Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2020
Συζητήσεις, αντιδράσεις και ερωτηματικά προκάλεσε το εξαγγελθέν μέτρο της Κυβέρνησης για απαγόρευση των εκδηλώσεων άνω των 75 ατόμων. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι εκδηλώσεις και άλλες μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 75 ατόμων (νοείται σε δημόσιους χώρους).
Το μέτρο αυτό εντάσσεται ανάμεσα σε σειρά μέτρων που ανακοίνωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού στην Κύπρο.
Ξεκαθαρίζεται αρχικά ότι η απόφαση αυτή δεν απορρέει από τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive μετά και από συνομιλία με κυβερνητικές πηγές, η Κυβέρνηση είχε ενώπιον της σχετική σύσταση από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η οποία προφανώς είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η σύσταση αυτή προνοούσε απαγόρευση εκδηλώσεων και μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων. Ο αριθμός όπως μας εξηγήθηκε θα μπορούσε προφανώς να ήταν μικρότερος αλλά και μεγαλύτερος.
Τώρα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στην περίπτωση παρακοής του εν λόγω διατάγματος. Ξεκαθαρίζεται ότι το εν λόγω μέτρο αφορά και κέντρα αναψυχής αλλά και εκδηλώσεις όπως αναφέρθηκε πιο πάνω σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με ενημέρωση του SigmaLive θα δοθούν οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και γίνεται αντιληπτό ότι αν υπάρξει προκλητική παραβίαση του διατάγματος θα υπάρξουν επιπτώσεις.
Σε δηλώσεις του για το θέμα εντωμεταξύ στο Μεσημέρι και Κάτι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι το διάταγμα αυτό δεν λήφθηκε για να τιμωρηθεί κάποιος ποινικά αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους περιορισμού του ιού. Χώροι που διαχωρίζονται και δεν υπάρχει ομαδική συγκέντρωση ατόμων, δεν περιορίζεται η λειτουργία τους, σημείωσε ο κ.Κούσιος.
Βεβιασμένη και πρόχειρη χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο τονίζοντας παράλληλα ότι το πλήγμα θα είναι τεράστιο για τον κλάδο.
Σχετικά
Το «Adolescence» κατέκτησε αριθμό-ρεκόρ τηλεοπτικών BAFTA
Η σειρά των Στίβεν Γκρέιαμ και Τζακ Θορν κέρδισε τέσσερα βραβεία στην βραδιά των τηλεοπτικών BAFTA, ένα παραπάνω από όσα ποτέ είχαν κερδηθεί μέχρι σήμερα
Οι Oasis επιστρέφουν και στη μεγάλη οθόνη: Το reunion tour γίνεται κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ
Με backstage στιγμές, αποκλειστικές εικόνες από την περιοδεία και τις πρώτες κοινές συνεντεύξεις των αδελφών Γκάλαχερ μετά από 25 χρόνια, το ντοκιμαντέρ των Oasis έρχεται σε IMAX και Disney+
Το Columbia Beach Resort προτείνει τις πιο καλοσχεδιασμένες αποδράσεις του Κατακλυσμού
Τρία διαθέσιμα stay offers, για κάθε τύπο ταξιδιώτη
Στη 2η θέση παγκοσμίως ελληνική παραλία – Eνας αληθινός παράδεισος
Οι πιο εντυπωσιακές ακτές του πλανήτη μπήκαν στο μικροσκόπιο διεθνών κριτών με μια ελληνική παραλία να καταφέρει να ξεχωρίσει σχεδόν στην κορυφή
Η Ryanair κόβει τις πτήσεις για έναν (ακόμα) ελληνικό προορισμό από την Πάφο
Η εταιρεία θα περιορίσει δραστικά το χειμερινό της πρόγραμμα στην Ελλάδα,
Οι 10 χώρες όπου οι άνθρωποι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι και ζουν φθηνότερα
Μια δεκάδα χωρών που υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και πιο βιώσιμη οικονομική καθημερινότητα για όσους σκέφτονται να αφήσουν την ακριβή ζωή
Αυτό το ελληνικό νησί για τον Μάιο προτείνει το Taste Atlas -Ένας γαστρονομικός παράδεισος
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο Μάιος προβάλλεται ως χρονικό σημείο υψηλής αξίας για την ταξιδιωτική εμπειρία
Καλοκαίρι με 35% έκπτωση σε Κύπρο και Ελλάδα από την Louis Hotels
Mε επιλογές από 25 ξενοδοχεία και επαύλεις σε Πάφο, Πρωταρά και Λεμεσό, καθώς και στην Ελλάδα, η Louis Hotels συνθέτει το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό
«Dai Dai»: Η Shakira αποκάλυψε το νέο τραγούδι του Μουντιάλ 2026
Στο βίντεο, η Σακίρα εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου μαζί με χορευτές, ερμηνεύοντας στίχους στα αγγλικά
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες – Δεν υποχωρεί η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Επαναπιστοποίηση ISO 50001 για το σύνολο των εγκαταστάσεων της Lidl Κύπρου
Η εταιρεία ενδυναμώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση