και αναγνωρίστηκε από τις μοναδικές ενδείξεις στο κεφάλι του σύμφωνα με την Marie-Thérèse Mrusczok, επικεφαλής της Orca Guardians, μιας ισλανδικής ομάδας.
«Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η μακρύτερη γνωστή απόσταση που έχει διανυθεί από οποιαδήποτε φάλαινα δολοφόνο μέχρι σήμερα, με πάνω από 8.000 χλμ», δήλωσαν οι Orca Guardians την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία της φάλαινας καθώς φαινόταν αδύναμη, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να μην μπορεί να τραφεί σωστά στη Μεσόγειο.
Δείτε το βίντεο:
Σχετικά

Ημερήσια εξόρμηση στον καταρράκτη του Μιλλομέρη και σε οινογνωσία στις Πλάτρες
Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά

Η ιδανική επιλογή για ένα γάμο γεμάτο ρομαντισμό, πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας από τους πιο πολυτελείς και εμβληματικούς προορισμούς στην Κύπρο, που προσφέρει ένα μαγευτικό περιβάλλον για αξέχαστες εκδηλώσεις.

Οι παραλίες της Λάρνακας γέμισαν φοινικόδεντρα (εικόνες)
Πράσινες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας


Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός της Wizz Air από την Πάφο
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυό της στην Κύπρο με τη νέα σύνδεση Πάφος–Γερεβάν, που ξεκινά τον Οκτώβριο με ναύλους από 29,99 ευρώ.

Το μαγευτικό χωριό που έγινε πηγή έμπνευσης για τα διάσημα «Νούφαρα» του Μονέ
Η ήρεμη γωνιά της Γαλλίας που έγινε καμβάς

Τα ινσταγκραμικά νησιά αυτού του καλοκαιριού και οι κρυφοί θησαυροί
Τα πιο πολυσύχναστα και τα πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης


Τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη
Δες ποιες είναι και γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε αυτές

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Τι αλλάζει σε 4 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας
4 τουριστικά καταλύματα μας περιμένουν για χαλάρωση και διακοπές

Στους 35 βαθμούς και με σκόνη σήμερα η Κύπρος–Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας