Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2020
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται να βγούμε από το σπίτι, είναι για να πάμε στο σούπερ μάρκετ, σε φαρμακείο και για σωματική άσκηση. Στην αρχή αυτής της κατάστασης, πολλοί από εμάς καταφύγαμε στις online παραγγελίες για τα είδη πρώτης ανάγκης. Μπορείς ακόμα να το κάνεις, αλλά δυστυχώς η παραγγελία μπορεί να καθυστερήσει αρκετά. Η λύση του σούπερ μάρκετ στην περιοχή σου είναι η πιο εύκολη και γρήγορη.
Αν δεν ανήκεις σε ευπαθή κοινωνική ομάδα, όπου η σύσταση είναι να μείνεις μέσα και να μην βγαίνεις καθόλου, τότε μπορείς να επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ για αγορές, και να διευκολύνεις και τα άτομα που δεν μπορούν να το κάνουν. Πρέπει όμως πρώτα να ακολουθείς τις οδηγίες και να τηρείς κάποιους κανόνες, ώστε να μην συμβάλεις στη μετάδοση του ιού και να παραμείνεις υγιής.
Πλένουμε χέρια (πριν και μετά το σούπερ μάρκετ)
Έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό, αλλά είναι η βασική οδηγία που δεν πρέπει να ξεγλιστρήσει από το μυαλό σου. Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας, πριν βγούμε από το σπίτι και αμέσως μετά την επιστροφή μας. Και έχουμε πάντα μαζί μας ένα αντισηπτικό ώστε να απολυμανθούμε πριν καν φτάσουμε στο σπίτι.
Μην πηγαίνεις σε ώρες αιχμής
Θα μου πεις, κάθε περιοχή και σούπερ μάρκετ έχει τις δικές του ώρες αιχμής. Θα ξέρεις ήδη μέχρι τώρα ποιες είναι οι ώρες με λιγότερο κόσμο. Έτσι δεν θα είσαι για ώρα στην ουρά αναμονής και δεν θα έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο. «Αν και πάντα υπάρχει ένα ρίσκο όταν ψωνίζουμε, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγαλύτερος από την επαφή με άνθρωπο από το να ψωνίζουμε», τονίζει ο Δρ. Navya Mysore.
Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου στο σούπερ μάρκετ
Μία οδηγία που είναι καλό να θυμάσαι όλες τις ώρες της ημέρας. Στο σούπερ μάρκετ όμως, που περνά πολύς κόσμος και αγγίζει τα προϊόντα, να θυμάσαι να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου. Αν έχεις μαζί σου κάρτα ή χαρτί κυκλοφορίας, φρόντισε να την απολυμαίνεις πάντα κατά την επιστροφή σου.
Κράτα αποστάσεις
Αν και υπάρχουν κανόνες πλέον για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος αριθμός ατόμων ανά σούπερ μάρκετ, αυτό δεν σημαίνει ότι στριμωχνόμαστε σε διαδρόμους ή δεν κρατάμε τις αποστάσεις μας στο ταμείο. Περιμένουμε να πληρώσει ο πελάτης και πλησιάζουμε μετά το ταμείο.
Σχετικά


10 υπέροχες προτάσεις για πικνίκ στην Κύπρο
Σε ωραία πάρκα και εκδορμικούς χώρους, ανάμεσα σε δέντρα, δίπλα στη θάλασσα ή στην καρδιά της πόλης

Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας είναι ο ένατος κατά σειρά Πρόεδρος της Ελλάδας


Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Εφυγε από τη ζωή στο ιδιωτικό του δωμάτιο στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 91 ετών


Ταξίδεψε σε 60 χώρες αλλά δεν φαντάζεστε ποιες είναι 5 που προτείνει
Ένας άνθρωπος που ταξίδεψε σε πάνω από 60 χώρες προτείνει 5 προορισμούς που πιθανότατα δεν περνούν απ’ το μυαλό σας


Ανεβαίνει στους 28 βαθμούς Κελσίου αύριο ο υδράργυρος
Αναμένεται νέα αισθητή άνοδος θερμοκρασίας

Πάσχα στην Ευρώπη: Οι 14 καλύτεροι προορισμοί για το 2025
Το Πάσχα στην Ευρώπη είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες περιόδους του χρόνου

Αυτός είναι ο νούμερο 1 προορισμός σε όλη την Ευρώπη φέτος το Πάσχα
Αυτός ο προορισμός διαθέτει πολλά μέρη για ηλιόλουστες διακοπές, το ένα είναι ξακουστό, αλλά υπάρχει και το κρυφό χαρτί
