Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2020
Είτε επειδή το σχολείο έκλεισε προληπτικά, είτε επειδή το παιδί μας αρρώστησε και το κρατάμε στο σπίτι για να προφυλάξουμε τα υπόλοιπα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτές τις μέρες αναζητάμε τρόπους για να γεμίσουμε δημιουργικά και ψυχαγωγικά τον ατελείωτο χρόνο που περνάμε στην… καραντίνα!
Στην Ιταλία, η οποία πλήττεται σημαντικά από τον κορωνοϊό και έχει θέσει ολόκληρη τη χώρα της σε καραντίνα, ο Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού Dario Franceschini, ζήτησε να μεταδοθούν στην τηλεόραση περισσότερα προγράμματα με μουσική, θέατρο, τέχνη και κινηματογράφο. Με τον τρόπο αυτό, ο κόσμος που παραμένει για μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι, θα έχει τη δυνατότητα να ψυχαγωγείται ποιοτικά. Επιπλέον, ο υπουργός ενθάρρυνε τους καλλιτέχνες να προβάλλουν τα σόου τους στα social media.
Ακολουθώντας αυτή την ιδέα, όσοι περνάμε χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι, μπορούμε να επισκεπτόμαστε αυτές τις μέρες τη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία θα βρούμε πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις των προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α.
Επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και απολαύστε την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.
Ακόμα, μπορείτε να:
Σχετικά

Παιδικό πανηγύρι στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού!
Μια μέρα γεμάτη διασκέδαση, παιχνίδι και γεύσεις για όλη την οικογένεια

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια

Τα παιδιά δίνουν ζωή στη "φωνή της θάλασσας" με φαντασία, ενσυναίσθηση, συνεργασία και δημιουργικότητα
Μουσικοαφηγηματικό βιωματικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος αναρρίχησης άνοιξε στη Λευκωσία
Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε το Rockstar Climbing;

Παιδικό Πανηγύρι για όλη την οικογένεια με παιχνίδι, μουσική και φαγητό
Με τρενάκι, face-painting, φουσκωτά και πολλά παιχνίδια

"Ο μικρός πρίγκιπας" ταξιδεύει στα χωριά της Κύπρου
Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Ο μαγικός κόσμος των Mr and Mrs Bubble στην Κύπρο
Ένα διαδραστικό Bubble Show που ενώνει τσίρκο, θέατρο δρόμου και απίθανες σαπουνόφουσκες για μικρούς και μεγάλους

Θέατρο σκιών με τον Γιάννη Πάφιο στην Αξιοθέα με δωρεάν έργο
Παρουσιάζεται το έργο "Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας"

Μία ξεχωριστή υπαίθρια αγορά μας περιμένει στην Λάνια
Με λαζάνια, μουσική και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Απογευματινό Foam Party για παιδιά με παιχνίδι και διασκέδαση
Αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές για τους μικρούς μας φίλους

Το 3ο Messy Play Festival On The Beach, θα γεμίσει την παραλία με παιδιά!
Messy & Sensory Stations, Fun Games, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Ηφαίστεια άμμου, Θέατρο Σκιών "Ο Φούσκας το Ψαράκι"!

Δωρεάν παιχνίδι στα φουσκωτά νερού, στον πιο όμορφο πολυχώρο ψυχαγωγίας της πόλης!
Πάρε την πετσέτα σου, βάλε το μαγιό σου και ετοιμάσου για τσουλήθρες, πιτσιλιές και άφθονο γέλιο!