Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019
Το Θέατρο Versus κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο με το έργο Βιρτζίνια Γουλφ, μία παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ".
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη, με τους Βίβιαν Νικολαΐδη, Παναγιώτη Μπρατάκο, Χάρη Αριστείδου και την Μικαέλλα Θεοδουλίδου στη σκηνή.
Ο Τζορτζ είναι καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας σε ένα μικρό κολέγιο, παντρεμένος με τη Μάρθα (κόρη του προέδρου του κολεγίου). Μετά τα μεσάνυχτα, επιστρέφουν σπίτι τους μετά από μια δεξίωση.
Όσον αφορά στην ιστορία, αυτή αρχίζει με την Μάρθα, που ανακοινώνει ότι περιμένουν καλεσμένους, ένα νεαρό ζευγάρι, τον Νικ, ένα νεαρό διδάσκοντα και τη σύζυγό του Χάνι.
Μπροστά στο νεαρό ζευγάρι ο Τζορτζ και η Μάρθα αρχίζουν ένα προσωπικό πόλεμο προσβολών και ντροπιαστικών ιστοριών από το παρελθόν τους.
Βιρτζίνια Γουλφ Βασισμένο στο έργο (Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ) του Έντουαρντ Άλμπυ.
Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας – γυναίκα, αγάπη – μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία – βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθιά μυστικά.
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Χορογραφία: Γιώργος Δημόπουλος
Παίζουν: Βίβιαν Νικολαΐδη, Παναγιώτης Μπρατάκος, Χάρης Αριστείδου και Μικαέλλα Θεοδουλίδου
Η Avant-première του έργου θα δοθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό.
Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 6, 7, 8, 10, 13, 14, 15 και 18 Δεκ. 2019, επίσης στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό.
Πληροφορίες: 99395970.

-
Θέατρο Ένα Λεμεσός
27 Νοεμβρίου 2019
04 Δεκεμβρίου 2019
Σχετικά
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν