Πώς φτιάχνονται τα τζιν παντελόνια των 200 δολαρίων

Το τζιν είναι ένα από τα αγαπημένα ευκολοφόρετα ρούχα. Πως όμως φτιάχνονται; 

Το Insider μπήκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Citizens of Humanity, που έχουν τζιν παντελόνια αξίας 200 δολαρίων. 

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Λος Άντζελες.

Πρώτα επιλέγεται το ύφασμα από τις αποθήκες, το οποίο εξαρτάται από της τάσεις της μόδας που επικρατούν κάθε σεζόν.  Στη συνέχεια το ύφασμα κόβεται με το χέρι, και στη συνέχεια σε ειδικά μηχανήματα, ανάλογα με το πατρόν που έχουν επιλέξει οι σχεδιαστές. 

Μετά ράβονται. Η εταιρεία έχει 250 άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά και ο καθένας έχει στην ευθύνη του διαφορετικά κομμάτια. Άλλος κάνει τα φερμουάρ, άλλος τις τσέπες, άλλος τη μέση.    

Μετά το ράψιμο, ακολουθεί το πιο σημαντικό ίσως στάδιο. Το λέιζερ. Τα παντελόνια τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα με λέιζερ που φτιάχνει τα σχέδια στο ύφασμα. Φθορές, σκισίματα, ξεβάμματα. Το λέιζερ λειτουργεί με ένα πρόγραμμα υπολογιστή που ελέγχει την ένταση και το σχέδιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία αυτή μειώνει την κατανάλωση αερίου και νερού κατά 20% έως 30%. Κάποιες άλλες μάρκες χρησιμοποιούν τοξικές ουσίες για αυτή τη  δουλειά. Μόλις το τζιν βρει από το λέιζερ, μπορεί να τοποθετηθούν και άλλες λεπτομέρειες με το χέρι.

Μετά ακολουθεί ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της διαδικασίας: το πλύσιμο των τζιν. Το πως τα πλυθούν, διαμορφώνει την αίσθηση του υφάσματος και την απόχρωση.

Ένα από τα τελευταία στάδια της διαδικασίας είναι το φινίρισμα. Τα τζιν σιδερώνονται, τοποθετούνται τα κουμπιά και οι ετικέτες. Τέλος, πριν την αποστολή, προηγείται ο ποιοτικός έλεγχος. Αν σε κάποιο τζιν μπει κόκκινο ταμπελάκι,  σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30