Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2020
Συζητήσεις, αντιδράσεις και ερωτηματικά προκάλεσε το εξαγγελθέν μέτρο της Κυβέρνησης για απαγόρευση των εκδηλώσεων άνω των 75 ατόμων. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι εκδηλώσεις και άλλες μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 75 ατόμων (νοείται σε δημόσιους χώρους).
Το μέτρο αυτό εντάσσεται ανάμεσα σε σειρά μέτρων που ανακοίνωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού στην Κύπρο.
Ξεκαθαρίζεται αρχικά ότι η απόφαση αυτή δεν απορρέει από τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive μετά και από συνομιλία με κυβερνητικές πηγές, η Κυβέρνηση είχε ενώπιον της σχετική σύσταση από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η οποία προφανώς είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η σύσταση αυτή προνοούσε απαγόρευση εκδηλώσεων και μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων. Ο αριθμός όπως μας εξηγήθηκε θα μπορούσε προφανώς να ήταν μικρότερος αλλά και μεγαλύτερος.
Τώρα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στην περίπτωση παρακοής του εν λόγω διατάγματος. Ξεκαθαρίζεται ότι το εν λόγω μέτρο αφορά και κέντρα αναψυχής αλλά και εκδηλώσεις όπως αναφέρθηκε πιο πάνω σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με ενημέρωση του SigmaLive θα δοθούν οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και γίνεται αντιληπτό ότι αν υπάρξει προκλητική παραβίαση του διατάγματος θα υπάρξουν επιπτώσεις.
Σε δηλώσεις του για το θέμα εντωμεταξύ στο Μεσημέρι και Κάτι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι το διάταγμα αυτό δεν λήφθηκε για να τιμωρηθεί κάποιος ποινικά αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους περιορισμού του ιού. Χώροι που διαχωρίζονται και δεν υπάρχει ομαδική συγκέντρωση ατόμων, δεν περιορίζεται η λειτουργία τους, σημείωσε ο κ.Κούσιος.
Βεβιασμένη και πρόχειρη χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο τονίζοντας παράλληλα ότι το πλήγμα θα είναι τεράστιο για τον κλάδο.
Σχετικά
Το Trainspotting γίνεται μιούζικαλ και ανεβαίνει στο West End
Το Trainspotting γίνεται μιούζικαλ και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο West End τον Ιούλιο, με τον Irvine Welsh να υπογράφει τη διασκευή
Το Adolescence σαρώνει τις υποψηφιότητες των τηλεοπτικών βραβείων Bafta 2026
Το Adolescence είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των υποψηφιοτήτων στα τηλεοπτικά βραβεία Bafta 2026, συγκεντρώνοντας 11, μπροστά από το A Thousand Blows με 7 και τα Andor και Trespasses με 6.
Πάσχα στο χωριό: 61 αγροτουριστικά καταλύματα σε 31 χωριά της Κύπρου για την πιο αυθεντική πασχαλινή απόδραση
Από τη Σολέα και τη Μαραθάσα μέχρι τα κρασοχώρια της Λεμεσού και την ύπαιθρο της Πάφου, ανακαλύπτουμε 61 αγροτουριστικά καταλύματα σε 31 χωριά της Κύπρου για ένα Πάσχα γεμάτο παράδοση, γεύσεις και εμπειρίες
Πάσχα στο AMARA: Όταν η κυπριακή παράδοση συναντά την πολυτέλεια
Mια πασχαλινή πρόταση διαμονής σχεδιασμένη για όσους αναζητούν το αυθεντικό νόημα της πολυτέλειας.
Πασχαλινές στιγμές πολυτέλειας στο εμβληματικό Elysium
Mια εμπειρία διαμονής που συνδυάζει υψηλή γαστρονομία, πασχαλινές παραδόσεις και στιγμές χαλάρωσης σε ένα από τα πιο ξεχωριστά θέρετρα της Μεσογείου.
Το ENAVSMA τίμησε χορηγούς και συνεργάτες για την πολύτιμη στήριξη στο έργο του Ιδρύματος στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στις αξίες της παιδείας, του πολιτισμού και της στήριξης της νέας γενιάς
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean παρουσιάζει την καμπάνια «Πού πετάς? Πάμε Κύπρο» με 25% έκπτωση σε όλα τα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να ενισχύει τις τοπικές ταξιδιωτικές εμπειρίες
Εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού, επιστρέφει με ανανεωμένη εικόνα και γαστρονομία
Η επένδυση €10 εκατ. χαρακτηρίζει τη στρατηγική του αναβάθμιση
Πέθανε στα 51 της η ηθοποιός του «Supernatural», Κάρι Αν Φλέμινγκ
Το επιβεβαίωσε ο συνάδελφός της, Τζιμ Μπίβερ
Κλείστε τώρα τη διαμονή σας για ένα αξέχαστο Πάσχα αυθεντικής φιλοξενίας και παράδοσης στο Cap St Georges Hotel & Resort
Από την 1η έως τις 14 Απριλίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεδιπλώνονται σε ένα μοναδικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα